Što je muškarac bez kozmetike: od brand direktora Kiehl’sa saznali smo za kojim proizvodima “pate” frajeri

Matija Posavec, Kiehl’sov brend direktor, uveo nas je u svijet muških kozmetičkih strasti, no otkrio nam je i koje ga preparate najčešće “žicaju” prijateljice te kakve im preporuke najradije daje…

Za početak – u čemu se razlikuju muške i ženske kreme?

Ako krenemo od starta, razlika je već u koži muškarca i žene. Muška je koža općenito deblja (u prosjeku čak 20 posto), ima više lojnih žlijezda, a samim time i više pora. Proizvodnja sebuma dvostruko je veća nego kod žena, stoga je koža masnija. Važno je spomenuti i brijanje, kao jednu od agresivnijih akcija koje muškarci svakodnevno prolaze.  Formule su stoga laganijih tekstura, obogaćene sastojcima koji razbuđuju, osvježavaju, umiruju i pružaju sve benefite koži – kako bi njezina zaštitna barijera bila zdrava, a ona sama lijepa i ugodna na dodir.

Iako je većina Kiehl’s proizvoda formulirana i za muškarce i za žene, zaista se možemo pohvaliti širokim spektrom proizvoda orijentiranih na muškarce i njihove želje – jer, da, i muškarci žele imati lijepu i zdravu kožu.

Koju kozmetiku vi najradije koristite ?

Bez obzira na užurbani način života i činjenicu da za samog sebe često imam malo vremena, zaista se trudim svojoj koži pružiti rutinu kakvu zahtijeva i zaslužuje. Kako imam masniji tip i često boravim u zatvorenom prostoru, jako veliku pažnju posvećujem temeljitom čišćenju lica, a biram laganije teksture koje mi izuzetno odgovaraju i serume koji mi razbuđuju kožu i potpomažu noćnu regeneraciju.

Volio bih istaknuti Midnight recovery concentrate kao proizvod bez kojeg ne idem spavati te Powerful strenght line reducing concentrate, naš koncentrat s C vitaminom uz koji mi koža uvijek izgleda svježe, odmorno i glatke je teksture.

Omiljeni beauty ritual?

Maske su mi nešto što volim jer ne zahtijevaju puno vremen, a daju trenutačne rezultate. Među najdražima su mi one s bijelom glinom koje reguliraju lučenje sebuma i minimaliziranje pora, a omiljena mi je Kiehl’s Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque.

Svakako bih  istaknuo  sheet maske jer ne oduzimaju puno vremena, a doista daju instant učinak već pri prvoj aplikaciji. U tom slučaju moja preporuka bi bila Kiehl’s Instant Renewal Concentrate Mask formulirana s tri hladno prešana amazonska ulja koja djeluju veoma revitalizirajuće na moju kožu.

Što vas prijateljice najviše žicaju iz Kiehl’sa ?

Uvijek su to, naravno, Kiehl’s bestselleri o kojima svi pričaju. Mi u Kiehl’su ih zovemo healthy essentials ili u slobodnom prijevodu proizvodi potrebni za zdravu kožu – poželjni svima, pa tako i mojim prijateljicama.

Što biste preporučili najboljoj prijateljici?

Prvo i osnovno – što svima uvijek govorim: prije nego što uzmete preporuku proizvoda, morate znati koji tip kože imate i u kojem je ona stanju. Na temelju toga, i onoga što želite postići na koži, izabiremo najbolje proizvode za njegu.

Što frajeri od vas najviše kopiraju – žicaju li vas savjete?

Kao što sam već spomenuo, i muškarci žele zadržati mladu i zdravu kožu, doduše, najčešće me traže savjet kada već primijete promjene poput linija i bora.

Uvijek dodam i neki savjet koji meni pomaže, ali najčešće ih usmjerim u Kiehl’s poslovnice gdje naši KCR’ s personaliziranom analizom lica mogu predložiti najbolje proizvode za njihovu kožu. Osim toga, ondje mogu probati  uzorke prije kupnje, jer Kiehl’s njeguje “Try before you buy” tradiciju.

Što ste o kozmetici naučili otkako radite u Kiehl’su ?

Svakako sam osvijestio važnost zdravlja kože te koliko je bitno “slušati” je – jer ona za svaki godišnji period treba drugačije formulacije. I definitivno sam osvijestio da i način života može utjecati na njezino zdravlje i izgled. Jedan od najvažnijih savjeta za skincare je onaj koji se može primijeniti i na život općenito: ustrajte u nečemu dovoljno dugo i vidjet ćete rezultate. Što se njege kože tiče, jednom kada su rezultati vidljivi, njega postaje moment kojem se radujete svako jutro i večer.

Top tri proizvoda za muškarce ?

Teško mi je izdvojiti ih samo toliko, ali evo, pokušat ću izdvojiti tri koja obuhvaćaju najširi spektar muških želja i potreba kože. Oil Eliminator-Deep cleansing exfoliating face wash for men – odličan svakodnevni cleanser koji efikasno čisti višak sebuma, nečistoće koje ostaju zarobljene na površini kože i samim time kožu ostavlja mat, pore izgledaju manje, a osjećaj zatezanja izostaje.

Facial fuel-energizing moisture treatment for men jedna je od najdražih krema naših muških klijenata, a draga je i meni jer svojom izuzetno laganom teksturom – osim što hidratizira – instantno razbuđuje svojim sastojcima: vitaminom C i E te ekstraktom kestena.

Original Musk edt – moj GO TO miris i zimi i ljeti. Svojim izazovnim notama jednako dobro pristaje i muškarcima i ženama. Volite li jake i jedinstvene mirise, ovo je pravi izbor za vas!

Je li i kozmetika – kao i moda – podložna trendovima? Postoje li sastojci koji su totalno “in” ?

Kiehl’s njeguje svoje korijene i tradiciju. Kako su naši početci apotekarski, naše formulacije su susret znanosti i prirode. Također, često koristimo sastojke koji se tradicionalno upotrebljavaju već stoljećima… Kako nam se mijenja način života, mijenjaju se i potrebe naše kože. U skladu s tim radimo nove formule obogaćene novim sastojcima, koji imaju funkciju ojačati kožu, čak i detektirati stres koji narušava zdravlje zaštitne barijere.

Želio bih istaknuti i naš novi serum Vital Skin-Strengthening Super Serum formuliran s mikroniziranom 11kDa hijaluronskom kiselinom koji ojačava kožu. Sadrži i naš ekskluzivni adaptogeni biljni kompleks koji pomaže poboljšati otpornost i podatnost, što vidno ublažava znakove starenja uzrokovane stresom.

 

 

 

 

 

 

Pročitajte još i ...