SOS njega s ureom za ekstremno isušenu kožu

Izvanjski utjecaji poput sunca ili hladnoće, loše životne navika te starenje mogu narušiti zaštitnu barijeru kože. A kada joj nedostaje lipida, koji brinu o tome da korisne tvari poput nutrijenata ostanu unutar kože, a štetne tvari poput slobodnih radikala izvan kožne barijere, koža postaje ispucala i isušuje se u dubljim slojevima. Rezultat su hrapavost, osjećaj napetosti i svrbež. 

Numis®med urea je prestižna linija proizvoda prilagođena potrebama  suhe i iznimno suhe kože, njemačke kozmetičke kuće Mann&Schroder. U suradnji s vodećim dermatolozima i farmaceutima, razvijena je kolekcija proizvoda namijenjena osobama izrazito suhe kože, ali i kao dodatna njega u terapiji neurodermatitisa ili psorijaze.

Efikasna i sigurna formula bez parabena, mineralnih ulja, parfema, boja i PEG-a pogodna je za svakodnevnu upotrebu i ublažava simptome kao što su osjećaj zatezanja, perutanje i peckanja. Zahvaljujući aktivnim komponentama: urei, pantenolu, glicerinu i ionima srebra, intenzivno vlaži kožu, čineći je nježnom, hidratantnom i zdravom.

Kako numis® med UREA djeluje? 

Aktivni sastojak urea sposoban je apsorbirati vodu, vezati je i ponovno polako otpuštati. Tako osigurava temeljitiju hidrataciju kože i regulira njezinu vlažnost.

Kao prirodni hidratantni faktor, urea prodire duboko u gornje slojeve kože i pruža intenzivnu, dugotrajnu hidrataciju. Zaštitna barijera kože je ojačana i koža je zaštićena od isušivanja. Redovita uporaba proizvoda za njegu s ureom može održivo i učinkovito nadoknaditi gubitak vlage.

Jedinstveni numis® care Complex

Svi numis® med proizvodi sadrže jedinstveni numis® care Complex, koji sadrži hidratantni Hydrolactol® i SymCalmin® koji umiruje kožu – posebno razvijen za tipove kože s različitim razinama osjetljivosti. Hidratantna formula s ureom omata kožu poput zaštitnog filma pružajući joj intenzivnu i dugotrajnu vlažnost. Zaštitna barijera kože je ojačana i štiti vrlo suhu kožu ublažavajući zatezanje, peckanje i svrbež.

U liniji se nalaze numis® med Urea 10% mlijeko za tijelo, numis® med Urea 5% šampon, numis® med Urea 5% gel za tuširanje, numis® med Urea 25% krema za ispucale pete, numis® med Urea 10% krema za noge, numis® med Urea 10% krema za ruke, numis® med Urea 5% dnevna krema i numis® med Urea 5% noćna krema. Proizvodi su dostupni u hrvatskim ljekarnama.

Pročitajte još i ...