Stigao je revolucionarni prirodni tretman za dugotrajni lifting učinak

Opće je poznato da neke stvari u životu s vremenom postaju bolje. Primjerice, dobro vino, francuske šansone, razni kolekcionarski predmeti za koje su njihovi ljubitelji spremni izdvojiti ozbiljne svote novaca…Naša koža pak, nikad neće naći svoje mjesto na toj listi. Ona, naime, stari već od prvog dana po rođenju, a znakovi tog procesa na koji doslovno nitko nije imun, postaju vidljivi u trećem desetljeću života. I baš nitko im se ne raduje. To su prve linije i bore, postepeno opuštanje kože, manji volumen, smanjena proizvodnja kolagena te umoran izgled i sve tanja i krhkija struktura.

Iako ovaj scenarij čeka baš svaku i svakoga od nas, to ne znači da se s njime moramo pomiriti i ‘predati bitku’ bez borbe. Na raspolaganju imamo sve prednosti i blagodati suvremene estetske medicine i kozmetologije koje nam, gotovo iz dana u dan, brojnim inovacijama pomažu da održimo ili povratimo mladolikost. A jedna od najnovijih i najrevolucionarnijih, koju vam danas predstavjamo je NUCLEOFILL – nova linija prirodnih biostimulirajućih gelova na bazi polinukleotida, za zaštitu i pomlađivanje kože.

Što su polinukleotidi?

Polinukleotidi su inovativni proizvod u estetskoj medicini. Radi se o malim dijelovima DNA koji stimuliraju regeneraciju kože, hidratiziraju i vraćaju joj izgubljeni volumen, odnosno ojačavaju strukturu kože. Oni štite i hrane stanice, potiču povećanje proizvodnje i učinkovitu reprodukciju stanica, čime se usporava proces starenja.

Osim toga, zahvaljujući kemijskoj strukturi, štite stanice od oksidativnog stresa. Imaju jedinstvenu karakteristiku da se vežu na specifične receptore prisutne u stanicama, pokreću metaboličke mehanizme povećanja kolagena, elastina i endogene hijaluronske kiseline. Uz to, imaju i visoku sposobnost poboljšanja zacjeljivanja.

NUCLEOFILL na hrvatsko tržište donosi tvrtka Skin Aesthetic Group čije je sjedište u Splitu, a ekskluzivni je distributer brenda Promoitalia, talijanskog proizvođača visoko kvalitetnih medicinskih i kozmetičkih proizvoda. Usmjereni su na područje estetske medicine, a cilj im je pružiti inovativne proizvode svojim partnerima – liječnicima, ali istovremeno voditi brigu o krajnjim korisnicima osiguravajući im kvalitetne proizvode.

Prema riječima direktorice ove tvrtke, Katarine Bošnjak Radeljić, NUCLEOFILL izaziva biorekonstrukciju kože te omogućuje dugotrajni lifting.

“Za razliku od biorevitalizacije koja uključuje apliciranje supstanci – aminokiselina, vitamina, minerala i hijaluronske kiseline, koje održavaju unutarnju ravnotežu stanice, biorekonstrukcija se zasniva na upotrebi točno određenih staničnih medijatora čija je funkcija stimuliranje stanice na poboljšanje kvalitete i količine novostvorenih stanica. Drugim riječima, tako se omogućava dugotrajnija regeneracija zdravih stanica, čime se postiže pravi anti-ageing rezultat. Kako starimo, tako se u našem organizmu smanjuje broj zdravih stanica, a djelovanjem nucleofila povećava se njihov broj, tako da se na svojevrsni način naš životni sat vraća unatrag”, rekla nam je naša sugovornica.

Zanimalo nas je i je li NUCLEOFILL zapravo skinbooster?

“Ako uzmemo u obzir da skinboosteri sadrže hijaluronsku kiselinu, a da je NUCLEOFILL u svom sastavu nema, možemo zaključiti da on to nije. No, NUCLEOFILL se, baš kao i skinboosteri koristi za bolju hidrataciju, teksturu i sjaj kože. Kao što smo već spomenuli, skinboosteri djeluju na principu biorevitalizacije, dok NUCLEOFILL funkcionira na principu biorekonstrukcije. U praksi to znači da skinboosteri daju rezultate koji su vidljivi odmah, ali su i kratkotrajni, dok NUCLEOFILL pruža dugotrajne rezultate, omogućuje vraćanje jedrine koži, ali i dugotrajniji anti-age efekt. Osim toga, ovaj se preparat koristi i za regeneraciju dubljih slojeva lica, te masnog, mišićnog i koštanog tkiva”.

Gdje i kako se aplicira NUCLEOFILL?

NUCLEOFILL se može aplicirati na vlasište, cijelo lice i tijelo. Ovisno o mjestu aplikacije, koristi se proizvod različitih koncentracija: NUCLEOFILL Strong, NUCLEOFILL Medium, NUCLEOFILL Soft Plus, NUCLEOFILL Medium Plus ili NUCLEOFILL Body.

Budući da je riječ o medicinskom proizvodu, smiju ga aplicirati isključivo liječnici koji su završili zakonski propisane edukacije, te kirurzi, dermatolozi, maksilofacijalni kirurzi i oftalmolozi koji su stručne kompetencije stekli u okviru specijalističkog usavršavanja.

Jedna od liječnica koja je među prvima u svojoj ordinaciji isprobala NUCLEOFILL je splitska dermatologinja dr. Vana Kljaković Gašpić, vlasnica Poliklinike Nova  koja ne krije zadovoljstvo ovim proizvodima.

“Izuzetno sam sretna što sam među prvima u Splitu svojim pacijenticama mogla ponuditi NUCLEOFILL tretman. On je idealan izbor za dame koje ne žele pretjerano vidljive promjene na licu, već biraju snažnu obnovu, bolju teksturu, sjaj i jedrinu kože”, zaključila je dr. Kljaković Gašpić.

Kako izgleda tretman?

Kao i kod mnogih drugih estetskih tretmana, i ovdje je prvi korak konzultacija s liječnikom. On će tom prilikom odlučiti koju vrstu aplikacije će odabrati – aplikaciju u 5 točaka, papularnu ili aplikaciju kanilom, te će, sukladno tome odrediti i daljnji tijek tretmana.

NUCLEOFILL je siguran, visoko pročišćen prirodni proizvod, te je mogućnost alergijske reakcije na njega minimalna. Nakon tretmana, pojedini pacijenti mogu osjetiti lagano crvenilo i blagi otok na mjestu ubrizgavanja, ali te nuspojave vrlo brzo nestaju. Tretman je bezbolan i pacijenti se odmah po njegovu završetku mogu vratiti svojim redovnim obavezama.

Rezultati – temeljiti i dugotrajni

Budući da NUCLEOFILL djeluje u dubljim slojevima kože, za prve vidljive rezultate potrebno je petnaestak dana, dok je potpuni rezultat vidljiv za dva mjeseca od tretmana. Trajnost rezultata varira od osobe do osobe, no liječnička je preporuka da  se za održavanje postignutog željenog rezultata tretman ponovi svakih 6 do 12 mjeseci. Broj tretmana, protokol i dinamiku održavanja rezultata odredit će liječnik kroz individualni pristup svakom pacijentu.

Još revolucionarnih opcija za pomlađivanje

Iz tvrtke SkinAesthetic stiže nam još dobrih vijesti. Odnedavno je na hrvatskom tržištu dostupna jedinstvena linija dermalnih filera Skinfill PlusRiječ je o filerima umreženim posebnom coesix tehnologijom – procesom koji se primjenjuje u proizvodnji hijaluronske kiseline, a omogućava trajnost učinka filera dulje od godine dana.

Skinfill Plus linija donosi tri dugotrajna filera namijenjena za tretiranje različitih regija lica – Skinfill Diamond za lifting i konturiranje cijelog lica, Skinfill Gold za povećavanje volumena usana i korekciju dubokih bora i Skinfill Silver za hidriranje lica i korekcije bora i finih linija.

A ukoliko vam je potrebno brzo i trenutno ‘brisanje’ bora i neprovilnosti na koži, tu je NucleoFILL Touch.

Riječ je o savršenoj kombinaciji silikata i peptida za trenutni lifting. NucleoFILL Touch djeluje na način da silikati stvaraju fleksibilni film koji privremeno uklanja bore, dok acetilheksopeptid-8 smanjuje aktivnost neurona koji kontrahiraju mišiće. Nanosi se laganim tapkanjem na područja koja želimo tretirati: bore, podočnjake i područje oko očiju, nazolabijalne bore. Iskustva pacijenata su izvrsna – čak 100 % ih je prijavilo učinak liftinga već osam sati nakon aplikacije, 91% trenutno smanjenje bora i podočnjaka, dok je 95% prijavilo trenutni lifting rezultat i trenutno smanjenje vidljivosti pora.

Više informacija o svim proizvodima iz ovog članka, potražite na web stranici www.skin-aesthetic-group.com. 

  

Pročitajte još i ...