Spremni za ljeto: pomladite dekolte uređajem nove generacije

Gracioznost i elegancija često se ogledaju u dekolteu, vječnom idealu zavodljivosti. S godinama, koža tog područja postaje podložnija promjenama te se suočava s gubitkom elastičnosti, pojavom sitnih bora i pigmentacijskih mrlja. Kako bi se očuvala njegova ljepota, važno mu je posvetiti posebnu pažnju.

Koža dekoltea je jedan od najosjetljivijih dijelova tijela – često izložena suncu, zagađenju i drugim vanjskim utjecajima, tanka je i osjetljiva, što ju čini sklonijom preranom starenju, gubitku elastičnosti i pojavi sitnih bora. Pigmentacijske mrlje česta su pojava, posebno kod onih koji se ne pridržavaju pravilne njege u zaštiti od sunca.


Prekomjerno izlaganje UV zrakama može uzrokovati oštećenje kolagena i elastina, proteinskih vlakana koja pružaju potporu i elastičnost koži. Takvo oštećenje doprinosi pojavi bora i gubitku tonusa kože. Nedostatak hidratacije može pogoršati stanje kože dekoltea, čineći je suhom i sklonoj iritacijama. Jedan od uzročnika starenja kože je i genetika, zbog koje su neki skloniji bržem gubitku elastičnosti i pojavi bora.

Njega kože dekoltea zahtijeva poseban pristup. Pravilna hidratacija je ključna za očuvanje njezine elastičnosti i sprječavanje isušivanja. Važno je njegovati kožu bogatim hidratantnim kremama i serumima koji sadrže hijaluronsku kiselinu, kolagen i antioksidanse koji će pomoći u održavanju mladolikog izgleda. Ne zaboravite na važnost zaštite od sunca – redovita uporaba krema sa zaštitnim faktorom (SPF) može spriječiti oštećenja uzrokovana UV zračenjem i odgoditi pojavu staračkih pjega i bora. Također, upotreba nježnog pilinga može pomoći u uklanjanju mrtvih stanica kože, omogućavajući kremama i serumima bolju apsorpciju.


Pravilna prehrana bogata vitaminima C i E, koji su poznati po svojim antioksidativnim svojstvima, može dodatno pridonijeti zdravlju kože iznutra. Unos dovoljnih količina vode također je ključan za održavanje optimalne hidratacije.

Kao i kod svakog drugog načina očuvanja ljepote, osobni je izbor hoćete li spriječiti bore u dekolteu ili ih prihvatiti kao dio prirodnog procesa starenja. Za one koji traže preventivne opcije ili mogućnosti zaglađivanja kože, angažirali smo estetske kirurge da testiraju beauty gadgete i odaberu pobjednika u kategoriji Najbolji uređaj za tonus kože tijela na ovogodišnjem Estetica Premium Product natječaju. Sve nominirane proizvode i kategorije možete pogledati OVDJE.

Rio Decolite anti-age LED maska za dekolte – Medikor Beauty

DécoLITE je tretman dizajniran za isporuku svjetlosti izravno na kožu, koji osigurava da maksimalna količina svjetlosti tretira stanice, ostavljajući kožu dekoltea i vrata nježnom, s vidljivim poboljšanjem tonusa i teksture kože, smanjenjem bora i staračkih pjega. Uređaj koristi dvije provjerene valne dužine svjetlosti – 633nm (crveno svjetlo) i 830nm (blisko infracrveno svjetlo). Klinički je dokazano kako te valne dužine povećavaju proizvodnju kolagena i smanjuju pojavu finih linija i bora. Ti učinci pomažu stanicama kože da apsorbiraju proizvode za njegu kože te pomažu u obnovi oštećenja prouzročenih procesom starenja.


Zašto koristiti DécoLITE? Riječ je o prvom LED tretmanu za kućnu upotrebu za vrat i dekolte, koji je jednostavan za korištenje iz udobnosti vlastitog doma. Opuštajući i ugodan, trenutačno pomlađuje kožu, poboljšava tonus i teksturu te smanjenje veličine pora. Također može pomoći pri ublažavanju boli, povećanja protok krvi i privremenog opuštanja mišića koje može olakšati bol.

Pročitajte još i ...