Inovativni serum koji pomlađuje: Revolucija u tretiranju znakova starenja na vratu i dekolteu

Elsa Hosk (hoskelsa / 21.11.2018): Just free like the sea ", Image: 397518792, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Naša je koža nevjerojatno složen sistem čije su funkcije međusobno potpuno usklađene, a njena debljina, tekstura i kvaliteta razlikuju se ovisno o dijelu tijela, vremenskim uvjetima kojima je izložena, ali i načinu na koji je njegujemo.

Promjena godišnjeg doba uvelike utječe na stanje kože, a na umu je potrebno imati nekoliko ključnih faktora – hladnoća i vjetar dodatno isušuju kožu, ali i ističu njene vidljive nedostatke, poput bora i manjka tonusa.

Salma Hayek releases a photo on Instagram with the following caption: "I u2764ufe0f Venice"., Image: 384988044, License: Rights-managed, Restrictions: *** No USA Distribution *** For Editorial Use Only *** Not to be Published in Books or Photo Books *** Handling Fee Only ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

Dio tijela koji otkriva ženstvenost iznimno je delikatan

Iako najveću pozornost poklanjamo licu, dio tijela kojem bismo trebali posvetiti mnogo više pažnje nego što to činimo je dekolte. Već na prvi pogled neprestano izložena, koža je na ovom području iznimno delikatna i mnogo podložnija oštećenjima, kao i preranom starenju.

Razmislimo li o samoj strukturi kože, jasno nam je da je sve samo ne jednostavno osigurati mekoću i zaglađenost vrata i dekoltea, jer je koža na ovom dijelu tijela, naime, mnogo tanje strukture te je jedno od rijetkih područja koje nema žlijezda lojnica.

Manjak lojnih žlijezda utječe na mnogo brže starenje kože

Znajući koliko je prirodno podmazivanje važno za očuvanje površinske mekoće i elastičnosti, jasno nam je da nedostatak lojnih žlijezda utječe na prerani gubitak čvrstoće i stvaranje nabora na koži. Sitne bore s vremenom će se samo dodatno produbiti, a oslabljena kožna barijera dodatno će pogodovati transepidermalnom gubitku vode koji znakove starenja vidno pogoršava.

Neprestana izloženost suncu, vjetru ili hladnoći dodatno utječe na površinsku teksturu kože na dekolteu, a drastične se promjene počinju uočavati krajem 30-ih i početkom 40-ih, kada pad produkcije kolagenskih i elastičnih vlakana dovodi do vidnog opuštanja kože i gubitka mladenačke čvrstoće.

Nadomjestite esencijalne aminokiseline

Da je ključ anti-age njege uvijek u prevenciji, najbolje potvrđuje područje vrata i dekoltea – jednom nastale bore nije nimalo jednostavno popuniti, a rezultati uvelike ovise i o tome je li riječ o privremenim dehidracijskim borama ili trajnim promjenama nastalim zbog dugogodišnjih oštećenja i nedostatka adekvatne zaštite i njege.

Kao naš najveći organ i primarna linija obrane u odnosu na vanjske utjecaje, koža je neprestano izložena ekstremima, a bilo da je riječ o suhom zraku grijanih prostora, hladnom i vlažnom vjetru ili štetnim UV zrakama, njena je zaštitna uloga presudna.

Štetan utjecaj slobodnih radikala, narušavanje zaštitne barijere i propadanje kolagenskih vlakana bitno narušava zdravlje, čvrstoću, ali i površinsku teksturu kože koja uvelike ovisi o sposobnosti zadržavanja vode.

Zahvaljujući građi od tri zaštitna sloja, naša koža prirodno tvori prepreke u prodoru raznih toksina iz okoline, no dugotrajnom dehidracijom i manjkom brige, njene će prirodne obrambene sposobnosti znatno oslabiti.

Elsa Hosk releases a photo on Instagram with the following caption: "ud83cudf19u2728"., Image: 341098777, License: Rights-managed, Restrictions: *** No USA Distribution *** For Editorial Use Only *** Not to be Published in Books or Photo Books *** Handling Fee Only ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

Prirodna alternativa lipofilingu

Iz tog se razloga s preventivnom njegom ovog područja preporučuje započeti već u 20-ima, a ključ je upravo u nadomještanju esencijalnih aminokiselina koje stanice kože potiču na obnavljanje te imaju sposobnosti liftinga vitalnih proteina u koži.

Aminokiseline su jedan od elemenata koji se prirodno nalazi u našem tijelu, a sastoje se od elemenata živih tkiva i masnih lanaca te su po prirodi hidrofilne, što znači da na sebe privlače vodu. Takva aminokiselina hidrofilnih svojstava u kombinaciji s lipofilnim elementima tvori strukturu koja koži daje blago kiseli pH, pri čemu kožna flora eliminira štetne organizme i sprječava prodor raznih toksina u kožu.

Vodeći se tom idejom, renomirani hrvatski dermokozmetički brand Skinfinity razvio je Decollete serum za njegu vrata, dekolte i grudi, čija je glavna zvijezda poseban derivat izoleucina, esencijalne aminokiseline poznate po sposobnosti poticanja stanica na obnavljanje i lifting vitalnih proteina u koži – zbog iznimne sposobnosti popunjavanja bora i vraćanja volumena koži, ovaj se serum nameće kao prirodna alternativa lipofilingu.

Skinfinity Decollete serum za njegu dekoltea pomaže koži očuvati barijernu funkciju i održati je hidratiziranom. Štiti kožu od slobodnih radikala, potiče regeneraciju i revitalizaciju, a zahvaljujući djelovanju pustinjske biljke Myrothamnus, pomaže u održavanju debljine, čvrstoće, glatkoće i elastičnosti kože. Brzo se apsorbira u kožu, pružajući osjećaj ugode i blistav sjaj.

Revolucija u tretiranju znakova starenja na vratu i dekolteu

Posebnim oblikom aktivne komponente u obliku aminovektora, svakim korištenjem djeluje na povećanje čvrstoće kože, ali i na zaglađivanje njene naborane teksture.

Njegujući serum Skinfinity Decollete predstavlja pravu revoluciju u pogledu tretiranja znakova starenja kože vrata i dekoltea, jer zahvaljujući djelovanju na sva 3 sloja kože potiče stvaranje funkcionalnih adipocita, istovremeno pomažući koži u zadržavanju prirodne vlage i stvaranju kolagenskih vlakana.

BGUK_1304145 - VARIOUS, UNITED KINGDOM - OLIVIA CULPO PICTURED IN THIS CELEBRITY SOCIAL MEDIA PHOTO. *BACKGRID DOES NOT CLAIM ANY COPYRIGHT OR LICENSE IN THE ATTACHED MATERIAL. ANY DOWNLOADING FEES CHARGED BY BACKGRID ARE FOR BACKGRID'S SERVICES ONLY, AND DO NOT, NOR ARE THEY INTENDED TO, CONVEY TO THE USER ANY COPYRIGHT OR LICENSE IN THE MATERIAL. BY PUBLISHING THIS MATERIAL , THE USER EXPRESSLY AGREES TO INDEMNIFY AND TO HOLD BACKGRID HARMLESS FROM ANY CLAIMS, DEMANDS, OR CAUSES OF ACTION ARISING OUT OF OR CONNECTED IN ANY WAY WITH USER'S PUBLICATION OF THE MATERIAL* Pictured: OLIVIA CULPO BACKGRID UK 1 AUGUST 2018, Image: 380939878, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Xposurephotos

Molekula koja sprječava dehidracijsku štetu i direktno potiče regeneraciju

Formula je obogaćena i moćnom aktivnom komponentom ekstremolita Gyceryl Glucoside, prirodnih molekula koji sprječavaju uništavanje staničnih membrana u slučajevima iznimne suhoće, a djeluju i na revitalizaciju zrelih stanica, poboljšavajući glatkoću i elastičnost kože.

Ovaj je sastojak, nakon intenzivnih istraživanja, pokazao iznimnu moć u zaštiti stanica od štete nastale dehidracijom, što uvelike doprinosi očuvanju prirodnog kolagena i zdravih staničnih membrana. Da je riječ o iznimno moćnom sastojku, dokazuje i činjenica da dokazano potiče faktore rasta, povećava glatkoću, ali i debljinu kože te direktno utječe na obnovu i prirodnu regeneraciju stanica.

Epidermalna regeneracija s dugoročnim učincima

Kako bi delikatnu kožu dekoltea i vrata dodatno nahranio lipidima, Skinfinity Decollete serum sadrži poseban oblik karite maslaca, koji osim što stvara baršunasti osjećaj, pruža i trenutni učinak vlaženja i omekšavanja kože. Istovremeno, proantocijanidi snažnih antioksidativnih svojstava ubrzavaju zacjeljivanje kože, stvaraju zaštitni sloj i fizičku barijeru, dok taspin stimulira migraciju fibroblasta, stvarajući dugoročni efekt pomlađene i omekšane kože.

Lena Gercke (lenagercke / 27.02.2018): "When its freezing outside..i rather stay cozy inside with my #sublimesilk by @intimissimiofficial #dressitout #italianlingerie "", Image: 364499944, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Za potpunu revitalizaciju dekoltea i vrata, proizvodu je dodan i ekstrakt zmajeve krvi, biljke koja stimulira detox stanica, ali i ponovno stvaranje kolagena, utječući direktno na prerano starenje kože. Imajući na umu opsežna istraživanja i razvoj koji iza ovog proizvoda stoje, usuđujemo se zaključiti kako je riječ o pravoj revoluciji kad je u pitanju znakova starenja kod kuće.

Pročitajte još i ...