Pomlađivanje pred vašim očima: Tretman koji vraća volumen, djeluje na tonus i osvježava kožu

Znakovi starenja lica ne očituju se samo kroz bore – promjena kvalitete i teksture kože, pad tonusa, gubitak volumena uz umorno i sivo lice s godinama postaju prirodna pojava. Sigurno ste već čuli za različite tretmane, no postoji li „all in one“ proizvod kojim se utječe na sve znakove starenja odjednom? Razgovarali smo s vlasnicom Poliklinike dr. Jelena Jakić, dr. Jelenom Jakić, spec. dermatovenerologije koja nam je predstavila novi proizvod na tržištu.

Tretman koji vraća volumen, zateže lice i djeluje na svježinu

U poliklinikama i dermatološkim ordinacijama već su niz godina dostupni sofisticirani tretmani pomlađivanja kože. Hijaluronski fileri uklonit će bore i licu vratiti volumen, mezoterapijski kokteli osvježit će kožu i djelovati na specifičan problem, a skinboosteri poboljšati njezinu teksturu i dubinski je hidrirati.

„Znakovi starenja različiti su, a sežu od površinskih bora pa sve do dubinskih promjena tkiva i gubitka kolagena koji uzrokuju opuštenost kože. Iako se javljaju postepeno, već u 40-ima na većini lica možete vidjeti svaki od znakova starenja, manje ili više izražen“, otkrila nam je dr. Jakić, dodajući kako u starenju ulogu imaju genetske predispozicije i način života, ali na izgled lica u konačnici utječe i njega koju koristimo kod kuće.

Zaštitni faktor svakako je ključni proizvod jer sunčevo zračenje izaziva prijevremeno starenje kože, tvrdi dr. Jakić, pritom ističući da tretmani za njegu kože mogu usporiti i popraviti postojeće znakove starenja, a u svemu tome ključno je obuhvatiti sve znakove kako bi rezultat bio cjelovit.

„Nekada je bilo potrebno nekoliko različitih tretmana pomlađivanja, no danas je moguće jednim proizvodom djelovati na više znakova starenja odjednom. Tretman Profhilom posljednji je takav novitet, a istovremeno briše umoran izgled lica, nadoknađuje volumen, dubinski hidrira kožu i vraća joj elastičnost“, otkriva dr. Jakić.

Profhilo tako čini mezoterapiju, skinbooster i filer u jednom proizvodu, spajajući tehnologiju kojom istovremeno djeluje na volumen lica i kvalitetu kože.

Prije tretmana

Zbog sveobuhvatnog pristupa, tretman Profhilom postao je iznimno popularan, dodaje dr. Jakić, a 42-godišnja Marija koja je poželjela otkloniti umoran izgled, učvrstiti lice i vratiti volumen, bila je idealan kandidat za ovaj postupak.

„Profhilo kombinira hijaluronsku kiselinu niske i visoke molekularne mase, što znači da hijaluronska kiselina niske mase stimulira kožu, a ona visoke djeluje kao potpora koži. Izvrstan je za osobe u 40-ima kod kojih je očit pad tonusa i gubitak volumena, ali i oslabljen elasticitet te promijenjena tekstura kože“, objašnjava dr. Jakić, dodajući kako će Profhilo zato izvrsno djelovati i kod osoba u 60-ima, ali i kod mlađih osoba koje žele utjecati na početne znakove starenja i prevenirati buduće.

Prije tretmana

5 ključnih točaka pomlađuju cijelo lice

Profhilo tretmanom ciljano se djeluje na 5 točaka lica kojima se u konačnici pomlađuje cijelo lice. Zato se prije tretmana na licu iscrtavaju ključne točke, a potom slijedi apliciranje.

„Znakovi starenja posebice pogađaju donju trećinu lica na kojoj postaje primjetan gubitak volumena i opuštena koža. Apliciranjem Profhila na žarišne točke, koje uključuju konture lica i bradu, lice se podiže te poprima bolji tonus i čvrstoću“, otkriva dr. Jakić, ističući kako Profhilo svojom teksturom stvara volumen u tkivu točno tamo gdje on nedostaje.

Dr. Jakić precizno je aplicirala Profhilo u jednu pa u drugu stranu lica, a potom u središte brade. Cijeli tretman trajao je 10-ak minuta, a odmah nakon tretmana Marijino je lice izgledao osvježeno, dok su potpuni rezultati – napetiji i zategnutiji izgled lica – vidljivi nakon mjesec dana, koliko je potrebno za sintezu kolagena.

„Apliciranjem hijaluronske kiseline, koža se regenerira, a lice dobiva dozu svježine, zbog čega odmah izgleda odmornije i svježije, no konačni rezultati vidljivi su nakon 4 tjedna, a svaki se dan budite s boljim rezultatima. Naime, polaganim otpuštanjem hijaluronske kiseline, Profhilo kroz razdoblje od mjesec dana potiče 4 različite vrste kolagena i elastina, čime se djeluje na tkivo i pomlađuje koža.“

Potpuno prirodni rezultati

Obećano – učinjeno. Nakon mjesec dana rezultati na Marijinom licu zaista su očiti. Lice je dobilo napetije konture, nadoknađen je volumen, a tekstura i izgled kože osvježeni i obnovljeni, baš kao da ste vratili sat unatrag.

Nakon 4 tjedna
Nakon 4 tjedna

„Kod ovog tretmana nema nikakve opasnosti od neprirodnih rezultata jer Profhilo volumen nadoknađuje samo gdje je on potreban, i to potpuno prirodnim materijalom. Osim što djeluje na kolagen koji se prirodno obnavlja te tako zateže kožu, hijaluronskom kiselinom prodire, hidratizira kožu, obnavlja je i vraća joj mladolikost i blistavost. Tako se istovremeno postižu promjene u konturama lica, volumenu i tonusu, ali i u kvaliteti kože koja se s vremenom dodatno poboljšava“, zaključila je dr. Jakić.

Prije i poslije
Prije i poslije

Pročitajte još i ...