Priprema kože za sunce počinje iznutra – najboljim suplementima na tržištu

Opće je poznato da je dugotrajno izlaganje sunčevu svjetlu najveći čimbenik u preranom starenju kože. Pojam fotostarenje označava niz kroničnih promjena na koži dugotrajno izloženoj sunčevu svjetlu.

Poznato je i kako je UV zračenje jedan od glavnih vanjskih čimbenika koje dovodi do stvaranja tumora kože (melanoma i karcinoma kože) te do starenja kože odnosno pojave bora, ali i različitih pigmentacija na licu.

Za opekline kože je odgovorno UVB zračenje koje dovodi do oštećenja gornjih slojeva kože, a UVA zračenje prodire dublje i dovodi do starenja kože – koje podrazumijeva ubrzanu i veću razgradnju kolagena i elastičnih vlakana te rapidni gubitak hijalurona.

Klinički se to vidi pojavom bora, gubitkom elasticiteta kože, koža postaje suha, manje glatka i sjajna, pojavljuju se kapilare i pigmentacije na koži lica.

Za dobru očuvanost kože i mladenački izgled, uz nasljeđe, važne su navike i način života kao i primjena fotozaštitnih sredstava.

Fotozaštitna sredstva imaju najveće značenje u prevenciji fotostarenja. Njihovom pravodobnom i pravilnom primjenom preveniraju se brojne promjene vezane za fotostarenje: rana pojava bora, keratoze, hiperpigmentacije i hipopigmentacije.

Također, i prehrana može odigrati određenu ulogu u očuvanju zdrave kože i mladolikog izgleda. Poznata su brojna znanstvena istraživanja koja upućuju da određeni nutrijenti i namirnice koje ih sadrže mogu biti značajna podrška u zaštiti kože od oštećenja, čak i pomoć u oporavku postojećih oštećenja.

Kad su u pitanju nutrijenti, u prvom redu mislimo na antioksidanse: beta- karoten, astaksantin, lutein, likopen, vitamin A, C, E, selen i cink te polifenole poput onih iz zelenog čaja. Antioksidansi poput luteina i astaksantina štite od negativnih posljedica UV zračenja, a mogu čak i pomoći u oporavku kože od istog. Osim od UV zračenja, antioksidansi poput vitamina C su neizostavni u sintezi kolagena, a vitamin A potiče obnovu kože.

Zdrava prehrana koja obiluje voćem i povrćem osigurat će potrebne antioksidanse koji pomažu u ograničavanju štetnih učinaka djelovanja slobodnih radikala na kožu. Potrebno je slijediti načela raznolike prehrane, međutim, ako smatrate da prehranom ne unosite dovoljno nutrijenata, bilo bi dobro uvesti suplemente za pripremu kože za sunce.

U tome vam može vam pomoći naš  Estetica Premium Product 2024 natječaj. U kategoriji Najbolji suplement za pripremu kože za sunce nominiran je jedan proizvod, a podsjećamo da mu je u tom slučaju potrebna ocjena minimalno 4.5 od stručnog žirija da bi osvojio titulu pobjednika kategorije.

U kategoriji suplementi proizvode ocjenjuju 2 žirija – dermatološki i nutricionistički, pa će tako i proizvodi moći osvojiti pobjedničke titule prema mišljenju dva zasebna žirija.  OVDJE pogledajte sve kategorije i nominirane proizvode u ovogodišnjem Estetica Premium Product natječaju.

Almagea® Sunlove Skin+

Almagea® Sunlove Skin+ je inovativna, bogata formulacija aktivnih sastojaka, a zbog sadržaja snažnih antioksidansa postao je saveznik zaštite od štetnog djelovanja slobodnih radikala tijekom cijele godine i neizbježan dio rituala zdravlja i ljepote.

U samo jednoj kapsuli nalazi se moćna kombinacija antioksidansa: prirodni astaksantin (6,6 mg), vitamin E, selen, koenzim Q10, lutein i zeaksantin u kombinaciji s uljem boreča (boražine) i argana koja štite hidrolipidnu barijeru, hrane kožu iznutra te sprječavaju njenu dehidraciju. Uspoređujući učinak astaksantina s ostalim poznatim antioksidansima, zanimljivo je da protiv slobodnih radikala djeluje 10 puta jače od beta karotena te čak 500 puta jače od vitamina E.

 

Sunlove Skin+ koristi se tijekom cijele godine, a posebno s početkom toplijih mjeseci kako bismo pripremili kožu za sunce, brže adaptirali cijeli organizam na intenzivnije UV zračenje (posebno važno kod alergija na sunce), smanjili širenje hiperpigmentacija te poboljšali elastičnost i vlažnost kože.

Za vrijeme izuzetno visokog UV indeksa, preporučuje se korištenje 2 kapsule Sunlove Skin+ (2 puta po jedna kapsula, uz veći obrok) zbog veće potrebe organizma za antioksidacijskom zaštitom.

Pročitajte još i ...