Savršeni miris za sanjare koji su voljni riskirati

Igrati na sigurno? Nikako! Vjerujte u nemoguće. Težite za nedostižnim. Nećete znati da je nešto moguće dok sami to ne ostvarite. Zašto ne biste dali sve od sebe? Yves Saint Laurent Beauté je 2017. uzeo prvo slovo imena svog osnivača, pretvorio ga u pitanje i prema njemu nazvao svoj novi miris… Jer sve počinje pitanjem.

Stavljajući u kontrast živopisnu odvažnost i neodoljiv intenzitet, miris Y pruža novi pogled na fougère, najprepoznatljiviju obitelj muških mirisa, koju je kreirao glavni parfumer Dominique Ropion (IFF), prava rock-zvijezda u svijetu parfema.

Danas, uz Y LE PARFUM, YSL Beauté pomiče granice u izradi muških mirisa istraživanjem intenzivnih doza čistog i seksipilnog fougèrea. Kombinirajući intenzivnu lavandu sa snagom crnog cedra, ovaj potpuno drugačiji parfem iz linije Y predstavlja upravo ta snažna i odvažna upečatljivost mirisa. Izuzetna dugotrajnost za neusporedivo seksi i svježu mirisnu auru.

Intenzivan? Apsolutno. Odvažan? Ime sve govori. Samo se najodvažniji i najsnažniji mirisi usuđuju nositi ime Y LE PARFUM. Y LE PARFUM nije pitanje. Y LE PARFUM je odgovor.

Muškarac iza mirisa Y: neovisni istraživač

Y LE PARFUM utjelovljuje duh muškarca iza mirisa Y kojeg predstavlja kultni ambasador ove linije parfema, legendarni Lenny Kravitz. Sanjar koji je voljan riskirati, strastveni istraživač i višestruko talentirani umjetnik koji neumorno gradi svoj put do samoostvarenja.

Čime god se bavi, muškarac koji nosi Y LE PARFUM prava je rock-zvijezda. Potpuno slobodnog duha. Vrlo neovisan. Ne preže od promjena. Zašto ne? On ne mari za tuđa mišljenja. Ne boji se eksperimentirati. Odabrati neočekivano. Jer on svoja iskustva ponosno ističe. On je muškarac koji pleše kako sam svira i živi život prema vlastitim pravilima. Na kraju krajeva, on zna da samoostvarenje dolazi jedino ako sam bira svoj put. Slijedi vlastitu intuiciju. Ostaje vjeran svome ritmu.

„Stvarajući Y Le Parfum pojačao sam snagu i senzualnost mirisa Y EAU DE PARFUM tako što sam naglasio kontrast između vrlo svjetlucavih početnih nota i duboke, prožimajuće, gotovo puderaste orijentalne kasne faze”, rekao je njegov kreator Dominique Ropion.

Baš kao što pravi glazbeni genije može istu pjesmu izvesti na vrlo različite načine, tako je i glavni parfumer Dominique Ropion kreirao zamamne varijacije mirisa Y. Svaki od njih pruža individualan i drugačiji osjećaj, ali i dalje zadržava onaj isti snažni identitet: kontrast između čistog i senzualnog. Kultno i odvažno. Crno i bijelo.

Note svježe našiljene olovke

U mirisu Y LE PARFUM taj je kontrast postigao suprotstavljajući blistavost lavande snazi  cedrovine. Vrhunski sastojci, dostupni isključivo za YSL Beauté, stvaraju melodiju mirisa Y LE PARFUM naglašenu primarnim ritmom tamjana, mirisnog potpisa svih parfema iz linije Y. Početne note mirisa djeluju trenutno i očaravajuće zahvaljujući akordima zelene jabuke koji otkrivaju svoje voćne karakteristike. Primamljivi grejp uvodi note citrusnog đumbira i elemija.

Energija tih živopisnih mirisnih elemenata pojačana je preplavljujućim aldehidima, molekulama koje pružaju miris svježe ispeglane bijele majice. Poput pulsirajućeg rifa na električnoj gitari, njihove metalik vibracije odjekuju svježim notama tamjana koje prožimaju ovaj parfem.

Cvjetni i sočni geranij s daškom mente širi blistavost početnih svjetlucavih nota dok Y LE PARFUM prelazi u zavodničko raspoloženje.Srce raskošne lavande te srce lavandina iz Francuske, izrađeni za YSL kako bi se pojačale najsvježije i najzavodljivije note cvijeća, pružaju fougère sastavu mirisa Y jedinstveno bogatu, baršunastu strukturu. Intenzivniji nego ikad prije, akordi cvijeta naranče, zaokruženi kumarinom s tonovima badema, duhana i sijena, čine ovu interpretaciju kultne obitelji muških mirisa jednostavno savršenom.

Raspoloženje postaje mračnije kada bas ritam drugog sastojka visoke mode, srce virdžinijske cedrovine iz SAD-a, počne voditi glavnu riječ.

Već dobro poznat sastojak muških parfema, virdžinijska cedrovina daje esenciju mirisa svježe zašiljene olovke. Kako bi pružilo svoje najkremastije, najtoplije i najsenzualnije mirise, ovo se ulje ponovno aranžira kroz proces molekularne destilacije da bi se izbrusile njegove grublje note. Potpuno obrađena, dobivena esencija pretvara ulje cedrovine u jednostavno oblikovan, elegantan sastojak: srce virdžinijske cedrovine.

Duboku i rezonantnu, ovu snažnu cedrovinu dodatno ističu indonezijski pačuli i tamna smolasta esencija tamjana, a pruža dimenziju senzualnosti u kasnim fazama mirisa Y LE PARFUM.

Ekskluzivni program koji se temelji na prirodnom sastojcima

Pružajući nov i suvremen pogled na klasičan muški stil, Y LE PARFUM temelji se na sastojcima vrhunske kvalitete koji su izrađeni posebno za Yves Saint Laurent. U ovoj paleti napravljenoj po mjeri ključni prirodni sastojci parfema su dekonstruirani, a potom rekonstruirani kroz modernu tehnologiju, radi oslobađanja gole esencije svake note.

Raskošna lavanda nova je vrsta razvijena zbog svoga mirisa i otpornosti na štetočine, a raste u nižim planinskim predjelima Provanse. Raskošna lavanda koju primjenjuje YSL Beauté iz održivog je uzgoja i predstavlja dio programa kojemu je za cilj promovirati povratak nasada lavande u Francuskoj.

Nakon berbe cvijeće se prvo destilira parom, čime se dobiva 100 % prirodno esencijalno ulje. Ulje se zatim frakcionira uz CO2, procesom koji dopušta kreatorima parfema da izvuku samo najljepše frakcije. Srce raskošne lavande svježiji je i cvjetniji odraz njezine esencije, posebno izrađeno za ovu marku.

Lavandin, hibrid dviju divljih lavandi, još se od antičkog Rima koristi za miris odjeće (odakle i engleska riječ za rublje, „laundry”) i dosta se dugo povezivao s pojmom čistoće. Danas predstavlja jedan od najvećih parfemskih nasada u Francuskoj. Kvaliteta koja ulazi u Libre dobiva se iz održivih uzgoja, s ciljem da se poboljšaju primanja poljoprivrednika osiguravanjem poštene cijene i garantiranjem stabilnih cijena u dugoročnom smislu.

Za ovaj se parfem upotrebljava samo svježe ubrano ocvijeće, bez zelene stabljike. Cvijeće se destilira na pari i zatim dekonstruira molekularnom destilacijom te ponovo aranžira u „srce”. Time se izdvajaju najbogatiji i najzanimljiviji mirisni elementi lavandina te se dobiva srce lavandina bez kamfora, dok se istovremeno zadržavaju intenzivna svježina i snažan utjecaj u gornjim notama s daškom cvjetnih, rustikalnih i aromatičnih mirisa. Srce lavandina posebno je izrađeno za YSL.

Misteriozna i seksi bočica

Misteriozna. Ćudljiva. Snažna. Seksi. I nedvojbeno Yves Saint Laurent…

Crna utjelovljuje odvažnu eleganciju, ali je istovremeno i ikona subverzije: pomislite samo na savršeno skrojeno odijelo ili uske kožne hlače kakve nose rock-zvijezde.

Da bi odrazila potpuni intenzitet mirisa Y LE PARFUM, odvažna i vrlo profinjena bočica parfema Y, koju je dizajnirala Suzanne Dalton, premazana je od glave do pete buntovničkim crnim lakom. To nije samo boja, to je oklop. Izjava. Fino podešen instrument uzbudljive mirisne izvedbe…

Stoga se usudite pokazati svoje pravo lice. Dopustite crnom ogledalu sjajne, kultne bočice parfema Y da prikaže vašu istinsku osobnost.

 

Pročitajte još i ...