Kako postići efekt filera bez filera?

November 2 2016, New York City Actress Gwyneth Paltrow attends the Frederique Constant Horological Smartwatch launch at Spring Studios on November 2, 2016 in New York City. By Line: Philip Vaughan/ACE Pictures ACE Pictures Inc Tel: 6467670430 Email: info@acepixs.com, Image: 304619194, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Acepixs

Iako vidljivi tek na površini, procesi starenja kože započinju duboko u organizmu, tamo gdje ne možemo prodrijeti niti jednom kremom.

Prirodni gubitak potpore koži, nedostatak vitamina i važnih nutrijenata i trošenje svih onih struktura koje održavaju kožu, kosu i nokte u konačnici utječu na izgled i zdravlje, ispisujući znakove starenja na našim licima. Djelovanjem iznutra, organizmu je moguće nadoknaditi ono što prirodno gubi i tako produžiti mladolikost, ojačati kolagen i spriječiti prijevremeno starenje.

NORTH HOLLYWOOD, CA - May 3: Sofia Vergara attend an advanced screening for Television Academy members of "Modern Family" Season 8 final episode at the Wolf Theatre at Saban Media Center on May 3, 2017 in North Hollywood, California., Image: 331181539, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

Već nakon 25. godine gubi se udio kolagena

Nekoliko je nutrijenata ključno za zdrav i mladolik izgled naše kože, a nedostatak nekog od njih uzrokuje vidljive promjene i nepravilnosti kože, kao i njeno brže starenje i smanjenu kvalitetu. Pad tonusa kože, uz izgubljenu svježinu lica, jedan je od najuočljivijih znakova starenja, a javlja se zbog pada udjela kolagena u organizmu.

Naime, upravo je kolagen zaslužan za čvrstoću kože, izdržljivost i punoću, a kada ga počnemo gubiti, počinje se opuštati koža lica.

Iznimno je važan i u regeneraciji kože i vezivnog tkiva, pomaže u bržem obnavljanju kože nakon povreda, a neizostavna je komponenta i u zdravlju zglobova i vezivnog tkiva u tijelu. Zahvaljujući njegovom snažnom efektu na elastičnost kože, pridonosi smanjenju bora i finih linija, te koži osigurava lakšu regeneraciju i održavanje zdrave strukture.

Barbara Palvin (realbarbarapalvin / 01.03.2018): "I joined Pinko x Treedom project! Thanks to this T-shirt! A tree will be planted in The Pinko forest in Kenya and ill support the environment and the local families to make the difference #startwithatree #treedom @pinkoofficial", Image: 364772628, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

U našem se organizmu kolagen prirodno stvara i razgrađuje, kao i svaki drugi protein, no njegova proizvodnja s godinama prirodno opada. U mladosti se gubitak kolagena nadomješta vrlo brzo, no s godinama količina izgubljenog kolagena premaši količinu novostvorenog, pa se računa da već nakon 25. godine života naše tijelo prosječno gubi 1,5 posto kolagena godišnje.

Potaknite sintezu kolagena

S obzirom na to je riječ o proteinu, osim u ljepoti i kvalitetnoj strukturi kože, njegova je uloga iznimna i u zdravlju noktiju i kose. Dovoljna razine kolagena u organizmu potiče brži rast noktiju i njihovo jačanje, a iznimne učinke pokazuje i kod poboljšanja rasta kose i popravljanja njene kvalitete.

Ipak, izgubljeni kolagen nije jednostavno nadomjestiti lokalnim pripravcima za kožu ili kosu. Da bi mogao prodrijeti kroz kožu, njegova molekula mora biti iznimno malena te ne možemo sa sigurnošću znati je li penetrirala u dublje slojeve kože. Zato je na kolagen važno djelovati iznutra, poticanjem organizma da sam poveća njegovu proizvodnju.

Glavni nutrijent koji pomaže u bržoj i boljoj sintezi novog kolagena je vitamin C, a zdravlju kože, kose i noktiju iznimno doprinose i vitamini A, B i E. Iako ove vitamine u organizam unosimo prehranom, s godinama je potreba za njima sve veća, a zbog suvremenog načina života, mnogi će njihov nedostatak osjetiti i u mlađoj dobi.

U postizanju savršene ravnoteže nutrijenata tada su saveznici vitamini u obliku dodataka prehrani koji kožu hrane iznutra, u njenim najdubljim slojevima.

Kako djelovati na znakove starenja iznutra?

Kombinacijom ključnih nutrijenata, za rezultate vidljive izvana, na proces starenja djeluje se svime što unosimo u tijelo. Merz Spezial Dražeje dodatak su prehrani koji tijelu pružaju idealno balansiranu dozu svih nutrijenata potrebnih za održavanje zdravlja i ljepote kože, kose i noktiju.

Zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji vitamina, mikronutrijenata i sojinih proteina, ove dražeje tijelo opskrbljuju svim tvarima potrebnima za zdravlje kože, što doprinosi napetijoj, blistavijoj i kvalitetnijoj koži, postižući efekt poput filera za izgubljenu svježinu i oslabljen tonus.

Merz Spezial Dražeje sadrže vitamine A, C, E i vitamine B skupine, cink i biotin koji sinergijski djeluju na kolagen, na potporu vitalnih funkcija kože i zaštitu kože od slobodnih radikala.

Vitamin C doprinosi poboljšanju sinteze kolagena, dok vitamin A ima presudnu ulogu u zdravlju kože. Pomaže u obnavljanju tkiva i doprinosi održavanju zdravlja kože, pa se koristi za smirivanje iritacija, akni i nadraženih područja.

Merz Special Dražeje sadrže i vitamin B2, koji doprinosi normalnom metabolizmu masti, proteina i ugljikohidrata, koji opskrbljuju kožu hranjivim tvarima. Cink, biotin i niacin sinergijski djeluju kako bi održali zdravlje i normalnu funkciju kože.

Vitamini C i E sprječavaju prijevremeno starenje kože

Prednost unesenih vitamina krije se u tome što oni ne hrane samo vanjske slojeve kože kao što to čine tradicionalni pripravci, već djeluju na dublje slojeve kože gdje se zapravo i nalazi korijen procesa starenja te tako, osim na postojeće znakove starenja, djeluju i na one buduće.

South African Victoria«s Secret's Angel Candice Swanepoel and Lily Aldridge in the photoshoot for VS July 2014 catalogues., Image: 199675949, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Uz nadoknadu kolagena, za mladolik izgled kožu je nužno zaštititi i od oksidativnog stresa, koji je jedan od glavnih uzroka preranog starenja kože. Zaštita stanica od štetnog utjecaja oksidativnog stresa također je jedna od glavnih funkcija vitamina C koji u kombinaciji s vitaminom E pruža zaštitnu pregradu kože, zadržavajući njezinu vlažnost i mladolikost.

Merz Spezial Dražeje jedine su kapsule na tržištu s Mikro Targetiranim Sustavom koji učinkovito prenosi ključne aktivne sastojke do ciljnih mjesta, jer aktivira i širi kapilare, energizira protok hranjivih tvari te štiti i stabilizira stijenke kapilara.

Obnavljaju kožu u svega mjesec dana, a zahvaljujući potpori vitalnim funkcijama kože, njihov je učinak na zdravlje i ljepotu kože izniman – nakon tri mjeseca, koliko je potrebno za maksimalan učinak, izvrsni rezultati sigurno neće izostati.

Pročitajte još i ...