Zaštitite svoju kožu od zagađenja iz gradskog okoliša uz ove male, ali moćne ratnike

Vjerujemo da, kao i mi, sa zebnjom i strahom pratite vijesti o sve većoj zagađenosti zraka u svjetskim metropolama, među kojima se posljednjih godina nalazi i Zagreb. Smog, ispušni plinovi, gradsko onečišćenje – sve su to izrazito štetni vanjski faktori koji jako loše utječu i na našu kožu, donoseći joj stres, ali i druge štetne posljedice. Loša je vijest da se ona sama od njih ne može prirodno obraniti pa joj moramo priskočiti u pomoć adekvatnom kozmetikom, a dobra je vijest da takva kozmetika doista djeluje.

Gradski život i koža se ne vole

Naša je koža prirodno stvorena tako da se može zaštititi od sunca i UV zračenja, visokih i niskih temperatura, vjetra i drugih ekstremnih uvjeta. U tome joj pomaže njezin vanjski sloj, ali i sebum koji proizvodi kao i sposobnost proizvodnje melanina. No, sve agresivnije čestice onečišćenja koje su u zraku oko nas sve prisutnije predstavljaju protivnika od kojega se koža sama ne može obraniti, budući da to nije prirodna pojava, već faktor koji je nastao (štetnim) djelovanjem čovjeka.

Svi mi koji živimo u velikim gradovima i kontinuirano smo izloženi zagađenju i onečišćenju, svjesni smo kako je upravo to postao najveći izvor stresa za zdravlje naše kože.

Nečistoće iz zraka oko nas najviše negativnih posljedica imaju na osjetljivu kožu, čija je prirodna zaštitna barijera ionako oslabljena, kao i na kožu sklonu aknama, kojoj svaka nečistoća može uzrokovati dodatno pogoršanje.

Prirodna zaštita uz dodatni sloj

Kao odgovor na rastući problem onečišćenja okoliša i negativnog utjecaja na našu kožu, brojne su tvrtke kreirale proizvode namijenjene upravo zaštiti kože od tog problema te time pokrenule svojevrsnu anti-pollution revoluciju u svijetu njege.

Namjena je tih proizvoda pomoći koži da se lakše nosi s česticama iz zraka koje uzrokuju oštećenja, prerano starenje kože, začepljene pore, akne, iritacije i upale.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Akris Backstage New York Ready to Wear. Spring/Summer 2016. Russian model Sasha Luss. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 305009414, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Anthea Simms / Camerapress / Profimedia

 

Odabrali smo serum, kremu i proizvod za čišćenje koji će pomoći kreirati štit između kože i svih negativnih faktora u svakodnevnom gradskom okruženju, kako bi koži pomogli osnažiti njenu prirodnu obranu, ali i dodali dodatan sloj moćne zaštite.

Dr. Barbara Sturm Anti-Pollution Drops

Dr. Barbara Sturm Anti-Pollution Drops posebno je formuliran proizvod u obliku seruma čija je glavna svrha zaštititi kožu od stresora iz okoliša, ali i plavog svjetlosnog zračenja emitiranog od elektronskih uređaja kojima smo okruženi. Nanosi se na čistu kožu, prije kreme i svih ostalih proizvoda za njegu, a praktična pipeta omogućava jednostavno doziranje kapi koje je potrebno nježno utapkati prstima na lice i vrat, a proizvod je prikladan i za područje oko očiju.

 

Ova se inovativna formula bazira na antioksidansima, a sadrži poseban zaštitni kompleks s ekstraktima morskih mikroba koji će ojačati prirodne obrambene mogućnosti dermisa. Osim toga, neutralizirat će teške metale koje prenosi zrak i poboljšati stanje sivog, beživotnog tena, kao i znakova starenja. Svakodnevna upotreba seruma ojačat će prirodnu obranu kože i spriječiti upale uzrokovane nečistoćama iz okoliša.

 

Elizabeth Arden Prevage City Smart

Toskani Anti-Pollution Ampoule

Anti-pollution ampule su proizvod intenzivne njege za dnevnu upotrebu, kako bi se poboljšali obrambeni mehanizmi kože protiv okolinskih oštećenja i slobodnih radikala. Multivitaminsko rješenje (Vitamini A, B3, C i E) sa šećerima i glutation koji promoviraju sintezu kolegena i smanjuje stress na kožu, na taj način poboljšavajući elastičnosti i regeneraciju stanica. Smanjuje upalne procese i iritacije te sprječava pojavu tamnih mrlja i bora koje se pojavljuju kao posljedica foto-starenja i izloženosti zagađenju. Štiti kožu od dnevnih okolišnih oštećenja. Intenzivna kura od 30 dana.

 

Pročitajte još i ...