Svjetski i domaći stručnjaci na 3. Hrvatskom kongresu estetske medicine u Opatiji

U Opatiji će se, od 9. do 11. rujna ove godine, održati 3. Hrvatski kongres estetske medicine s međunarodnim sudjelovanjem, u organizaciji Hrvatske udruge estetske medicine (HUEM).

Prema riječima predsjednice HUEM-a, dr. Elme Bunar, riječ je o skupu od iznimne važnosti za Hrvatsku, budući da je stavlja na svjetsku mapu centara estetske medicine, a odvijat će se u suradnji s Union Internationale de Médecine Esthétique (UIME) i Società Italiana di Medicina estetica (SIME) te pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i Ministarstva turizma.

Cilj kongresa je snažnije povezati stručnjake, napraviti bazu izvrsnih liječnika različitih specijalnosti koji će se redovito okupljati i povezivati s ciljem obrazovanja i suradnje te razmjenjivati iskustva, razvijati i unaprjeđivati se u struci te tako postati ravnopravni partneri na europskoj i svjetskoj razini”, rekla je organizatorica ovoga skupa, dr. Elma Bunar.

Dodala je da, osim što se u Opatiji, mjestu idealnom za uspostavljanje harmonije kojoj teži estetska medicina, nalazi sjedište udruge kojom predsjedava, ovaj grad nije slučajno odabran kao lokacija Kongresa. “U Opatiji je rođen zdravstveni turizam koji se u 19. stoljeću temeljio na mediteranskoj klimi, dok se danas zaista možemo pohvaliti nizom zdravstvenih ustanova, inicijativa i aktivnosti, kako u privatnom, tako i u javnom sektoru”, poručila je dr. Bunar.

Kongres će okupiti velik broj domaćih i svjetskih znanstvenika i stručnjaka iz područja estetske medicine, a krovna tema ovogodišnjeg okupljanja bit će Psihofizičko blagostanje. “Estetska medicina je medicina za zdravlje, a po definiciji Svjetske zdravstvene organizacije “zdravlje nije odsustvo bolesti, nego psihofizičko blagostanje”, a to je upravo i naša definicija”, zaključila je dr. Elma Bunar.

Neke od tema kojima će se baviti okupljeni stručnjaci bit će dijagnostički i terapeutski pristup u tretmanu licu s fokusom na tri područja – gornju, srednju i donju trećinu lica, tretman MD točaka i lokalnog adipoziteta, upotreba hijaluronidaze, analiza psihološkog aspekta pacijenata estetske medicine, a neće nedostajati ni osvrt na novine u ovom području estetske medicine.

Pročitajte još i ...