Završni event inicijative #pokazise okupio renomirane dermatologe iz cijele Hrvatske

Jučer je u predivnom ambijentu zagrebačkog Zinfandel’s bistroa hotela Esplanade održan završni svečani završni event inicijative #pokazise, koji je obilježio uspješno održavanje nacionalne akcije besplatnih pregleda akni treću godinu zaredom, u organizaciji portala Estetica.hr u suradnji s hrvatskim dermatolozima i generalnim pokroviteljem – brendom La Roche-Posay.

Glavni cilj – destigmatizirati akne i omogućiti doseg do stručne pomoći

Glavni cilj inicijative je podizanje svijesti o važnosti tretiranja akni od strane stručnjaka – dermatologa, ali i destigmatizacija osoba koje boluju od ove kožne bolesti. Zahvaljujući ovom projektu, od početka siječnja do početka ožujka, gotovo 200 osoba koje se bore s aknama, dobilo je priliku obaviti besplatne dermatološke preglede diljem Hrvatske. Okupljenima se obratila Tea Batinić Janjuš, osnivačica portala Estetica.hr i pokretačica inicijative Pokaži se. 

„Čitatelji nam se javljaju i zahvaljuju nam što smo im omogućili da o svom problemu napokon dobiju stručno dermatološko mišljenje, savjet i pomoć. A upravo nam je to i bio cilj od samog početka, destigmatizirati akne – jednu od najčešćih dermatoloških bolesti današnjice o kojoj se još uvijek nedovoljno govori, te omogućiti prvenstveno mladim ljudima iz cijele Hrvatske doseg do stručne pomoći“, naglasila je Tea Batinić Janjuš, dodavši kako posebno zahvaljuje dermatolozima i generalnom pokrovitelju La Roche-Posayu koji su prepoznali vrijednost inicijative Pokaži se.

Pacijenti diljem Hrvatske isprobali su i proizvode vrhunskog brenda

Inicijativa se i ove godine provodila u dermatološkim ordinacijama i poliklinikama u brojnim hrvatskim gradovima, a svaki dermatolog osigurao je najmanje četiri termina za pregled akni i konzultacije vezane uz taj problem.

Generalni pokrovitelj akcije #pokazise La Roche-Posay, renomirani francuski dermokozmetički brand za njegu osjetljive kože preporučen od strane dermatologa širom svijeta, osigurao je i uzorke proizvode iz linije Effaclar, namijenjene njezi kože sklone aknama, zahvaljujući čemu su svi uključeni dermatolozi proizvode mogli podijeliti pacijentima koji su u njihovoj poliklinici dobili svoj termin besplatnog pregleda.

Deset gradova i 45 poliklinika

Ove je godine u inicijativi sudjelovalo deset gradova: Zagreb, Rijeka, Pula, Split, Solin, Poreč, Ivanić-Grad, Karlovac, Osijek i Slavonski Brod te čak 45 privatnih poliklinika i pedesetak dermatologa, a termini za besplatne preglede akni popunjeni su u prvih nekoliko dana nakon otvaranja prijava. Ovakva reakcija čitatelja dokazuje nam kako je interes svake godine sve veći, baš kao i prepoznatljivost inicijative.

Tijekom trajanja inicijative, portal Estetica.hr kontinuirano objavljuje članke u suradnji sa svim uključenim dermatolozima, koji čitateljima portala donose odgovore na najčešća pitanja i brojne savjete – poput: kako tretirati akne u mlađoj dobi, a kako u odrasloj, kako treba izgledati rutina njege problematične kože te koje sastojke izbjegavati, kako izbjeći začepljenje pora, a kako isušivanje kože nakon terapije za akne, kako odabrati SPF za kožu sklonu aknama, kada je potrebno uz dermatologa u terapiju uključiti i endokrinologa, a kada ginekologa? Kako biste doznali odgovore na sva ova pitanja, pratite portal i društvene mreže portala i doznajte što su nam otkrili hrvatski dermatolozi.

Briga o koži počinje pravilnom njegom

Završnim okupljanjem portal Estetica.hr zahvalio je svim uključenim dermatolozima i poliklinikama, kao i generalnom pokrovitelju, brendu La Roche-Posay, što su prepoznali važnost inicijative i podržali nacionalnu akciju besplatnih pregleda akni.

U ime generalnog pokrovitelja, okupljenim dermatolozima zahvalila je i Jelena Prša Šimko, Medical Communications Managerica L’Oreal Dermatological Beauty divizije Adria-Balkan.

“Velika nam je čast biti dio ove inicijative. Hvala najljepša portalu Estetica.hr na odličnoj organizaciji, a naravno i dermatolozima bez kojih ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Brand La Roche-Posay ponosan je na dugogodišnje partnerstvo s dermatolozima, kako u ovom, tako i u brojnim projektima tijekom godina. La Roche-Posay je brand broj 1 po preporuci dermatologa u Hrvatskoj, ali i po prodaji u hrvatskim ljekarnama. Veliko hvala što ste prepoznali kvalitetu naših proizvoda. Naša misija je, jednako kao i vaša, omogućiti bolji život osobama osjetljive kože i mijenjati njihov život nabolje. Problemi s kožom ne utječu samo na kožu, već i na psihološko zdravlje i kvalitetu života. Zato smo posvećeni pružanju visokokvalitetnih, učinkovitih i sigurnih proizvoda vama i pacijentima – poput svima dobro poznate linije EFFACLAR za kožu sklonu aknama u svim razdobljima života.”

Sinergija profesionalnih tretmana i kućne njege

Kada je riječ o terapiji akni, najbolji rezultati postižu se u sinergiji između tretmana u ordinaciji i kućne njega, zbog čega je suradnja s dermatolozima ključan dio tretiranja akni. Kad je u pitanju kućna njega, najbolji saveznik je La Roche-Posay EFFACLAR cjelovita linija dermokozmetičkih proizvoda protiv nepravilnosti. Ova se linija ističe visokom učinkovitošću uz savršenu toleranciju.

Više informacija o EFFACLAR liniji proizvoda protiv nepravilnosti potražite OVDJE. Portal Estetica.hr i ovim putem zahvaljuje dermatolozima na velikom odazivu i sudjelovanju u ovoj akciji, kao i generalnom pokrovitelju inicijative Pokaži se 2024., brendu La Roche-Posay.

Tko se sve okupio i kako smo se proveli u društvu najboljih hrvatskih dermatologa, pogledajte u galeriji u nastavku.

 

 

 

 

 

Pročitajte još i ...