Upoznajte Latte make-up – najnoviji ljetni trend koji ćete obožavati

Već smo navikli na društvenim mrežama, a naročito na TikToku, pronalaziti inspiraciju za najnovije make-up trendove pa stoga ovaj o kojemu danas pričamo, nije iznimka. Latte make-up, novi viralni hit koji je zaposjeo i Instagram, definititvno je jedan od ključnih trendova za ovo ljeto, kada je o šminkanju riječ.

Topao i vibrantan, ovaj način šminkanja maksimalno naglašava blistavost lica, prizivajući make-up svjetskih top modela 90-ih godina. Nadahnut lookom što ga je kreirala make-up artistica Tanielle Jai, latte make-up svoje je ime dobio po slavnom cappuccinu globalnog lanca Starbucks, koji je, osim po mlijeku i kavi, poznat i po preljevu od karamele.

Upravo ovog ljeta, ovaj je slavni look doživio svoju renesansu, a ponovno su ga oživjeli TikTok influenceri. Njihovi filmići zabilježili su rekordnih 40 milijuna gledanja i postali viralni trend.

Što je to latte make-up?

Riječ je o make-upu koji kožu ‘oblači’ u brončane nijanse, u bojama karamele. Njegova posebnost nije samo u blistavosti koja se postiže šminkom, već i u odabiru nijansi, naročito onih za bazu, koji su brončani s žutim podtonom, za razliku od uobičajenih crvene ili narančaste. Nemate žućkasti bronzer? Nema problema, i svi drugi će biti odlični, uz malo kreativnosti.

Ovaj look kao prvi korak podrazumijeva nanošenje hidratantnog primera koji će koži dati senzualni, dewy izgled. Nakon toga slijedi lagano korigiranje nesavršenosti i pigmentacija, a potom i podloga – tekući puder ili BB krema. Ovdje je ključno da nanosite malu količinu proizvoda kako biste kreirali lagani i transparentni look, najbolje vlažnom spužvicom za make-up.

Nakon dobre i prozračne podloge, na red dolazi bronzer. Najbolje su kremaste ili gel formule koje onda možete fiksirati nježnim dodirima kompaktne ili terre u prahu. Terru je najbolje nanijeti na okvir lica te lagano osjenčati i vrat. Čelo, obraze, čeljust, nos i bradu samo prođite laganim dodirima kako biste kreirali sunkissed dojam.

Look dovršite iluminatorom toplog podtona, a ako želite, možete dodati i dašak rumenila. TikTokeri preporučuju da ne fiksirate ovaj make-up kako mu ne biste ‘ubili’ blistavost, ali ipak možete na ključne točke lica nanijeti malo transparentnog pudera te zatim lice lagano pošpricati fiksatorom glowy finiša.

Karamel tonovi i na očima

Osim lica, latte make-up diktira i tonove koje ćete koristiti na očima. Klasični smeđi smokey eyes upravo doživljava veliki comeback, kako bi zaokružio ovaj prekrasni topli i blistavi look. Nakon što ste i na oči nanijeli primer, uz rub trepavica nanesite smeđu olovku te je sjenčajte kistom. Možete dodati i dašak bronzera.

Sredinu kapka osvijetlite sjenilom boje karamele ili lešnjaka sa sedefastim ili šljokičastim efektom. Na samom kraju, nezaobilazno je nekoliko slojeva crne ili tamno smeđe maskare, za dubinu pogleda. Kako biste dodatno naglasili pogled, ne zaboravite obrve – fiksirajte ih transparentnim ili gelom u boji.

Pročitajte još i ...