Kako gubitak kilograma utječe na izgled lica?

Fashion models Spanish Blanca Padilla and German Toni Garrn star in Calzedonia Spring Summer 2017 swimwear collection., Image: 329528890, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Koliko god da je mršavljenje i gubitak kilograma ono za čime teži većina ljudi koja ima problem s prekomjernom težinom, osim pozitivnih strana, javljaju se i neke manje dobre strane gubljenja kilograma.

Naime, gubitak kilograma može značajno utjecati na izgled lica. Osobama koje imaju popunjenije lice, popunjenije su i bore. Iako gubitak kilograma ima pozitivan učinak na tijelo, možda će vam se dogoditi da primijetite kako vam je lice „naglo“ ostarjelo. Nerijetko se kao posljedica javlja i ovješena koža lica ili pak upali obrazi. Gubitak kilograma nije lociran na samo jedan dio lica, već se događaju promjene na cijelome licu, a o predispozicijama ovisi kako će ono izgledati u konačnici.

American actress Jessica Alba debus with DL1961 collection in her first collaboration with Revolve Jeans., Image: 309541003, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Vraćanje volumena i mladolikog lica

Nekoliko je načina kojima se licu može vratiti volumen. Jedan od njih je lipofilling odnosno popunjavanje vlastitim masnim tkivom. Masno se tkivo prikuplja s područja na kojima ga ima dovoljno, a potom aplicira u lice, čime se nadoknađuje volumen.

Volumen se može nadoknaditi i filerima, a kombinacijom filera mogu se popuniti bore, kao i obrazi.

Za opuštenu kožu rješenje su tretmani radiofrekvencijom ili ultrazvukom, kao što je primjerice Med Visage, dok se antigravitacijski učinak postiže tretmanom koncima – Silhouette Soft, kojima se vraća volumen i dodatno naglašava i izravnava linija čeljusti.

Pročitajte još i ...