Za kosu bez frizzy efekta – dermatologinje testiraju najbolje proizvode

Svi koji imate neposlušnu, neukrotivu kosu s frizzy efektom, znate koliko je muke potrebno za dovesti ju u red. Svi sanjamo o ravnoj, svilenkastoj, zaglađenoj, lako održivoj kosi. Frizzy efekt na kosi, odnosno stanje pretjerano suhe, često i naelektrizirane kose, čije vlasi strše u nepredvidivim smjerovima, nastaje kao rezultat oštećenja kose uslijed bojanja, izlaganja visokim temperaturama ili nepravilne njege.

Vremenske prilike mogu dodatno pogoršati stanje naše kose – kišno, vlažno i hladno vrijeme može biti ne samo neprijatelj frizuri nego i samom stanju kose. Vlaga iz zraka nikako ne čini dobro kosi koja je suha i frizzy jer takav tip kose nema kontrolu pri upijanju vlage iz atmosfere te kosa postaje “neposlušna”, suha i naelektrizirana i često bez sjaja.

No za frizzy efekt nije krivo samo vrijeme. Četiri su glavna krivca za frizzy efekt vlasi: vlaga, suhoća, genetika i oštećena kosa.

Osim vlage, na isti način, uzrok neposlušnoj kosi može biti suha, dehidrirana i oštećena kosa. Kosa kojoj nedostaje hidratacije i vlage će se “napuhnuti” crpeći vlagu iz okoline.

Sljedeći krivac je genetika. Ako je vaša kosa prirodno valovita ili kovrčava, podložnija je frizzy efektu za vrijeme vlažnog vremena jer u vašu kutikulu lakše prodire vlaga narušavajući strukturu kose. Međutim, i osobe s ravnom kosom mogu imati isti problem.

 

S ovim se problemom suočava velik broj žena, stoga na tržištu postoje brojni proizvodi  usmjereni na njegovo rješavanje.

U moru proizvoda za njegu kose, jedna se linija posebno istaknula, a nominirana je i u Estetica Premium Product 2024 natječaju.  U kategoriji Najbolja linija za njegu frizzy kose nominirana je jedna linija proizvoda, a podsjećamo da je u tom slučaju potrebna ocjena minimalno 4.5 od stručnog žirija sastavljenog od najboljih hrvatskih dermatologinja da bi osvojila titulu pobjednika kategorije.  OVDJE pogledajte sve kategorije i nominirane proizvode u ovogodišnjem Estetica Premium Product natječaju.

Keune je predstavio asortiman za njegu kose koji se može puniti pod nazivom So Pure. Radi se o veganskoj liniji koja nije testirana na životinjama, nježnoj prema planetu, ali i prema kosi.

Keune SO PURE POLISH linija – šampon, regenerator i maska

Nova So Pure njega kose je dobivena iz prirodnih sastojaka, ugljično neutralna, bez glutena, bez silikona, bez sulfata (šampon), bez umjetnih bojila (osim proizvoda COOL), sa smanjenom količinom plastike, bez okrutnosti, veganski i koncentrirana (šampon i regenerator).

 

SO PURE Polish linija – pravi je odabir za neposlušnu kosu, a ključni sastojak je šećerna repa, odnosno prerađeni ostaci šećerne repe koji se obično baca. Keune laboratorij otkrio je kako upravo ta pulpa ima nevjerojatne prednosti za kosu, čini je sjajnijom, punijom, nahranjenijom i mekšom, čvršćom protiv lomljenja, lakšom za raščešljavanje.

 

Polish linija – šampon, regenerator i maska za zaglađene vlasi: Kao što naziv implicira, ovi proizvodi poliraju kosu dok ne postane glatka. Povrh toga, štite od vlage, tako da možete vjerovati da se kosa neće kovrčati, čak ni tijekom najsparnijih dana. U liniji se nalaze šampon, regenerator i maska, a So Pure Polish sadrži kombinaciju polisaharida ekstrahiranih iz chia sjemenki, što pomaže u zaglađivanju neposlušne kose sklonoj kovrčanju, čak i za vlažnih dana.

 

Chia sjemenke mogu pomoći u jačanju kose zbog visokog sadržaja proteina keratina koji kosi daje sjajni zaštitni omotač. Također su bogate cinkom koji poboljšava teksturu i izgled kose i pomaže je zaštititi od oštećenja iz okoliša i UV zraka te bakrom i fosforom, koji kosu čine gustom i snažnom. Osim toga, ioni bakra igraju važnu ulogu u proizvodnji melanina, pigmenta koji kosi i koži daje boju. Također, chia sjemenke pomažu odgoditi sijeđenje kose.

 

Pročitajte još i ...