Formulu koja ne šteti oceanu razvijalo je 20 stručnjaka

Da iza vrhunskih proizvoda uvijek stoje brojna istraživanja, pogotovo u svijetu kozmetike, dokazuje i Waterlovers program slavnog brenda Biotherm.

Ovaj program je pokrenut 2012. godine, a u čast vodne baštine podupire zaštitu oceana na globalnoj razini.

Nova generacija SPF-a čuva mora i oceane

Osim financiranja kampanja za zaštitu oceana, Biotherm posljednjih pet godina ulaže velike napore u cilju smanjenja učinka proizvoda koji se ispiru na vodeni okoliš, uklanjanjem mikročestica plastike iz svih formula. Fokusiranjem na ambalažu i formule, Biotherm stvara novu generaciju proizvoda s poboljšanim okolišnim profilom – povećanom biorazgradivošću i smanjenim vodenim otiskom.

Već desetljećima stručnjaci za zaštitu okoliša tvrde kako proizvodi sa zaštitnim faktorom s kojima ulazimo u more mogu naštetiti prirodnom ekosistemu, a ova se formula obračunava upravo s tim problemom.

Godine 2017. kreirana je Waterlover Sun Milk, prva kremu sa zaštitnim faktorom za lice i tijelo bez štetnog učinka na oceane.

Tijekom sedam godina dvadeset je znanstvenika provelo 200 ispitivanja s probirom 150 različitih sirovih sastojaka. U svrhu razvoja nove formule Waterlover za zaštitu kože od sunca, Biothermovi su laboratoriji osmislili platformu za ispitivanje učinka na okoliš pod nazivom Ocean 5 PlatformTM.

Metoda priznata u znanstvenim krugovima

Svaka potencijalna formula ispitana je ne samo na slatkovodnim planktonskim organizmima, već i na različitim organizmima iz slatkovodnih i morskih staništa. Tim od dvadeset stručnjaka proveo je oko 200 ispitivanja kako bi ocijenio potencijalni učinak svake formule na biološku raznolikost vodenih ekosustava.

U suradnji sa Znanstveno-istraživačkim centrom u Monaku, Biotherm je razvio metodu procjene učinka proizvoda za sunčanje na koralje, koju su znanstveni krugovi priznali i uvrstili u časopis Coral Reefs. Studija je pokazala da čak ni najviša koncentracija filtera u Biothermovom proizvodu WaterLover Sun Mist ne utječe na koralje.

Biotherm zna da žene žele zdravu, hidratiziranu i blistavu kožu, no ne nauštrb dobrobiti planeta.

Victoria's Secret has posted a photo on Instagram with the following remarks: It’s official: bralette season is here! Twitter, 2018-06-05 10:37:37. Photo supplied by insight media. Service fee applies. NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! EDITORIAL USE ONLY! / MAY NOT BE PUBLISHED IN BOOKS AND ILLUSTRATED BOOKS! Please note: Fees charged by the agency are for the agency’s services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of Copyright or License in the material. The agency does not claim any ownership including but not limited to Copyright or License in the attached material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold the agency and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against the agency arising out of or connected in any way with publication of the material., Image: 373866324, License: Rights-managed, Restrictions: NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! Please note additional conditions in the caption, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media

Za blistavu i ujednačenu preplanulost

Ove je godine predstavljen novi proizvod iz iste linije – Waterlover Sun Mist. Obogaćen je Biothermovim jedinstvenim regenerativnim kompleksom Life Plankton™ koji štiti i hidratizira kožu, obavijajući je neodoljivo mekim velom za blistavu, jednakomjernu preplanulost.

S obzirom na to da nam je kod proizvoda za sunčanje izrazito važan i miris, Waterlover Sun Mist formulu krasi legendaran miris Biothermovih proizvoda za sunčanje: energizirajuće gornje note klementine i zelenog bergamota stapaju se s voćnim srcem prožetim notama jasmina i nerolija, koje upotpunjuju bazne note dekadentnog bijelog mošusa i zrna tonke.

Ljubitelji prirode, kao i stručnjaci za zaštitu okoliša oduševljeni su Biothermovim novitetom, jer je nova formula 99 % biorazgradiva, s mirisom koji je 95 % biorazgradiv.

Biotherm Waterlover Sun Mist se upija iznimno brzo, vrlo je ugodan i ne ostavlja bijele tragove na koži. Obogaćen je jedinstvenim regenerativnim kompleksom Life Plankton™ koji štiti i hidratizira kožu, obavijajući je neodoljivo mekim velom za blistavu, jednakomjernu preplanulost.

Obje formule iz Waterlover linije ne štete morskom svijetu, a čak je i lagana bočica oba proizvoda izrađena od 100 % reciklabilne plastike (osim pumpice).

Pročitajte još i ...