Proizvodi s profesionalnim učinkom koji će ukrotiti čak i tvrdoglave kovrče

U prosjeku oko 15% ljudi ima kovrčavu kosu, dok ih još oko 40% svoju kosu opisuje kao valovitu.

Prema nekim istraživanjima, generacija Z dosad je najkovrčavija generacija – pa će hair stilistima većina klijenata u budućnosti biti upravo kovrčave kose. I dok su prijašnje generacije pod svaku cijenu nastojale izravnati kovrčavu kosu, pripadnici generacije Z odlučili su je prigrliti i pružiti joj njegu kakvu zaslužuje.

Predstavljena linija koja razbija mit o “neukrotivosti” kovrčave kose

Činjenica je da kovrčava kosa zahtjeva više pažnje, hidratacije i njege, međutim uz kvalitetne proizvode kovrčava kosa pokazuje svu svoju ljepotu. Upravo zato, L’Oréal Professionnel svojom najnovijom linijom Curl Expression razbija mit kako je nemoguće „ukrotiti“ kovrčavu kosu. A jučer je održano predstavljanje nove linije u restoranu Le bistro zagrebačkog hotela Esplanade.

Šest inovativnih proizvoda, objedinjenih u Curl Expression liniju, kovrčavoj kosi donose prijeko potrebnu hidrataciju, zaštitu i definiciju.

Po prirodi, kovrčava kosa ne dobiva dovoljno nutritivnih sastojaka i hidratacije te zahtjeva ekspertizu kada su u pitanju čišćenje, stiliziranje i sušenje. Naime, korijen vlasi kovrče u obliku je slova S, zbog čega je hranjivim sastojcima otežan prolaz, a posljedica je dehidrirana kosa.

Tri aktivna sastojka za hidrataciju i definiciju kovrčave kose

Stoga, iz L’Oréal Professionnel radionice dolazi inovativno rješenje koje kombinira tri aktivna sastojka: derivat urea H, glicerinu i ekstraktu sjemena hibiskusa. Urea H prisutna je u našoj koži, a njena dvojaka funkcija zadržava hidrataciju i osnažuje hidrolipidnu barijeru, dok glicerin osigurava dugotrajnu hidrataciju najsuših vlakana.

Ekstrakt sjemena hibiskusa prepoznato je u afričkim ritualima ljepote, a izdašan je izvor aminokiselina i visokokvalitetnih vitamina, što pozitivno utječe na vlagu, sjaj, snagu, mekoću i definiciju kovrča.

Svaka formula ima svoju funkciju

Curl Expression linija donosi šest novih proizvoda, podijeljenih u četiri kategorije, prema svojoj funkciji i zadaći. Prva skupina proizvoda prati prvi korak u pravilnoj njezi kose, odnosno čišćenje uz njegu. Profesionalni šampon dolazi u dvije varijante, različite teksture.

Profesionalni šampon gelaste teksture nježno eliminira nečistoće dok pruža potrebnu vlažnost. Nježne je teksture, lako probija do tjemena te uklanja dvostruko više nečistoće nego regularni šampon. Druga opcija, profesionalni šampon kremaste teksture, jednako je učinkovit jer pruža dugotrajnu hidrataciju bez osjećaja težine, a kosa je laka za raščešljavanje.

Intenzivna hidratacija put je do savršene definicije kovrčave kose

Nakon temeljitog čišćenja, vrijeme je za masku za intenzivnu hidrataciju kose. U kombinaciji s gelastim šamponom, intenzivno hidratizira i omogućava lako raščešljavanje kovrča te istovremeno pruža sjaj, prirodan osjećaj u kosi i lakoću.

Tek čista i nahranjena kosa spremna je za stiliziranje i oblikovanje, što vodi do treće kategorije proizvoda. 10 u 1 profesionalna višenamjenska pjena kombinira kremastu teksturu koja pruža intenzivnu njegu s nježnom pjenom, za teksturu koja se savršeno stapa s kosom.

Jedna bočica donosi čak deset benefita: pruža 11 puta više definicije, hidratizira, jača, štiti od vlage, štiti od topline, ne ostavlja kovrče krutima, sprječava elektricitet, zaglađuje, jednostavno se nanosi i primjenjiva je za različita stiliziranja.

Brže sušenje i anti-frizz zaštita

Curl Expression linija donosi i izuzetno praktičan i učinkovit profesionalni sprej za brže sušenje kose​. Riječ je o savršenoj mikro-disperziji ultra finih kapljica za njegu i ubrzan proces sušenja kovrčave kose. Mukotrpan proces sušenja skraćuje za 37% (instrumentalni test), štiti od topline do 230°C te pruža antifrizz zaštitu čak 48 sati (instrumentalni test).

Svi oni kojima ubrzani tempo života ne dozvoljava da se svakodnevno bave svojom kosom, bit će oduševljeni još jednim preparatom iz Curl Expression linije. Profesionalni sprej za osvježavanje kovrča bit će spas u zadnji čas želite li ujutro osvježiti formu svojih kovrča, narušenu tijekom spavanja.

Inovativna rješenja Curl Expression linije obožavat će i profesionalni stručnjaci i klijenti, a do savršenstva dovode i najtvrdoglavije kovrče!

Pročitajte još i ...