Vrećice, namreškana i obješena koža – najteži tip podočnjaka uklanja se u jednom tretmanu

FOR EDITORIAL USE ONLY. Bottega Veneta Backstage Milan Ready to Wear. Spring/Summer 2018. South African model Candice Swanepoel. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 355000064, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Za tekst na slovenskom jeziku kliknite link: Estetica.hr

Jedini znak starenja koji to ustvari i nije – podočnjaci, mogu se pojaviti u bilo kojoj dobi, a smatra se da pogađaju gotovo svaku drugu ženu. Njihovoj učestalosti doprinosi i činjenica da nije riječ o jednom konkretnom problemu, već o nekoliko kombiniranih faktora koji ostavljaju dojam izraženih podočnjaka i umornih očiju, a pojaviti se mogu zbog mnoštva različitih uzroka.

Genetika, životni stil ili pak jednostavno utjecaj godina?

Iako se podočnjaci mogu pojaviti i samo kao tamni kolutovi ili otečenost ispod očiju, ovaj česti problem ipak najčešće povezujemo s vrećicama i viškom kože na području donjih kapaka, koji često prati i namreškan izgled čitave regije.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Blumarine Backstage Milan Ready to Wear. Autumn/Winter 2017. New Zealander model Georgia Fowler.<br /> ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 328924913, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Dok su neke osobe genetski sklone izraženim podočnjacima, a drugima zbog blijede puti i dehidracije plavkasta boja regije ispod očiju postaje snažnije uočljiva, kod velikog je broja osoba riječ upravo u opuštanju i nabiranju kože koja s godinama gubi elastičnost, kolagensku potporu i napeti izgled povezan s mladolikim, odmornim očima.

Problem koji ne nestaje beauty sleepom

Iako podočnjaci mogu biti i privremena posljedica umora i neispavanosti – manjak sna kožu čini blijedom, krvne žile izraženijima, a uzrokuje i pojačano nakupljanje tekućine ispod očiju što dovodi do „puffy“ efekta, kada govorimo o ženama koje godinama vode borbu s podočnjacima, najčešće je ipak riječ o posljedici starenja i opuštanja kože, a taj se problem ne može ukloniti „beauty sleepom“.

Marion Cotillard at arrivals for 2015 Film Independent Spirit Awards Nominee Brunch, BOA Steakhouse in West Hollywood, Los Angeles, CA January 10, 2015., Image: 215011504, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; Xavier Collin/Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett

Već nakon 30-e, naša se koža počinje stanjivati, a gubitak punoće popraćen je i znatnim padom masnog tkiva, ali i gradivnih elemenata, prvenstveno kolagena. Do sredine 40-ih ovaj je proces toliko uznapredovao, da koža postaje vidno istanjena i obješena, a područje oko očiju bez konkurencije je najpogođenije procesom starenja.

Najteži tip podočnjaka mogao se riješiti samo kirurškim pristupom

Među liječnicima čija je specijalnost pomlađivanje lica, ovaj se tip podočnjaka smatra „najtežim“ – za njegovo se rješavanje ne mogu koristiti fileri, pilinzi ili specijalizirana kozmetika koja bi prekrila sjene i stvorila iluziju umanjenih kolutova.

September 10, 2016 - New York, USA - Francesca Liberatore. MODEL ON BEAUTY BACKSTAGE, HAIR, LIPS, FACE, EYES, NAILS, WOMAN WOMEN, NEW YORK FASHION WEEK 2017 READY TO WEAR, , PRET A PORTER, SPRING SUMMER FRUEHLING SOMMER .NYSS17, Image: 300251784, License: Rights-managed, Restrictions: * Austria Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives

Kirurško odstranjivanje viška kože i uklanjanje obješenih vrećica uz lifting efekt sve donedavno bio je jedino način na koji smo se s ovim neestetskim promjenama mogli obračunati, no kirurška blefaroplastika ipak je, prije svega, operacija koja zahtijeva oporavak i nosi specifične rizike na koje nismo uvijek spremni.

Najbolje neinvazivno rješenje? Obračunava se čak i s vrlo opuštenim i namreškanim “vrećicama“

Srećom, tehnološki napredak kojem svjedočimo itekako je pronašao put i do estetske medicine, a sofisticirani uređaji temeljeni na najmodernijim tehnologijama danas se izrazito uspješno obračunavaju čak i s vrlo izazovnim problemima. Kad su obješeni, namreškani podočnjaci u pitanju, nadomjestak kolagena neupitno je najsnažnije oružje – toplinskom stimulacijom ovaj se ključni faktor nadoknađuje vrlo uspješno, a dokaz je i nevjerojatna popularnost uređaja Ultraformer III, koji se u više navrata okitio laskavim nadimkom najboljeg neinvazivnog rješenja za pomlađivanje, zatezanje i preoblikovanje lica. Već je godinama vodeći u Europi, a u posljednje se vrijeme vladavina ovog uređaja širi i na ostatak svijeta, bilježeći neprekidan rast.

, Image: 352314004, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Njegova je tajna u iznimno snažnoj i direktnoj stimulaciji kolagena, kojom potiče kožu da se zateže „iznutra“ – veći udio kolagena osjetno djeluje na čvrstoću i elastičnost kože, ali je čini i vidno punijom, što znači da će sitne bore i namreškani jastučići ispod očiju već nakon Ultraformerom III postati zaglađeniji, zategnutiji i bitno manje uočljivi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Paula Marçal💄🇧🇷 (@apmarcal) on

Kako je moguće da uređaj ima ovako snažno djelovanje, a istovremeno ostane potpuno neinvazivan? Prateći trendove estetske medicine, ali i sve veće zahtjeve informiranih pacijenata, proizvođači medicinsko-estetskih uređaja konačno su dostigli toliko željeni cilj – rezultate usporedive s kirurškim zahvatom donijeli su nam bez bolova, šavova i oporavka.

Revolucija u svijetu medicinskih uređaja – transformira pogled bez ijednog šava

Ultrazvučna toplinska stimulacija kolagena jedini je potpuno neinvazivni način za djelovanje na SMAS sloj tkiva – onaj sloj u kojem se prirodni kolagen i proizvodi. Kombinirajući mikro i makro fokusirani ultrazvuk, Ultraformer III pomoću posebnog nastavka, prilagođenog upravo području oko očiju, selektivno uklanja masne stanice i potiče sintezu novog kolagena – na taj način vidljivo reducira otečene vrećice, zateže opuštenu kožu, a rješava se i namreškanog izgleda kapaka.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Prada Backstage Milan Ready to Wear. Autumn/Winter 2018. American model Amber Valletta. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 368296357, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Da je zaista riječ o revoluciji u svijetu ljepote, potvrđuje činjenica da ovaj tretman djeluje korektivno čak i na vrlo izražene podočnjake – usmjeravanjem ultrazvučnih valova direktno u ciljane zone kolagen se stimulira točno tamo gdje želimo, a povećanjem njegovog udjela, tkivo postaje snažnije, mišić čvršći, a koža kapaka punija, što direktno uklanja umorni, obješeni i naborani izgled izrazito osjetljivog područja oko očiju.

Rezultat – svježiji izgled, odmorne oči i desetak godina mlađi pogled

Fokusirani ultrazvuk visokog intenziteta, poznatiji pod kraticom HIFU, jedna je od najvećih prekretnica u neinvazivnom pomlađivanju, jer osigurava prodiranje u dublje slojeve tkiva, do kojih se inače može doći samo kirurškim pristupom.

S obzirom na to da smo kao pacijenti ne samo informirani i educirani, već i po prirodi vrlo oprezni, kirurški nam pristup često izaziva strah, a otkriti način za kompletno transformiranje jednog od najvećih estetskih problema ravno je dobitku na lutriji.

Zahvaljujući fokusiranom ultrazvuku, Ultraformer III omogućava najdublju, ali i najsnažniju direktnu stimulaciju prirodnog kolagena u tkivu, a izniman je napredak vidljiv već nakon jednog tretmana. Povećanjem udjela kolagena nastavlja „peglati“ podočnjake još mjesecima nakon tretmana, a uzmemo li u obzir da je čitav postupak moguće izvesti u pauzi za ručak, shvatit ćemo da briga oko podočnjaka napokon može ostati iza nas.

Mark Wright attends the 2018 Film Independent Spirit Awards NON-EXCLUSIVE Mar 03, 2018. 03 Mar 2018, Image: 364962378, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency

Tretman Ultraformerom III dostupan je u zagrebačkoj Poliklinici Sinteza, te u Sloveniji u ustanovama: Klinika BožikovMedicinski center Vid, Klinika Medved Višnjar i Rogaška Medical center.

Pročitajte još i ...