Jedini centar u Hrvatskoj u koji mame dolaze na uljepšavanje i opuštanje, a bebe na masaže

Trudnoća, porod i period nakon poroda – uz sve izazove koje donosi, smatra se jednim od najuzbudljivijih razdoblja u životima mnogih žena. Fizičke promjene na tijelu majke samo su dio transformacije koju njen organizam prolazi – emocionalne i psihološke aspekte nikako ne možemo zanemariti tijekom razdoblja trudnoće, poroda i „postpartuma“.

Lako je zaboraviti na važnost brige o sebi

Tijekom prvih mjeseci života bebe, majke se suočavaju s mnogim izazovima, a pred njima je najveći zadatak s kojim su se ikada susrele – snaći se u ulozi majke i brizi oko djeteta, a istovremeno se oporaviti od poroda i trudnoće te pronaći balans u novoj definiciji životnog stila.

Majke u ovom periodu gotovo sve svoje vrijeme podređuju potrebama novorođene bebe, dok vlastite potrebe u pravilu zanemaruju. Iako je fizičko i mentalno zdravlje majke jedan od ključnih preduvjeta za dobrobit djeteta, u često kaotičnim danima vrlo je lako zaboraviti na važnost brige o sebi.

Holističke metode koje period nakon poroda čine mnogo lakšim

No, da je izreka „sretna mama = sretna beba“ zaista istinita, jako dobro zna zagrebačka liječnica posvećena holističkom pristupu zdravlju – dr. Jeannette Gjurić.

U svom centru Koncept pet elemenata spaja moderna zapadnjačka medicinska znanja s tradicionalnim holističkim metodama, a ovaj se spoj pokazao kao pun pogodak – pogotovo ako upitamo novopečene majke, koje u njenim stručnim rukama pronalaze najboljeg saveznika za oporavak od poroda, ali i za rješavanje brojnih dojenačkih tegoba svojih beba.

Na ideju da kreira usluge u potpunosti prilagođene majkama i bebama, dr. Gjurić došla je iz želje da ponudi rješenja koja se na tržištu još ne mogu pronaći – a kad znamo da je riječ o vizionarki u medicinskim krugovima koja je brojne metode u Hrvatsku dovela godinama prije svih kolega, jasno nam je da se u Konceptu pet elemenata zaista krije nešto posebno.

Potpuno personaliziran pristup svakoj mami i bebi

„Novopečenim je majkama izrazito teško pronaći vrijeme, ali i motivaciju za odlazak na tretmane koji im mogu pomoći u bržem oporavku od trudnoće i poroda. Ne žele se razdvajati od svojih beba, a pomisao na odlazak na masažu ili terapijske postupke čini im se nedostižna u trenutku u kojem je beba potpuno ovisna o njihovom prisustvu“, ističe dr. Gjurić.

Shvatila je, dodaje, da ne postoji mjesto na kojem nove majke mogu otići na tretmane opuštanja, uljepšavanja ili pak terapije koje im pomažu u zacjeljivanju od poroda, a da istovremeno imaju mogućnost i bebi pružiti određenu terapijsku aktivnost poput masaže protiv grčeva ili pak vježbi za kukove.

„Iz tog sam razloga odlučila ponuditi upravo takav set usluga, i to u potpunosti prilagođen svakoj majci koja dođe – ovisno o potrebama nje i njene bebe“, objašnjava dr. Jeannette Gjurić. Tako u njenom holističkom centru možete birati između mnogobrojnih tretmana namijenjenih bebama i mamama, od opuštajućih do terapijskih postupaka – a paketi usluga u potpunosti su personalizirani.

Često je ključ u ravnoteži crijevnog mikrobioma

„Kad su u pitanju bebe u prvim mjesecima života, cilj nam je uglavnom omogućiti pomoć u borbi s grčevima, nemirnim snom ili pak problemima u motoričkom razvoju. Specijalnim masažama možemo pomoći nemirnim bebama u opuštanju, posebno kad je riječ o tegobama povezanim s dojenačkim grčevima, odnosno kolikama“, ističe liječnica.

Svaki roditelj čija se beba susretne s ovim problemom zna što to znači – neprospavane noći, uznemirena beba i iscrpljeni roditelji. Iako postoje različite teorije o uzroku ovog poremećaja, dr. Gjurić ističe ulogu crijevnog mikrobioma majke i djeteta, zbog čega se u paketima za mame i bebe u Konceptu pet elemenata nalaze i specijalna ulja za bebe bez štetnih sastojaka, kupke za bebe, ali i jastučići s različitim punjenima ovisno o tegobama te iznimno važna karika – probiotici.

„Svim trudnicama od 32. tjedna trudnoće nadalje preporučujem uzimanje probiotika poput OmniBiotic Pande, koji ima idealnu kombinaciju Lactococcus i bifidobakterija – a isti se probiotik daje i bebi, i to od prvog dana života. Time u čak 80% slučajeva uspijevamo stimulirati imunosni sustav da uspostavi ravnotežu TH1 i TH2 stanica, koje su ključne za razvoj imuniteta, ali i zdravog i uravnoteženog crijevnog mikrobioma. Jednom kad je ta ravnoteža uspostavljena, dokazano je da bebe imaju znatno manje crijevnih poremećaja, uključujući i grčeve“. Prehrana majke, čajevi, biljni pripravci, jastučići punjeni biljem s terapijskim djelovanjem i mnoge druge metode igraju veliku ulogu, zbog čega su kreirani paketi koji majkama daju najveću moguću podršku na putu prema zdravlju i zadovoljstvu u ranim danima majčinstva.

Majkama je potrebno opuštanje i pomoć u bržem oporavku od poroda

„U centru Koncept pet elemenata želimo majkama pružiti dozu opuštanja, smirenja, ali i podrške na koju često ne nailaze. Paketi usluga mogu sadržavati masaže, pripravke i ulja za kupanje bebe, probiotike i jastučiće protiv grčeva, a u periodu dok je beba na masaži, mama se može opustiti i uživati u primjerice biostimulaciji leđa i opuštajućem pilingu ruku ili nogu – ili pak masaži ruku i nogu.

Jedna od najtraženijih usluga nakon poroda je i antistres terapija biorezonancom uz masažu glave i lica – jer nevjerojatno dobro pomaže u otpuštanju nakupljenog stresa“, objašnjava dr. Jeannette Gjurić.

Među glavnim ciljevima u postporođajnom periodu je što brži i uspješniji oporavak tijela majke – zbog čega je ova liječnica u pakete za mame uključila biostimulaciju trbuha i struka, ali i biostimulaciju dna zdjelice. „Zdravlje zdjelice je iznimno važno za ukupno žensko zdravlje – mali skup mišića na dnu zdjelice podupire organe poput maternice, vagine i mokraćnog mjehura, ali i čini spoj između nogu i trupa, ukratko – utječe na zdravlje čitave donje polovice tijela. Uređajem Ultratone DreamShaper djelujemo direktno na mišični sloj, i to kombiniranjem luminoterapije i različitih vrsta električnih impulsa koji rade biostimulaciju.

Zateže mišiće abdomena i višak opuštene kože

Posebno prilagođenim programima konstantno se variraju modusi stimulacije, ističe liječnica, čime izbjegavamo zamor mišića i omogućujemo maksimalnu efikasnost postupka. „Jačanjem mišića dna zdjelice možemo zaustaviti simptome inkontinencije koji se mogu javiti nakon porođaja, ali i smanjiti obujam trbuha i zategnuti abdominalne mišiće te im pomoći u oporavku od trudnoće“, objašnjava doktorica.

Za majke koje žele snažnije djelovati na višak kože i opuštene mišiće trbuha i struka, liječnica preporučuje biostimulaciju uređajem EndoSpheres – koja kompresivnim mikrovibracijama niske frekvencije povoljno djeluje na mišiće, kožu i limfni sustav.

Ubrzanjem cirkulacije potiče se stvaranje novih krvnih žilica, prokrvljenost, pa i zatezanje kože te smanjenje otečenosti – što pomaže tijelu da se što prije vrati u nekadašnju formu i funkcionalnost.

Pročitajte još i ...