U 5 minuta do novog nosa

Ako imate asimetrije, udubljenja ili brazde na nosu i želite ih riješiti u svega nekoliko minuta, vaše naizgled nemoguće želje lako su ostvarive.

Vrlo elegantan nekirurški zahvat korekcije nosa provodi se injektiranjem filera koji sadrže hijaluronsku kiselinu te je njima moguće izravnati sedlasti nos, podignuti vrh nosa, ispraviti neravnine te čak i vizualno smanjiti nos. U slučaju injektiranja hijaluronske kiseline, tretman traje samo pet minuta. Može se provoditi i injektiranjem vlastitog masnog tkiva te u tome slučaju procedura traje oko pola sata.

Ovom nekirurškom korekcijom se mogu ispraviti i neravnine nastale od ozljeda ili rinoplastike te se filerima može korigirati rascjep vrha nosa, kamuflirati pomak nosa u stranu, deformacija korijena nosa i udubine na nosnicama i nosu.

Nekirurškom korekcijom do “wow” efekta

Nekirurška korekcija nosa jedan je od naših najpopularnijih zahvata, kojim se na brz, neinvazivan i relativno bezbolan način postiže pravi ‘wow’ efekt kod klijenta. Provodi se na način da se dermalni fileri tankim iglicama ubrizgavaju na određena mjesta čime je moguće izravnati kukasti nos, ispraviti neravnine, podignuti vrh nosa i čak optički smanjiti nos. Učinkoviti rezultati postižu se i aplikacijom botoxa pomoću kojega možemo podići vrh nosa te čak smanjiti nosnice“, otkrio nam je dr. Nikola Milojević, doktor estetske medicine iz Poliklinike Milojević. Učinci su uistinu veličanstveni, dodaje dr. Milojević, a radi se o značajnoj promjeni kojom lice postaje proporcionalnije, a izgled ostaje potpuno prirodan.

Dr. Mislav Gjurić
Dr. Mislav Gjurić

Korekcija masnim tkivom ili hijaluronskim filerima?

Što se tiče razlike u provođenju zahvata, prednost filera je da zahvat traje kraće, a masnog tkiva da se radi o vlastitom tkivu pacijenta bez opasnosti od alergijske reakcije te dužoj trajnosti rezultata, objašnjava prof. dr. sc. Mislav Gjurić iz Poliklinike Sinteza.

Učinci korekcije privremeni su te su dobar tekst za one koji su neodlučni u vezi rinoplastike. U tretmanu se ne koristi anestezija, a fileri se nanose ili izravno na nos ili kroz nosnicu te je postupak uglavnom bezbolan.

, , 07, February 2017.- Australian model Miranda Kerr is the face of Marella spring summer 2017 campaign ©DJ / LAN - 7/2/17 **HANDS OUT pics, Image: 315669571, License: Rights-managed, Restrictions: Pictures in this set: 6 As the promotional pictures in this set are defined as 'Hands Out', the supplier can´t be considered responsible of subsequent sales or any other legal matter concerning to the material provided. These promotional pictures has been provided without  any compromise between the parts and it is only under the responsibility of the recipient, who acknowledges the reception of these pictures as 'Hands Out'., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Target Press

Pred posebnu prigodu

Kao i u većini tretmana, kandidati mogu biti punoljetni muškarci i žene, odnosno svi oni koji su nezadovoljni izgledom svoga nosa.

„Najčešće se radi o osobama koje žele za neku posebnu prigodu izvrsno izgledati, a nemaju vremena ili volje podvrći se pravoj operaciji nosa. Neke osobe iz straha od operacije pribjegavaju ovoj metodi sve dok ne skupe hrabrost. Još su uvijek žene češći pacijenti, ali i muškarci se sve više odlučuju za ovaj zahvat“, pojašnjava dr. Gjurić.

Rezultat filera, dodaje, traje otprilike 12 – 18 mjeseci, a masnog tkiva ponekad i više godina. Cijena 1 ml filera je 2 500 kuna, a cijena lipofilinga (popunjavanja masnim tkivom koje se radi u dva koraka. Prvo se izvodi liposukcija, a potom se dobivenim masnim tkivom korigira nos) 7 000 kuna.

25.10.2016., Zagreb - Dr. Nikola Milojevic, vlasnik Poliklinike Milojevic. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Dr. Nikola Milojević

Oporavka gotovo da ni nema, nuspojave su vrlo rijetke te se pacijent može odmah vratiti dnevnoj rutini ili poslu. Ponekad se neposredno nakon ubrizgavanja dermalnih filera na mjestu uboda javi lagano crvenilo, ali to nestane za nekoliko sati, pojašnjava dr. Milojević.

Ipak, u slučajevima u kojima se radi o većim nedostacima, bilo fizičkim ili funkcionalnim, rinoplastika daje sigurnije i trajne rezultate jer postoje slučajevi kada je neizbježno rekonstruirati hrskavicu, ukloniti koštanu grbicu te ukloniti koštane strukture nosa kako bi se osiguralo lakše disanje, odnosno poboljšala funkcionalnost.

Ova nekirurška korekcija nosa poznata je kao „5-minute nose job“ i postala je vrlo popularna u svijetu estetske medicine, a idealna je za one koji žele vidjeti kako bi njihovo lice izgledalo s drukčijim nosom.

Naslovna fotografija prikazuje rad dr. Nikole Milojevića.

Pročitajte još i ...