Ova inovativna formula se zna obračunati sa znakovima starenja

Želimo vam da nikada ne budete žena svojih godina, da zadržite mladalački duh, da starite obogaćeni mudrošću i iskustvom… I da vaša koža uspješno odolijeva svim izazovima. A u tome će uspjeti ako joj malo pomognete jer je starenje prirodan proces koji uključuje promjene na različitim razinama, uključujući stanice, tkiva i molekule. 

Starenje kože, dobro znamo, je kronološki, genetski određen proces koji se odvija s godinama. S vremenom, proizvodnja kolagena i elastina, dvaju ključnih proteina za održavanje čvrstoće i elastičnosti kože, prirodno se smanjuje. Također, koža postaje tanja, smanjuje se broj znojnih i lojnih žlijezda, što dovodi do suhoće i smanjene sposobnosti zadržavanja vlage. Posljedica je pojavljivanje finih linija, bora, smanjenje čvrstoće i elastičnosti kože.

S druge pak strane, na starenje kože utječu i izvanjski faktori – sunčeve zrake, zagađenje iz okoliša, pušenje, stres i loša prehranu. Sunce je jedan od najvećih faktora koji pridonose starenju kože. UVA i UVB zrake mogu oštetiti kožu na molekularnoj razini, uzrokujući promjene u strukturi kolagena i elastina, što rezultira pojavom bora, stvaranjem mrlja i smanjenom elastičnošću. Ipak, postoje načini na koje možemo usporiti i ublažiti ove promjene, kao što su zdrava prehrana, redovita vježba, dobra njega kože, zaštita od sunca, prestanak pušenja i adekvatna njega. 

U okviru ovogodišnjeg natječaja Estetica Premium Product 2023. u već tradicionalno najvećoj kategoriji – onoj za Najbolju anti-age inovativnu formulaciju, dermatolozi su ponovno proglasili dva pobjednika s istim brojem glasova, a riječ je o Lancôme Renergie HCFTriple Serumu i Some Skincare® + PRP Tretmanu. Danas donosimo više informacija o Lancôme Renergie HCFTriple Serumu. 

Revolucionarna formula Rénergie H.C.F. Triple seruma u jednoj trostrukoj dozi ujedinjuje tri aktivna sastojka koji su poznati po svojim komplementarnim i istodobnim učincima na znakove starenja kože, a do sada su se smatrali nekompatibilnima: hijaluronsku kiselinu, vitamin C + niacinamid i ferulinsku kiselina. Svaki moćan zasebno, sada se stapaju u visokoučinkoviti serum za sprječavanje pojave znakova starenja kože i djeluju sloj po sloj: 1. SLOJ: Gubitak volumena, 2. SLOJ: Bore, 3. SLOJ: Tamne mrlje.

Svaki od ovih dermokozmetičkih aktivnih sastojaka drži se u zasebnom spremniku kako bi se spriječio utjecaj zraka, svjetlosti i nečistoće te kako bi se očuvala optimalna učinkovitost prije nego što se sastojci pomiješaju pri nanošenju s pomoću trostrukog aplikatora. S obzirom na ovako snažan učinak, ne čudi nas da su dermatolozi svoje oduševljenje pokazali i glasovima. U nastavku pročitajte kako su ovaj proizvod ocijenile članice žirija natječaja Estetica Premium Product 2023.

Dr. Zrinka Stanić Žgombić iz Specijalističke dermatovenerološke ordinacije dr. Stanić

“Hijaluronska kiselina poznata je po tome što apsorbira količinu vode do 1000 puta veću od vlastite težine i tako pomaže zagladiti kožu i vratiti joj punoću uz pomoć hidratacije. Nova generacija ovog sastojka poboljšano prodire u kožu i zadržava se u njoj (zadržava se u koži 13 puta dulje od standardne hijaluronske kiseline). Korištenjem seruma iz dana u dan vidi se poboljšanje tonusa i sjaja. Koža je mekana i regenerirana, nestaju sitne nepravilnosti”, rekla je dr. Zrinka Stanić Žgombić.

Dr. sc. Jelena Meštrović Štefekov iz Poliklinike Šlaj-Anić

“Lancôme Renergie HCF Triple serum je ‘triple’ serum, koji kombinira hijaluronsku kiselinu, vitamin C, feruličnu kiselinu i niacinamid. Inovativno pakiranje omogućuje da su sve tri glavne komponente međusobno odvojene, a spajaju se tek nakon nanošenja na kožu. Komponente seruma djeluju sinergijski i smanjuju znakove starenja kože, pružaju snažno antioksidativno djelovanje, hidrataciju i ujednačuju ten. Izuzetno je fine teksture koja ostavlja dojam da je koža trenutno hidratizirana i blistava”, pojasnila je dr. Meštrović Štefekov.

Prim. dr. Sanja Poduje iz Poliklinike Poduje

“Uz hijaluronsku kiselinu, snaga ovoga seruma je u derivatu vitamina C i niacinamidu (vitamin B3) koji pridonose kontroli tena kože i učinkoviti su protiv tamnih mrlja. Niacinamid pomaže umiriti kožu i istodobno spriječiti pigmentaciju. Derivat vitamina C pomaže ujednačiti ten kože. tu je i ferulinska kiselina se iz rižinih klica ili mekinja. Kao snažan antioksidans, neutralizira štetu uzrokovanu slobodnim radikalima kako bi zaštitila kožu od starenja. Ojačavajući kožnu barijeru, ovaj sastojak pomaže i poboljšati kvalitetu kože”, zaključila je dr. Poduje.

Pročitajte još i ...