U 5 minuta do novog nosa

12487_016_nk-after-nose-beforeafter

Ako imate asimetrije, udubljenja ili brazde na nosu i želite ih riješiti u svega nekoliko minuta, vaše naizgled nemoguće želje lako su ostvarive.

Vrlo elegantan nekirurški zahvat korekcije nosa provodi se injektiranjem filera koji sadrže hijaluronsku kiselinu te je njima moguće izravnati sedlasti nos, podignuti vrh nosa, ispraviti neravnine te čak i vizualno smanjiti nos. U slučaju injektiranja hijaluronske kiseline, tretman traje samo pet minuta. Tretman se može provoditi i injektiranjem vlastitog masnog tkiva te u tome slučaju procedura traje oko pola sata. Korekcijom se mogu ispraviti i neravnine nastale od ozljeda ili rinoplastike te se filerima može korigirati rascjep vrha nosa, kamuflirati pomak nosa u stranu, deformacija korijena nosa i udubine na nosnicama i nosu.

Nekirurškom korekcijom do “wow” efekta

Nekirurška korekcija nosa jedan je od naših najpopularnijih  zahvata, kojim se na brz, neinvazivan i relativno bezbolan način postiže pravi ‘wow’ efekt kod  klijenta. Provodi se na način da se dermalni fileri tankim iglicama ubrizgavaju na određena mjesta čime je moguće izravnati kukasti nos, ispraviti neravnine, podignuti vrh nosa i čak optički smanjiti nos. Učinkoviti rezultati postižu se i aplikacijom botoxa pomoću kojega možemo podići vrh nosa te čak smanjiti nosnice“, otkrio nam je dr. Nikola Milojević, doktor estetske medicine iz Poliklinike Milojević. Učinci su uistinu veličanstveni, dodaje Milojević, a radi se o značajnoj promjeni kojom lice postaje proporcionalnije, a izgled ostaje potpuno prirodan.

Dr. Mislav Gjurić
Dr. Mislav Gjurić

Što se tiče razlike u provođenju zahvata, prednost filera je da zahvat traje kraće, a masnog tkiva da se radi o vlastitom tkivu pacijenta bez opasnosti od alergijske reakcije i duža trajnost rezultata, objašnjava prof. dr. sc. Mislav Gjurić, dr. med iz Poliklinike Sinteza.

Učinci ovakvog tretmana traju od jedne do dvije godine te je tretman dobar test za one koji su neodlučni u vezi rinoplastike. U tretmanu se ne koristi anestezija, a fileri se nanose ili izravno na nos ili kroz nosnicu te je postupak uglavnom bezbolan.

Kao i u većini tretmana, kandidati mogu biti punoljetni muškarci i žene, odnosno svi oni koji su nezadovoljni izgledom svoga nosa.

„Najčešće se radi o osobama koje žele za neku posebnu prigodu izvrsno izgledati, a nemaju vremena ili volje podvrći se pravoj operaciji nosa. Neke osobe iz straha od operacije pribjegavaju ovoj metodi sve dok ne skupe hrabrost. Još su uvijek žene češći pacijenti, ali i muškarci se sve više odlučuju na taj zahvat“, pojašnjava dr. Gjurić.

Rezultat filera, dodaje, traje otprilike 12 – 18 mjeseci, a masnog tkiva ponekad i više godina. Cijena 1 ml filera je 2 500 kuna, a cijena lipofilinga 7 000 kuna.

25.10.2016., Zagreb - Dr. Nikola Milojevic, vlasnik Poliklinike Milojevic. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Dr. Nikola Milojević

Oporavka gotovo da ni nema, nuspojave su vrlo rijetke te se pacijent može odmah vratiti dnevnoj rutini ili poslu. Ponekad se neposredno nakon ubrizgavanja dermalnih filera na mjestu uboda javi lagano crvenilo, ali to nestane za nekoliko sati, kaže dr. Milojević.

Ipak, u slučajevima u kojima se radi o većim nedostacima, bilo fizičkim ili funkcionalnim, rinoplastika daje sigurnije i trajne rezultate jer se treba rekonstruirati hrskavicu, ukloniti koštanu grbicu te ukloniti koštane strukture nosa kako bi se osiguralo lakše disanje, odnosno poboljšala funkcionalnost.

Ova nekirurška korekcija nosa poznata je kao „5-minute nose job“ i postala je vrlo popularna u svijetu estetske medicine, a idealna je za one koji žele vidjeti kako bi njihovo lice izgledalo s drukčijim nosom.

Naslovna fotografija prikazuje rad dr. Nikole Milojevića.

Pročitajte još i ...