Što povezuje vrhunsku gastronomiju i kozmetiku?

Na ekskluzivnoj i prvi put predstavljenoj 3D mapping večeri u restoranu Dubravkin put, kroz četiri slijeda jela, svjetski poznati brend predstavio je četiri linije svojih proizvoda u dosad neispričanoj gastronomsko-kozmetičkoj priči.

Vichy je napravio novi iskorak u pronalaženju najbolje njege za kožu, složit će se mnogi nakon jedinstvene večere za dvadeset odabranih uzvanika koja se održala ovaj tjedan u eminentnom zagrebačkom restoranu Dubravkin put. Večera je na zanimljiv način povezala dvije naizgled nespojive teme i predstavila ih kroz fuziju vrhunske kozmetike i vrhunske gastronomije. Ovo jedinstveno događanje u Hrvatskoj pobudilo je velik interes, ali i znatiželju – kako ukusne zalogaje povezati s njegom kože? Odgovor na to pitanje dolazi u kreativno pripremljenom jelovniku od četiri slijeda jela, koja svojim sastojcima i pripremom pričaju priču o četiri linije Vichy proizvoda za različite tipove kože.

U Vichy gastronomsko – kozmetičkoj rapsodiji uživale su i neke poznate dame poput Leone Paraminski, Ive Radić, Ive Šarić, Loredane Bahorić te brojni drugi uzvanici.

Antioksidansi za prekrasnu kožu

Večera je tako započela Panna cottom od jogurta uz kremu od pečenog limuna, potočarke i nara, bogatih vitaminom C, antioksidansom Baicalinom i probiotičkim derivatom Bifidusom, koji se najbolje mogu povezati uz Vichyjevu liniju Slow Âge. Njena odlika je zaštita protiv dnevnih agresivnih faktora koji ubrzavaju starenje kože, kao i korekcija sitnih znakova starenja, a namijenjena je ženama koje žele usporiti pojavu znakova starenja te što dulje zadržati izgled mlađe i zdravije kože. 

Ukusno predjelo slijedio je rižoto od šumskih gljiva s prahom od crnog čaja, a fermentirani ekstrakt crnog čaja aktivni je sastojak Vichy linije Idealia namijenjene ženama koje žele kožu s više energije i zdrav izgled blistavog sjaja. Uz ovu liniju proizvoda ni užurbani tempo života neće naškoditi kvaliteti kože.

Kako je bilo, pogledajte u galeriji fotografija

Sastojci i namirnice koje vraćaju punoću i čvrstoću kože

Kao sljedeći na meniju našao se file lososa pečen u začinskim travama uz kremu od buče, umak od šafrana i mladi špinat, uz koji se veže Vichyjev NEOVADIOL Magistral hranjivi balzam za gustoću i ugodu kože u menopauzi. Sa svojim obnavljajućim vitalnim uljima (Omega 3, 6 i 9) ovaj balzam nadoknađuje gustoću i veliki gubitak lipida u koži, stoga je namijenjen ženama u menopauzi i nakon nje, kako bi povratile osjećaj ugode na koži.

Posljednje jelo na jelovniku bio je desert Šuma čiji zanimljiv naziv skriva lješnjak, bademe i pistacio, a poveznica s linijom Liftactiv nalazi se u ramnozi, šećeru ekstrahiranom iz kore drveta za odličan okus, ali i hranjive elemente u njezi kože. Vichy Liftactiv namijenjen je svim ženama koje se suočavaju s kronološkim i dnevnim znakovima starenja te pruža odlično rješenje za korekciju bora i nadomjestak gubitka čvrstoće kože.

Vichyjeva gastro priča ispričana je u najukusnijim tonovima, a kolika je njena vrijednost za kožu, provjerite i sami!

Pročitajte još i ...