TOP 5 hrvatskih kirurga za operaciju nosa: najbolji od najboljih!

Rinoplastika, odnosno operacija nosa spada među najtraženije estetske operacije u Hrvatskoj, ali i u svijetu. To zapravo i ne bi trebalo čuditi jer je popravljanje deformiteta nosa aktualno još od 1500. godine prije nove ere kada je u Ebersovom Papirusu (Egipat) pronađen opisi tehnike operacije nosa, uz jednu malu razliku. Tada se operacije nisu radile kao dio estetske medicine, već kao “popravak” nosa nakon kažnjavanja kriminalaca, neposlušnih vojnika i slično.

Tijekom povijesti operacije nosa radile su se uglavnom na ozlijeđenim vojnicima ili na ljudima s urođenim abnormalnostima te regije lica poput rascjepa usne i nepca. No, napredak medicine donio nam je novotarije, koje sada već spadaju u daleku povijest, te je uveo rinoplastiku u udžbenike estetske kirurgije.

POPULARNOST

S obzirom na pandemijsku 2020. i 2021., podaci o zahvatima pokazuju blagi pad estetskih zahvata, no podaci za pretpandemijsku 2019. godinu pokazuju, na primjeru Velike Britanije, da je to peti najtraženiji zahvat nakon povećanja grudi, smanjenja grudi, blefaroplastike i abdominoplastike. Tako je barem kod ženske populacije u Velikoj Britaniji. Što se tiče muške populacije, tamo je rinoplastika na šestom mjestu odmah iza liposukcije.

Kada smo kod Hrvatske, ne postoje statistički prikazi takvih operacija, no prema razgovorima s liječnicima, ali i pacijentima možemo zaključiti da je operacija nosa u top 5 estetskih zahvata! Pa, kada smo već u Hrvatskoj red bi bio da predstavimo najbolje kirurge kod kojih možete obaviti rinoplastiku.

Oni ne samo da su poznati u Hrvatskoj, već i izvan granica. Svoju karijeru su mahom usavršavali u najboljim američkim i europskim bolnicama pa su i zbog toga na svjetskom glasu. Da ne duljimo, ovo je petorica veličanstvenih koji će vaš nos napraviti savršenim.

prim. dr. sc. Siniša Glumičić

Nakon završene srednje škole u Bostonu (Massachusetts, SAD) upisuje studij medicine u Zagrebu gdje i diplomira 1988. godine kao tada najmlađi liječnik u Europi. Po završetku studija medicine odlazi u SAD, gdje boravi godinu dana u Bostonu i educira se iz područja plastične i rekonstruktivne kirurgije u sklopu klinike za plastičnu kirurgiju na Massachusetts General Hospital, kao i u privatnoj ustanovi za estetsku kirurgiju Boston Cosmetic Surgery Center.

 

1990. godine, po povratku iz SAD-a, dr. Glumičić počinje raditi kao suradnik i asistent prof. dr. Milojevića, doajena estetske kirurgije na ovim prostorima, u sklopu tada jedine privatne klinike za estetsku kirurgiju MILO. Istovremeno, specijalizira kirurgiju glave i vrata te sudjeluje na svim tečajevima Američke akademije za estetsku kirurgiju, kao i Američke akademije za facijalnu plastičnu kirurgiju postajući njihovim redovnim članom.

 

prim. dr. sc. Jadranko Kovjanić

Jadranko Kovjanić rođen je u Sisku gdje je završio osnovnu i srednju školu. Studij medicine je završio na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1992. godine. Specijalizaciju iz Opće kirurgije završio je 2000. godine u KB Sestara Milosrdnica u Zagrebu. Godine 2004. završava poslijediplomski studij iz područja kirurgije te stječe naziv magistra znanosti. Užu specijalizaciju iz Plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije završava 2007. godine u KB Dubrava u Zagrebu. Dugogodišnji znanstveni rad rezultira obranom doktorske disertacije 2017. godine te stjecanjem naziva primarijus.

Uspješno se bavi kirurgijom šake, rekonstrukcijom defekata nastalih traumom ili tumorima, plastičnom kirurgijom lica i kože.

prof. dr. Mislav Gjurić

Otorinolaringolog – stručnjak za bolesti nosa, sinusa i uha, te plastično-rekonstruktivnu kirurgiju glave i vrata. Područja posebnog interesa su funkcionalno-estetska kirurgija nosa, endoskopska laserska kirurgija sinusa i mikrokirurgija uha i slušnog živca. Jedan je od malobrojnih kirurga u svijetu koji izvodi najkompliciranije operacije na slušnom živcu kod tumora i ostalih bolesti u području baze lubanje.

Profesor Gjurić je nastavnik na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Erlangen-Nürnberg i Zagreb. Član i počasni član prestižnih međunarodnih stručnih udruženja, koja pretežito okupljaju stručnjake iz područja kirurgije uha i plastično-rekonstruktivne kirurgije glave i vrata. Redoviti je pozvani predavač na kongresima, stručnim sastancima i voditelj praktičnih kurseva za edukaciju mlađih liječnika diljem svijeta.

dr. sc. Ivan Rašić

Ovaj je otorinolaringolog i kirurg glave i vrata izvrstan u svemu čega se dohvati, pa je tako bio dobitnik dekanove nagrade za najboljeg studenta, dobitnik državne stipendije za izvrsnost te stipendije izvrsnosti Sveučilišta u Zagrebu. Da je ovaj otorinac pravi virtuoz, pokazuje slučaj kad je prije nekoliko godina djevojčici kojoj je pas odgrizao uho, uzeo hrskavični dio s rebra i formirao donji dio uške koji je nedostajao.

Titulu doktora znanost stječe 2017. godine na doktorskom studiju Biomedicina i zdravstvo na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Iako su mu prva ljubav bili plastično rekonstruktivni zahvati nosa, prava ljubav su mu rekonstrukcije uški u čemu se usavršio i po čemu je na daleko poznat u struci.

dr. sc. Mario Zambelli

Dr. Mario Zambelli osnivač je poliklinike Zambelli i član je Američkog društva plastičnih kirurga (ASPS). Nakon završenog Medicinskog fakulteta u Rijeci, završava specijalizaciju iz opće kirurgije u Kliničkom bolničkom centru u Rijeci te specijalizaciju iz plastične kirurgije u Kliničkom centru Rebro u Zagrebu.

Bivši je predsjednik Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju (CSPRAS), član Američkog društva plastičnih kirurga (ASPS) te član Europskog udruženja plastičnih kirurga (ESPAS).

Pročitajte još i ...