Pune usne na prirodan način u par jednostavnih koraka? Da, moguće je

silence, gesture and beauty concept - close up of young woman holding finger on lips, Image: 269205461, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

Ako vam kažemo da je punije, voluminoznije usne moguće postići u samo par koraka, i to posve prirodnim putem, morat ćete nam vjerovati na riječ. Odnosno, isprobati savjete koje vam donosimo u nastavku. Ključna riječ i ovdje, kao i kod njege kože jest  – hidratacija. Ona, naime jamči ljepše i jedrije usne.

Već u tridesetima, područje oko usana postaje sve tanje, na njemu se uočavaju borice pa ponekad imate osjećaj da se ruž ‘razlijeva’. U četrdesetima, na samim su usnama vidljive borice, njihova koža  koja je puno tanja od kože lica, postaje suha, ispucala i naborana. Stoga je važno uspostaviti ciljanu i promišljenu rutinu njege, kako biste izbjegle takozvani ‘efekt barkoda’ te kako biste područje oko usana što dulje održali mladolikim i zaglađenim.

5 koraka za punije usne

1. Izbjegavajte balzame za usne koji sadrže kamfor, eukaliptus i mentol

Iako oni posebno privlačno zvuče tijekom ljeta, budući da donose osjećaj svježine i trenutni učinak zaglađenosti, dugoročno, oni će isušiti vaše usne. Stoga ih zaobiđite i radije birajte balzame i stickove koji će usne dubinski nahraniti te im dati prirodni sjaj.

Nikelbalm balzam za usne

Nikelbalm za usne je bogati balzam koji štiti, hrani i njeguje usne, čini ih glatkima i baršunasto mekima. Štiti, hrani, daje im punoću. Nanesite balzam u tankom sloju na usne. Ovo je idealna i potpuno prirodna njega za usne koja ih štiti, hrani i daje im punoću.

2. Hidratizirajte usne prije izlaska

Bioderma Cicabio krema

Velika vrućina i sunce, ali i hladnoća, loše će djelovati na nježnu kožu usana te će na njima izazvati pucanje i suhoću. Kako biste ih zaštitili, nanesite bogati sloj balzama ili kreme koja će čuvati kožnu barijeru. Nanesite ponovno čim osjetite neugodno zatezanje. Ova krema obnavlja epidermu, hidratizira i sprečava želju za češanjem.

3. Odaberite specifičan anti-age za usne

Chanel Le Lift levres et contours

Le Lift Soin Lèvres et Contours Chanel 76 €

Prepuna botaničkog koncentrata alfalfa kojemu pripisuju svojstva jednaka retinolu te kompleksu na bazi hijaluronske kiseline i specifičnog Chanelovog oligopeptida, ova krema usnama daje volumen  te ih zaglađuje. Rezultati su sve vidljiviji sa svakim novim nanošenjem.

 

4. Uključite peeling usana u svoju rutinu njege

Dior Lip Sugar Scrub

DIOR - Dior Addict Lip Sugar Scrub -

Lip Sugar Scrub je eksfolirajući balzam za usne sa zrncima šećera koji se tope te zaglađuju i hidratiziraju usne te ih čine punijima. Nanosi se jednostavno poput balzama za usne. Osim njegujućih učinaka Dior Addict Lip Sugar Scrub omogućava spektakularnije makeup rezultate na usnama – na mekim i zaglađenim usnama, tekstura je senzualnija i boja je potpuno otkrivena! Koristi se koliko god puta želite i nema potrebe za ispiranjem.

 

5. Uvijek nanesite bogatu njegu prije spavanja

Estee Lauder Huile Levres Pure Color Envy

San je vrijeme tijekom kojega se naša koža, pa i ona na usnama, najbolje regenerira. Ovo hranjivo i bogato ulje usne će dubinski nahraniti, a vama omogućiti da se probudite sa zaglađenim, nahranjenim i punijim usnama.

Pročitajte još i ...