Tko najviše operira grudi u Hrvatskoj?

Australian fashion icon Miranda Kerr stars in Wonderbra 2017 advertising campaign., Image: 311062072, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Prosječna veličina grudi u posljednjih petnaest godina porasla je sa 75B na 80C. Unatoč tome, prema istraživanju objavljenom u magazinu International Journal of Sexual Health, čak 70 posto žena nije zadovoljno svojim dojkama. Ukratko, razmišljate li o povećanju grudi, niste sami. 

Kad smo već kod brojki, imamo još podataka. Unatoč rastućem interesu za minimalno invazivne i neinvazivne tretmane, povećanje grudi je dosljedno jedna od najpopularnijih estetskih operacija svake godine. Zapravo, prema godišnjem izvješću koje je objavilo Međunarodno udruženje estetske plastične kirurgije, povećanje grudi je najčešće izvođen estetski kirurški zahvat na svijetu 2020. godine. 

Victoria's Secret has posted a photo on Twitter with the following remarks: Besties. Babes. Body By Victoria. Twitter, 2015-09-17 18:08:09. Photo supplied by insight media. Service fee applies. This is a private photo posted on social networks and supplied by this Agency. This Agency does not claim any ownership including but not limited to copyright or license in the attached material. Fees charged by this Agency are for Agency's services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of copyright or license in the material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold this Agency and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against this Agency arising out of or connected in any way with publication of the material., Image: 259049232, License: Rights-managed, Restrictions: Photo supplied by insight media. For editorial use only. Single rate handling fee required., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media

Neke su se stvari ipak promijenile. Povećanje grudi inspirirano dramatičnim oblinama Pamele Anderson nekoć je bilo u modi. Brojne žene željele su raskošna poprsja. Danas se sve više žena odlučuje za suptilno poboljšanje s manjim implantatima u grudima. Cilj im je sofisticiran izgled – povećane i podignute grudi, ali bliže njihovoj prirodnoj veličini i prikladne tjelesnoj građi. 

Grudi se mogu oblikovati na različite načine, ovisno o problemu koji vas muči. Ako želite povećati grudi, na raspolaganju su vam postupci povećanja implantatima ili vlastitim masnim tkivom. Povećanje grudi implantatima postupak je kojim se u dojke postavljaju implantati, a vi birate kako će oni izgledati – od oblika do veličine. Ako imate dovoljno masnog tkiva, grudi možete povećati i transferom masnih stanica. Naime, masno tkivo uzima se s područja na kojima ga ima dovoljno i transferira u grudi. Prednost ovakve metode je što se prije transfera mast i može napraviti i cjelovita liposukcija, a potom masno tkivo prikupljeno liposukcijom transferirati u grudi.

Koji oblik i veličinu odabrati, za koju metodu se odlučiti, koji implantati su najbolji… Sve će vam to detaljno objasniti plastični kirurg kojeg odaberete, no u Hrvatskoj postoji mali problem s odabirom. Ne zato što stručnjaka na ovom području nedostaje, nego zato što je teško odabrati najboljeg od najboljih. A kad je riječ o stručnosti, ali i o osjećaju za lijepo, sljedeća su imena izbor s kojim ne možete pogriješiti.

Doc. dr. sc. Dinko Bagatin

Dr. Dinko Bagatin najviše se bavi estetskom i rekonstruktivnom kirurgijom te mu je cilj omogućiti pacijentima najbolji mogući izgled te bolji život uz pomoć kirurgije. Dr. Bagatin stekao je titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Staž je odradio u Kliničkoj bolnici Merkur, a specijalizaciju iz opće i plastične kirurgije na Klinici za kirurgiju u Kliničkom bolničkom centru Rebro. U obiteljskoj Poliklinici Bagatin radi od njenog otvaranja 2002. godine.

Član je i Hrvatskog kirurškog društva. Aktivno sudjeluje na brojnim međunarodnim kongresima i tečajevima u Beču, Glasgowu, Frankfurtu, Istanbulu, Chicagu, Atlanti te Bangkoku i mnogim drugima. Ovaj opći, plastični i rekonstruktivni kirurg jedan je od najvećih autoriteta u regiji kad su operacije grudi u pitanju, a stotine zadovoljnih klijentica potvrđuju – prepustite li se u njegove ruke, nećete pogriješiti.

Dr. Mario Zambelli

Ovaj specijalist plastične, estetske i rekonstruktvne kirurgije jedan je od najcjenjenijih hrvatskih plastičara, koji je iskustvo stjecao u najvećim centrima za plastičnu i estetsku kirurgiju diljem SAD-a, a od 1993. do 2001. bio je pročelnik odjela za plastičnu i rekostrukcijsku kirurgiju u KBC-u Rijeka. Počasni je član Upravnog odbora Hrvatskog Društva za Estetsku Medicinu Hrvatskog Liječničkog Zbora te vlasnik privatne prakse u riječkoj Poliklinici Zambelli.

Jedan od najčešćih zahvata u njegovoj poliklinici je upravo augmentacijska mamoplastika ili zahvat povećanja dojki. To je zahvat kojim se povećava volumen dojki i poboljšava njihov oblik, a izvodi se kod žena s prirođeno malim dojkama, kod atrofije dojki nakon porođaja, kod korekcije nejednakih (asimetričnih) dojki te kao rekonstrukcijski zahvat nakon zahvata na dojci nakon karcinoma.

Dr. Rebeka Held

S posebnim zadovoljstvom na ovu listu uvrštavamo i jednu damu: premda joj je samo 37 godina, dr. Rebeka Held nalazi se na svim top listama plastične kirurgije u Hrvatskoj. Nakon specijalizacije u zagrebačkom KB-u Dubrava te subspecijalizacije u Belgiji, ova specijalistica plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije postala je članica tima prim. dr. Siniše Glumičića u klinici Glumičić Medical Group.

“Ako govorimo o estetskoj kirurgiji, svaki je pacijent svojevrsni izazov na svoj način; osobno najviše vremena prije zahvata provodim u detaljnom razgovoru s pacijentom o njegovim željama i očekivanjima – korelirajući to s onime što je tehnički i anatomski moguće napraviti. Doći na istu valnu duljinu i točno razumjeti što vaš pacijent želi te stvoriti povjerenje između dviju strana je – po mom mišljenju – najvažniji izazov s kojim sam suočena i prije samog zahvata”, rekla je dr. Held za Esteticu.hr.

Prim. dr. sc. Zoran Veir

O raskošnom dekolteu sanjaju muškarci, no i većina Hrvatica koje se podvrgnu operaciji odluči se za vrlo atraktivnu, ali diskretnu promjenu, potvrdio nam je renomirani zagrebački liječnik prim. dr. sc. Zoran Veir, kojem u njegov Centar estetike Veir s tom željom dolaze brojne žene iz regije, pa i šire. „Operacija povećanja grudi jedan je od najčešćih zahvata koje izvodim. Obavlja se u općoj anesteziji, a pacijentica u klinici ostaje jedan dan nakon operacije.

Kućni oporavak traje tjedan dana, no fizičke je vježbe i veće napore potrebno izbjegavati još sljedeća četiri do šest tjedana“, govori ovaj poznati kirurg, subspecijalist plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije koji se educirao u brojnim svjetskim centrima, poput Madrida, Beča, New Yorka, Baltimorea, Washingtona, Sad Diega i LA-a.

Dr. sc. Mladen Duduković

Doktor Mladen Duduković vrhunski je plastični, rekonstruktivni i estetski kirurg koji je svoj život posvetio zdravlju i ljepoti ljudi. Zaposlen je u Kliničko-bolničkom centru Zagreb, gdje se specijalizirao za rekonstrukciju dojke nakon liječenja karcinoma. Prvi je hrvatski dobitnik Avonove globalne stipendije za liječenje raka dojke, a edukaciju u sklopu iste, odradio je u Americi, na Zavodu za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju najbolje bolnice na svijetu, Johns Hopkins Hospital u Baltimoreu, u državi Maryland. Za to vrijeme imao je priliku učiti najmodernije metode i operacijske mogućnosti u kirurškom liječenju raka dojke te rekonstrukciji dojke, od najvećih svjetskih stručnjaka. Dio inozemne specijalističke edukacije odradio je i u Danskoj i Sloveniji.

Zbog iznimnog talenta, predanosti poslu i osjećaja za lijepo već je vrlo mlad postao jedan od utjecajnijih estetskih kirurga u zemlji. Sebe voli opisati kao svestranog te modernog estetskog kirurga sa svim potrebnim znanjima i vještinama klasične plastične i estetske kirurgije uz savršenu nadogradnju neinvazivnim tehnikama i tehnologijama pomlađivanja. U prosinca 2021. s dr. Hrvojem Kisićem osnovao je Polikliniku Duduković & Kisić.

Dr. Hrvoje Kisić

Dr. Hrvoje Kisić plastični je kirurg koji je na Klinici za kirurgiju KBC-a Zagreb specijalizirao opću kirurgiju i subspecijalizirao plastičnu kirurgiju te stekao titulu specijalista opće kirurgije te onda i titulu subspecijalista plastične kirurgije. Dio subspecijalističke edukacije proveo je u Sveučilišnoj bolnici u Padovi s posebnim naglaskom na mikrokirurgiji te rekonstruktivnoj kirurgiji dojke.

S partnerom, dr. sc. Mladenom Dudukovićem, u prosincu 2021. pokrenuo je Polikliniku Duduković & Kisić. “Ponosan sam na rezultate koje dr. Duduković i ja postižemo pri operacijama augmentacije mastopeksije grudi, jednoj od najkompleksnijih estetskih operacija grudi, gdje se uz povećanje implantatom, grudi u istom aktu i podižu. Tu su i revizijske operacije grudi koje su zahtjevnije od primarnih augmentacija kao i korekcije asimetrije. Upravo na primjerima te tri indikacije u estetskoj kirurgiji grudi može se vidjeti razliku izmedu kirurga koji su 100% u tome i koji to nisu”, rekao je dr. Kisić u intervjuu za estetica.hr.

Dr. Zoran Žgaljardić

Ovaj maksilofacijalni kirurg te subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata te opći kozmetski kirurg s internacionalnom licencom Akademije za kozmetsku kirurgiju (IBCS), vlasnik Centra za estetsku kirurgiju dr. Žgaljardić, ubraja se među najcjenjenije hrvatske plastičare, a za svoj je rad primio brojne međunarodne nagrade i priznanja. Vrlo je tražen i kao edukator pa je u više navrata bio predavač na kongresima American Academy of Cosmetic Surgery.

“Nemam problema s odbijanjem pacijenata i imanjem stava oko nekog zahvata ili procedure. Ljepota nije tržnica na kojoj kupite kilogram paradajza, svakog svog pacijenta pitam koliko voli sebe i koliko sebi želi dobroga. Postoje dvije stvari – loš kirurg i loš način rada te pacijent koji traži nešto što prema mjerilima opće populacije nije lijepo. Važno je odabrati ono što je najbolje, a ne ono što je u trendu”, rekao je dr. Žgaljardić u podcastu na estetica.hr.

Dr. Duje Ostojić

Kao i čitav tim njegove Ordinacije Ostojić, dr. Duje Ostojić.  kontinuirano prati najsuvremenija medicinska i tehnološka dostignuća i saznanja. U programu edukacije obvezno je uključen posjet minimalno dvama etabliranim svjetskim medicinskim kongresima godišnje, a poznat je kao prvi liječnik u Hrvatskoj koji je izvršio operaciju nosnog septuma nad pacijentom s transplantiranim srcem, čime mu je osigurana bolja kvaliteta života.

Pacijenti ga, osim zbog iznimne stručnosti, vole i zbog stava da „doktor koji se bavi estetskom kirurgijom i kozmetičkim tretmanima uvijek mora najprije biti doktor i čovjek, a tek onda privatni poduzetnik.

Pročitajte još i ...