Vodič kroz filere za obraze

U trenu kad primijetimo da su nam obrazi počeli “padati”, čini nam se kao da čitavo lice izgleda starije, tužnije i umornije – a ovisno o genetici, životnom stilu, ali i tipu kože, ovaj se proces ponekad počinje događati i kod mlađih djevojaka. S obzirom na rastući trend minimalističkog makeupa, do izražaja sve više dolazi pravilnost i struktura u crtama lica – pravilna čeljust, visoki obrazi i napeta koža najbolja su “šminka” koju možete nositi. Pritom, naravno, sve želimo izgledati kao manekenke s modne piste, a ne kao “punjena ptica”. 

Dok opuštena bedra, trbuh ili ruke u velikoj mjeri možemo zategnuti tjelovježbom, za lice ne postoje “trbušnjaci”, a opuštanje kože i slabljenje potpornih mišića neizbježna je pojava koja se s godinama događa baš svakoj osobi. Ne tako davno, alfa u omega u podizanju obraza bio je facelifting, danas su nam dostupni brojni zahvati, tretmani, uređaji, pa čak i kozmetički proizvodi kojima možemo vizualno, ali i fizički podići obraze, naglasiti jagodice i postići značajnu transformaciju lica. Neprijeporne zvijezde su ipak dermalni fileri. Prema Američkom društvu plastičnih kirurga, samo u 2018. aplicirano je oko 2,7 milijuna injekcija filera. Impresivno, zar ne? 

Dermalni fileri u obrazima smatraju se novim injekcijama za usne jer sve više žena prepoznaje važnost jagodičnih kostiju. Jagodice, naime, predstavljaju 70% ljepote lica. Fileri na sredini lica mogu vratiti mladost i savršeno konturirati profil. Područja obraza uključuju donji rub očne duplje, nazolabijalne bore i liniju koja se proteže od kuta usta do ušnog kanala. Filer ubrizgan bilo gdje u tom području smatra se “punilom obraza”.

 

Pacijente koji traže filere za obraze ponajprije brine izgubljeni volumen u tom dijelu lica. Kako starimo, obrazi mogu izgledati ispuhano, a sredina lica gube zdrave, mladenačke konture. Dodavanje volumena filerima može licu “vratiti” oblik. Drugi razlog su izražene nazolabijalne bore, linije koje se poput zagrada protežu od nosa do usana. Kako starimo, zbog gubitka volumena, čvrstoće i elastičnosti, nazolabijalne bore postaju sve izraženije. Treći, ali ne manje važan razlog je poboljšanje prirodnih kontura lica u ranim 20-im i 30-im. Obrazi su središnja točka strukture kostiju lica. Kada liječnici ubrizgaju filere kako bi popunili jagodice, to ne samo da podiže sredinu lica, već daje ugodnu mladolikost gornjem dijelu lica. Fileri za obraze su vrlo prilagodljivi. 

Hijaluronska kiselina aplicirana direktno u kožu na mjesta koja želimo pomladiti, zagladiti, vratiti im volumen ili samo zategnuti konture, omogućila je ženama svih dobnih skupina da bez operacije, bolova i dugog oporavka konačno ostvare estetske ciljeve, bilo da je riječ o ravnijem nosu, punijim usnama, zategnutoj bradi ili istaknutijim i čvršćim jagodicama. Zbog svoje široke primjene, iznimnih mogućnosti i korištenja hijaluronske kiseline, potpuno prirodnog materijala koji se nalazi u ljudskom organizmu, hijaluronski fileri postali su top tretman za popunjavanje obraza i jagodica. Pritom, renomirani brendovi i provjereni liječnici uvijek su najsigurniji izbor.

Restylane hijaluronski fileri omiljen su izbor brojnih svjetski poznatih dermatologa, a osim izvrsnih rezultata i duge tradicije, iza ovog branda stoje i brojna tehnološka istraživanja koja garantiraju kvalitetu i sigurnost svakom pacijentu. Kad su u pitanju različite namjene filera, ključna karakteristika pri odabiru materijala je – gustoća, pa će tako Restylane Volyme biti idealan kada je jagodicama potrebno vratiti volumen, jer će se zbog nešto veće gustoće savršeno stopiti s tkivom i zadržati željeni oblik.

S druge strane, za postizanje lifting efekta regije obraza i jagodica s ovim se filerom najčešće kombinira i Restylane Lyft, proizvod namijenjen upravo podizanju, zatezanju i učvršćivanju kreiranog volumena, dok je naglašavanju i definiranju kontura lica namijenjen Restylane Defyne hijaluronski filer. 

Juvederm Voluma dermalni fileri dizajnirani su tako da vraćaju volumen i mogu se koristiti na bradi, obrazima i na području jagodičnih kosti, odnosno najbolji rezultati postižu se na srednjem dijelu lica. S godinama gubimo volumen i to se najviše vidi na tom dijelu lica.

Voluma dermalni fileri vratit će licu izgubljeni volumen, regenerirati kožu i pružiti vam mlađi izgled. Rezultati Voluma dermalnih filera traju i do 18 mjeseci. 

Patentiranom Dynamic Cross-Linking tehnologijom Belotero pruža idealnu ravnotežu kohezivnosti, elastičnosti i plastičnosti kako bi zadovoljila potrebe kože te omogućila najfiniju dermalnu integraciju bez stvaranja kvržica. Ovaj inteligentni dizajn napredno je rješenje estetskog dosega s predvidljivim i prirodnim rezultatima.

Belotero Volume modelira i nadoknađuje volumen lica. Može biti injektiran na različitim mjestima lica kako bi nadoknadio volumen jagodica, obraza i brade.

 

Neauvia Organic Stimulate je filer iz kategorije neinvazivnih tretmana koji oduševljavaju učinkom liftinga. Proizvod, naime – uz  hijaluronsku kiselinu koja osigurava učinak filera i daje licu potporu – sadrži i 1 posto kalcijevog hidroksiapatita koji potiče proizvodnju kolagena i učvršćuje mrežu kolagenskih vlakana te vidno podiže lice.

Očuvanje crta lica je imperativ, no imperativ je i podizanje (najčešće srednje regije) lica, koja s godinama pada i uzrokuje umoran, ispijen izgled. Koža tretirana Neauvia Stimulate filerom djeluje svježe, zategnuto, kao da ste se napokon probudili posve odmorni – i deset godina mlađi.   

Pročitajte još i ...