S kojim tretmanima pomlađivanja treba započeti već u tridesetima?

Iako tridesete godine života definitivno možemo definirati kao mlade, već tada, na našem se licu počinju vidjeti neki od prvih znakova starenja. Neujednačena boja lica, bore oko očiju i usana i mrljice od sunca samo su neki od njih. Možda će vam to zvučati neobično, ali s prvim anti-age tretmanima bilo bi dobro početi upravo tada, dok su svi ti znakovi još uvijek minimalni i nisu uzeli maha.

Važnost prevencije

Stručnjaci su složni oko toga da počnemo li na vrijeme s anti-age njegom koja se može percipirati i kao prevencija preuranjenog starenja, naša koža će puno dulje ostati mladolika i neće tako brzo pokazati znakove starenja kao što bi to činila da se o njoj nismo adekvatno brinuli.

Današnja estetska medicina nudi doista brojne mogućnosti, a u ovim su godinama posebno zanimljivi neinvazivni tretmani poput botoxa i filera. Krenemo li s njima na vrijeme, naša će koža dulje biti mladolika, a njezina struktura napetija, zaglađenija i blistavija nego da to nismo činili.

Potraga za sjajem

Koža u tridesetima polako počinje gubiti sjaj, a kako bi se s njezine površine uklonile odumrle stanice, važno je otkloniti površinski sloj. Površinski sloj kože skida se tretmanom mikrodermoabrazije. Radi se o tehnici čišćenja lica koja potiče obnovu kože skidanjem površinskog, mrtvog sloja stanica. Na taj se način pospješuje stvaranje novih, mladih stanica kože te njezino obnavljanje i pomlađivanje.

Za poboljšanje boje i teksture kože tu su kemijski peelinzi. Tretmani kemijskim peelingom razlikuju se po dubini djelovanja, a njima postižemo smanjenje bora i ožiljaka, ublažavanje mrljica od sunca te umanjenje nejednake pigmentacije, čime se dobiva svježiji i ljepši izgled kože.

Baby botox i dermalni fileri

Kao što smo već rekli, prve se bore javljaju već u tridesetima pa male doze botoxa mogu pomoći osvježiti i pomladiti lice. Takav se tretman naziva baby botoxom, a naročito je popularan i tražen u svijetu celebrityja jer osigurava suptilnije pomlađivanje. U postupku se koriste minimalne doze botoxa, rezultati su slični kao i kod uobičajenih doza, ali uz veće očuvanje mimike i pokretljivosti lica. Malena doza omogućuje pokrete mišićima lica te se time postiže prirodniji rezultat, a slabljenje mišića sprječava agresivne pokrete lica koji pridonose stvaranju dubokih bora.

Kada se počne uočavati opadanje tonusa kože te gubljenja volumena i elasticiteta, pravo je vrijeme za dermalne filere kojima se vraća svježina. Hijaluronskom kiselinom postiže se ne samo popunjavanje bora i vraćanje izgubljenog volumena, već i hidratacija kože, a dokazano je da dolazi i do regeneracije kolagena kao i do stvaranja novog.

Prevencija kao ključ

Mladenački sjaj, ali i usporavanje starenja možemo postići kroz čitav niz tretmana i metoda. Vrlo tražene i dalje su PRP i mezoterapija. PRP terapija prirodna je metoda u kojoj se koriste vlastiti trombociti u visokoj koncentraciji – krv se centrifugira, nakon čega se izdvaja plazma bogata trombocitima iz kojih se oslobađaju brojni faktori rasta. Postupak ne izaziva neželjene reakcije jer je riječ o potpuno prirodnom procesu. Faktori rasta pomažu pri proizvodnji novog kolagena te poboljšavaju oštećenu kožu, usporavajući i otklanjajući znakove starenja.

Preventivno djelovanje za očuvanje mladosti postiže se metodom mezoterapije kojom se može otkloniti sivkasta koža, vratiti sjaj i izbrisati sitne, ali vidljive bore. Postupak se obavlja mikroinjekcijama vitamina, minerala, aminokiselina i drugim farmaceutskim pripravcima koji su neophodni za zdravu kožu, a s godinama ih imamo sve manje. Mezoterapija se preporučuje već u kasnim 20-ima, kako bi se lice pomladilo, a starenje usporilo.

 

Pročitajte još i ...