Uklanja celulit kod kuće – najbolji uređaj za tijelo prema mišljenju estetskih kirurga

Dok neki već uživaju na plaži, bazenu ili omiljenom ljetovalištu, drugi se na godišnji odmor tek spremaju. No, jedno nam je zajedničko – želimo u što kraćem roku “ispeglati” sve one sitne nesavršenosti kako bismo u kupaćem kostimu prošetali puni samopouzdanja. A jedna od nesavršenosti koje nas u tome sprječavaju svakog ljeta je – celulit.

Iako je riječ o pojavi s kojom se mnoge žene susreću već od puberteta te neprestano slušamo kako ga imaju gotovo svi, dolazak na plažu može nam dati dojam kako se mnoge žene ipak uspješno bore s narančinom korom.

Za tvrdokoran celulit potreban je korak više

Istina je kako prehranom i tjelovježbom možemo smanjiti količinu potkožnih masnih naslaga, zategnuti kožu i ojačati mišiće koji će nogama i stražnjici dati dojam čvrstoće, no za rješavanje tvrdokornog celulita često je potreban korak više.

A taj korak više brojne žene pronalaze u tretmanima – bilo da je riječ o anticelulitnim masažama, profesionalnim tretmanima kod medicinskih kozmetologa ili pak uređajima u ordinacijama estetskih liječnika. U posljednjih nekoliko godina svjedočimo i sasvim novoj kategoriji saveznika u borbi protiv celulita – uređajima za kućnu upotrebu čiji su rezultati zaista zapanjujući.

Sasvim nova kategorija boraca protiv celulita

Od stimulatora kolagena, do uređaja koji mehaničkim podražajima razbijaju celulit – izbor je svakim danom sve veći. No, koji su uređaji najučinkovitiji? Koje nam tehnologije mogu donijeti najbrže rezultate?

Kako bismo dobili odgovor na to pitanje, ove smo godine u Estetica Premium Product powered by LUUN ® – Luxury Uniforms natječaj uključili kategorije Uređaja, u kojima su hrvatski kirurzi dr. Maja Malić, dr. sc. Mladen Duduković i dr. Hrvoje Kisić birali najbolje estetske uređaje za kućnu upotrebu.

Dr.sc. Mladen Duduković s dr. Majom Malić na dodjeli nagrada Estetica Premium Product 2022

Danas vam predstavljamo uređaj koji su nakon višemjesečnog testiranja proglasili Najboljim uređajem za njegu tijela – a riječ je o Beurer Cellulite ReleaZer CM 100.

Profesionalni rezultati bez odlaska liječniku

S obzirom na to da se s celulitom danas bori gotovo 90% žena, neovisno o kilaži, građi tijela, prehrambenim navikama i učestalosti vježbanja, činjenica da postoji uređaj koji nam može donijeti rezultate i bez odlaska liječniku zaista nas je razveselila.

Da bismo shvatili kako uređaj koji je odnio pobjedničku titulu djeluje, moramo prvo razumjeti što je uopće celulit. Riječ je o potkožnim naslagama masnog tkiva koje prepoznajemo po karakterističnim udubinama i čvorićima – po kojima je ovo stanje i dobilo naziv „narančina kora“.

Smatra se da iza celulita stoji dugotrajno nakupljanje masnoća i toksina u potkožju, što dovodi do slabljenja vezivnog tkiva koje povezuje kožu s mišićima i potkožnim tkivom. Zato dolazi do prepoznatljivog izgleda nabranog gornjeg sloja kože – a najčešće ga uočavamo na nogama, posebice bedrima, stražnjici, ali i bokovima, trbuhu i nadlanicama. Liječnici ističu kako je i genetska komponenta vrlo značajan faktor u nastanku celulita – iako količinu masnog tkiva možemo smanjiti, slabe kolagenske veze u potkožju uvjetovane su genetskim naslijeđem pa je pojava celulita mnogo vjerojatnija kod osoba čiji ga roditelji imaju.

Potpuno uklanjanje celulita moguće je jedino kirurškim putem – pri čemu se „opne“, odnosno vezivna vlakna u potkožju presijecaju kako bi se uklonila mreža koja daje tipičan izgled celulita. Ipak, vidljivost celulita možemo značajno umanjiti nekirurškim putem, a iznimno dobre rezultate u toj misiji pokazao je upravo Beurer Cellulite ReleaZer CM 100.

Što su o ovom moćnom uređaju rekli kirurzi?

Ovaj uređaj predstavlja svjetsku inovaciju u području tretiranja celulita – a riječ je o prvom klinički testiranom anticelulitnom masažeru, koji klinički dokazano smanjuje celulit, poboljšava cirkulaciju u svim slojevima kože te poboljšava izgled kože.

Karakterizira ga i iznimna jednostavnost primjene – lagan je i prenosiv, a posebno oduševljava činjenica da ga možete koristiti čak i pod tušem; pretvarajući tako vlastitu kupaonicu u pravu malu estetsku oazu. Korištenje je jednostavno – snažna baterija ima trajanje oko 10 sati, što je dovoljno za nekoliko tjedana tretmana između punjenja, a program korištenja birate prema vlastitim potrebama. Uređaj dolazi s dva ponuđena programa masaže i tri razine intenziteta, a glavni su mu benefiti smanjenje celulita, zaglađivanje i učvršćivanje oblina, te smanjenje nepravilnosti.

Što su o njemu rekli hrvatski kirurzi koji su ga proglasili pobjednikom kategorije? 

Dr. Maja Malić uređaj Beurer Cellulite ReleaZer CM 100 testirala je nekoliko mjeseci, nakon čega mu je dala svoj glas za pobjednika kategorije Najbolji uređaj za njegu tijela.

“Ovaj je uređaj iznimno praktičan za tretiranje područja nogu. Zbog lakšeg tretiranja i manipuliranja uređajem, preporučujem korištenje s obje ruke. Zahvaljujući vibrirajućoj masaži, tretman na području nogu vrlo je ugodan, a upravo su vibracije odgovorne za poboljšanje cirkulacije nogu – čime se postupno smanjuje i celulit. Brža mikrocirkulacija ubrzava i izmjenu tvari na tretiranom području, kao i eliminaciju štetnih tvari i viška vode – a svi su ovi faktori odgovorni za izraženost celulita”, ističe dr. Malić.

Niti dr. sc. Mladen Duduković nije štedio na riječima hvale nakon testiranja ovog anticelulitnog kućnog uređaja.

Beurer Cellulite ReleaZer CM 100 testirale su moje pacijentice – kako bi mogao donijeti najbolju moguću procjenu o njegovoj učinkovitosti. Poticanje brže mikrocirkulacije svakako je njegova najveća snaga, a osim eliminacije štetnih tvari, uspješno uklanja i višak vode iz tkiva – što je vrlo važno pri anticelulitnim tretmanima. Jedinstveni mehanizam djelovanja ovog uređaja ne poboljšava samo eliminaciju vode i štetnih tvari, već i ubrzava razgradnju molekula masnoća u masnim stanicama – te razgrađuje celulit u područjima koja su njime najviše pogođena”, ističe dr. sc. Duduković.

Treći član žirija, dr. Hrvoje Kisić, Beurerovim anticelulitnim uređajem jednako je oduševljen.

“Tehnologija koju ovaj uređaj koristi zaista je učinkovita – vibracije djeluju na vezivno tkivo i razgradnju masnih stanica, a redovnim korištenjem dolazi do vidnog smanjenja celulita i površinskih neravnina na koži. S obzirom na to da je celulit uzrokovan upravo promjenama na vezivnom tkivu – koje se mogu javiti zbog utjecaja hormona, genetike, prehrane i stila života – izvrsno je da postoji uređaj koji djeluje na zatezanje vezivnog tkiva. Uređaj nudi nekoliko programa i intenziteta pa svaka osoba može odabrati onaj koji odgovara trenutnim potrebama i izraženosti celulita. Uz redovno i pravilno korištenje, mogu se očekivati zaista vidljivi rezultati u smanjenju celulita”, komentirao je dr. Kisić.

Pročitajte još i ...