Kako da vam kosa ne popuca ljeti?

Preplanuli ten, miris soli, mokra kosa koja se osuši za trenutak… Usprkos brojnim prednostima sunčevih zraka i jednostavnijeg stiliziranja kose ljeti, ona se lako može oštetiti, postati krhka i sklona pucanju, stoga zahtijeva dodatnu pažnju i njegu kako bi se očuvala njena ljepota.

Visoke temperature uzrokuju znojenje vlasišta, što može dovesti do masnog korijena i suhih vrhova. Vjetar u kosi, ma koliko poetično zvučalo, može biti izrazito nepraktičan – petljajući kosu, često uzrokuje čvoriće na vlasima i lomljenje prilikom raščešljavanja. Vjetar često dolazi zajedno s prašinom, prljavštinom i drugim onečišćenjima iz zraka koje mogu učiniti kosu grubom i sklonom lomljenju.

Plavuše, čuvajte se!

Njega plave kose ljeti zahtijeva dodatnu pažnju zbog specifičnih izazova koje takva kosa može imati, kao što su sklonost isušivanju, izbljeđivanju boje i oštećenju od sunca, klora i soli. UV zrake mogu izblijediti boju plave kose i uzrokovati da izgleda beživotno. Klor iz bazena može dati zelenkastu nijansu plavoj kosi, dok slana voda može dodatno isušiti kosu.

Kako biste održali besprijekornu i odvažnu boju, potrebna je redovita briga o kosi i prilagodba njege ljetnom periodu godine. Redovito ispirite kosu te koristite ljubičasti šampon – plava kosa može poprimiti žućkasti ton, a ljubičasti šampon pomaže neutralizirati te nijanse. Njegujte kosu duboko hidratantnim tretmanima kako biste vratili vlagu u kosu i ne zaboravite na sprejeve, serume ili ulja s UV zaštitom koji mogu pomoći u zaštiti kose.

Philip B Icelandic Blonde Shampoo šampon

Ovaj šampon idealan je odabir za njegu plave kose. Sadrži ekstrakt šljive koji neutralizira nastanak žutih ili bakrenih tonova i naglašava hladne tonove, čineći kosu svjetlijom i sjajnijom. Intenzivno hidrira, dubinski čisti vlasište i jača dlaku kose.

PHILIP B. ICELANDIC BLONDE SHAMPOO Šampon za kosu - Parfumerija Lana

Ne sadrži sulfate i čini kosu sjajnom i mekanom, a pomoću ulji sjemenki grožđa u svom sastavu daje dodatnu dozu hidracije kako bi plavi pramenovi ostali sjajni.

Njegujte kosu

Koristite proizvode sa zaštitnim faktorom ili zaštitite svoju kosu šeširom, kapom ili maramom. Obavezno isperite kosu nakon plivanja u moru ili u bazenu, kako biste uklonili sol ili klor. Koristite hidratantne maske za kosu i ulja kako biste vratili vlagu. Također, izbjegavajte prekomjernu upotrebu toplinskih uređaja i pustite kosu da se prirodno osuši kada god je to moguće.

Kérastase Soleil Masque Après-Soleil maska za kosu

Tretmanska maska pogodna je za kosu koja je iscrpljena od velike količine klora, morske soli i sunca. Formula obogaćena kokosovom vodom prodire duboko u vlasi te ih hidratizira, a vitamin E smanjuje lomljivost kose i štiti je od oštećenja.

 

Kérastase Soleil Masque Après-Soleil | Brza dostava | notino.hr

Štiti kosu od neželjenog kovrčanja, hrani kosu bez opterećivanja, regenerira i trenutno umiruje nadraženo, osjetljivo vlasište. Prilagođen svim tipovima kose, pomoću svoje jedinstvene gel teksture zagladit će vašu kosu i pružiti joj obnovu i sjaj.

Keune Care Sun Shield Šampon

Ovaj šampon obnavlja suhu i lomljivu kosu te joj pruža zaštitu od UV zraka. Sadrži esencijalne minerale, provitamin B5 i jedinstvene antiklor komplekse. Uklanja nečistoće, masnoće te ostatke morske soli i klora s vlasišta. Njegova posebna formula dubinski hrani kosu, vraća joj prirodnu vlažnost i elastičnost, te je čini mekšom i sjajnijom.

 

Care Sun Shield Šampon 300ml - Keune Hrvatska

Pomaže u smanjenju lomljenja i pucanja kose, dajući kosi zdraviji i vitalniji izgled. Idealno je rješenje za one koji često plivaju ili provode vrijeme na suncu.

L’Huile De Leonor Greyl

Ova pažljivo odabrana formula pruža sveobuhvatnu njegu kosi, čineći je jačom, zdravijom i sjajnijom. Neizostavni je dio tretmana prije samog pranja kose. Sadrži 97 posto prirodnih sastojaka, uključujući organsko kokosovo ulje koje štiti i regenerira kosu, ulje sjemenki sezama koje pomaže u jačanju korijena kose.

Ulje jojobe, bogato vitaminima C, B i E, dubinski hrani vlasište, dok ulje sjemenki suncokreta, koje sadrži vitamin B i omega-6 masne kiseline, deluje kao antioksidans. Ova kombinacija pomaže u rasplitanju i omekšavanju kose, hidrira je i zaglađuje, čineći je idealnom ljetnom zaštitom.

Pročitajte još i ...