Želimo čvrsta i zategnuta bedra, a vježbanje nije dovoljno? Evo što možemo učiniti

Ljeto je doba godine kada s veseljem otkrivamo kožu tijela – što zbog vrućine, a što kako bismo ponosno prošetali cjelogodišnji trud i napor iz teretane. No, perfekcionistice kakve jesmo, često smo nezadovoljne ponekim detaljem pa nam pareo postaje najbolji prijatelj – i na plaži.

Jedan od dijelova tijela koji često muči brojne dame su bedra, i to njihova unutarnja strana. Opuštenost, višak masnog tkiva, celulit…sve su to estetski problemi, a sa sobom mogu donijeti i bolno trljanje bedara. Iako se situacija može značajno popraviti vježbanjem, porces je dugotrajan i prilično mukotrpan. Osim toga, s godinama se koža opušta i gubi mišićno tkivo, čime je onda rješavanje tog problema vježbama i prehranom dodatno otežano.

American fashion model Lindsey Wixson in the photoshoot for Eres Lingerie Spring 2014 collection., Image: 186877620, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE / 05 pics., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Kad vježbanje nije dovoljno

Redovite ste u teretani, plivate kad god možete, zdravo se hranite i prava ste ekspertica za shaping proizvode, no željeni rezultati izostaju? Jedno od rješenja je kirurško podizanje bedara. Riječ je o postupkukojim se zateže opuštena koža i mlohavo masno tkivo unutarnjih bedara (inner thigh lift), od gornje unutarnje strane bedara pa sve do koljena. Ovaj postupak često se izvodi na pacijentima koji su značajno izgubili na težini, gdje je došlo do popuštanja vezivnog tkiva i stvorio se efekt viška kože, zbog čega je došlo do gubitka tonusa, a najčešće mu se podvrgavaju žene iznad 40. godine.

Zahvat podizanja i zatezanja bedara izvodi se pod općom anestezijom i zahtijeva rez na području od prepona do koljena, kako bi se postigao željeni rezultat.

Kako bi se podignula unutarnja strana bedara, rez se može smjestiti i samo na području prepona te je u tom slučaju idealan za pacijente s minimalnom količinom viška kože i masnih naslaga na području s unutrašnje strane. Za podizanje vanjskog dijela bedara, potreban je rez koji se proteže od prepona, a takvim se postupkom može i dodatno podići stražnjica.

Zatezanje kože natkoljenica djeluje i na kožu oko koljena koja se također zategne, a često je u operacijski zahvat uključena i liposukcija zbog postizanja boljeg estetskog rezultata. Ožiljak se nalazi s unutarnje strane natkoljenica, u području koje prekriva donje rublje.

Nakon zahvata obavezno je nošenje kompresivnog steznika kako bi se umanjilo oticanje i potpomoglo zacjeljivanje.

Zahvat podizanja i zatezanja bedara može se izvoditi samostalno, ali i u kombinaciji s drugim estetskim zahvatima, poput podizanja stražnjice.

Pročitajte još i ...