Ove hidratantne kreme vratit će vlagu koži lica i učiniti da izgleda mlađe

Načelno je zdrava, ali gruba na dodir, neelastična, na njoj se prijevremeno stvaraju bore, podložna je iritacijama i ljuskanju, a na površini može imati  tanke, mrežaste linije posebno vidljive na obrazima… Da treba odgovoriti na pitanje koji problem kože lica opisujemo, sigurno bi mnogi s lakoćom pogodili da je riječ o klasičnoj dehidraciji. Ljeti je ona jedan od najčešćih problema, jer sunce, more, vjetar i klorirana voda je dodatno potenciraju.

 

Da bismo je izbjegli potrebno je redovito koristiti hidratantne kreme, koje su prvi korak u anti-age njezi. One u pravilu sadrže sredstva za vraćanje i zadržavanje vlage te sastojke za zaglađivanje površine kože. Svi stručnjaci će se složiti: ono što našoj koži ljeti treba je mala hidratantna „kupka“ iz teglice ili tube. No u moru ponude, kako je pravilno odabrati?

Suha i dehidrirana koža nisu isto

Iako možda na prvu zvuči slično, suha i dehidrirana koža nisu isto i trebaju posve drugačiju njegu. Suha koža čezne za lipidima, a njih je najbolje nadoknaditi hranjivim uljima. Dehidriranoj koži nedostaje vlaga i treba hidratantnu kremu. Odabir ovisi o tome koji tip kože imate. Tako će masnoj odgovarati one lagane, gelaste strukture, dok su za suhu bolji izbor kremaste.

Kako kombinirati hidratantnu kremu i kremu za sunčanje

Broj jedan u brizi o koži ljeti je krema s visokim zaštitnim faktorom. Njezin je zadatak kožu zaštititi od  štetnih UV zraka, dok je zadatak hidratantne kreme da joj vrati vlagu.

 

I jedan i drugi proizvod su ključni, ali ako ih kombinirati? Ovisi. Naime, ako koristite kremu za sunčanje na bazi mineralnih filtera koja djeluje tako da zaštitni vanjski sloj blokira štetne sunčeve zrake, ona neka bude posljednji korak u njezi lica. Ako koristite kremu za sunčanje s kemijskom zaštitom, koja se treba dobro upiti u kožu da bi nas zaštitila, hidratantnu kremu aplicirajte iznad nje.

 

U nastavku donosimo nekoliko trenutačno popularnih hidratantnih krema.

Dermalogica Active Moist

Nova formula Active Moist s prebiotičkim kompleksom je lagana, bezuljna krema za dnevnu hidratantnu zaštitu. Aktivno se bori protiv površinske dehidracije i istovremeno zaglađuje kožu biljnim ekstraktima. Aminokiseline svile zaglađuju i poboljšavaju teksturu kože, dok je prirodni adstringensi iz limuna, bršljana, potočarke i čička čiste.

Ova lagana gel-krema pogodna je i za hidrataciju suhe i osjetljive kože. Nježno je štiti od vanjskih podražaja, omekšava i smiruje. Formula sadrži hijaluronsku kiselinu različite molekularne mase, koja osigurava povećanje razine vlage i njeno zadržavanje u različitim slojevima epidermisa.

Filorga Hydra-Hyal krema

Ova dnevna hidratantna krema formulirana s emolijentnim kompleksom na bazi biljnog ulja ublažava vidljive znakove starenja na normalnoj i dehidriranoj koži. Formula je dizajnirana bez štetnih sastojaka poput silikona, bojila, fenoksietanola, EDTA-a, BHT-a i sulfata. Ovo čini kremu sigurnom za osjetljivu kožu i smanjuje rizik od iritacije ili alergijskih reakcija.

Proizvod je inspiriran injekcijama različitih vrsta hijaluronske kiseline, koja se u estetskoj medicini koristi u iste svrhe. Umrežena, inkapsulirana, niske, srednje i visoke molekularne težine – hijaluronska kiselina ciljano djeluju na kožu. Krema ima bogatu teksturu koja se lako upija u kožu, ne ostavljajući osjećaj ljepljivosti ili masnoće.

Kiehl’s Ultra Facial Cream

Ultra Facial Cream pruža dugotrajnu hidrataciju i do 72 sata te jača zaštitnu barijeru kože. Formulirana s obnovljivim glacijalnim glikoproteinom i skvalanom, ova nemasna, lagana hidratantna krema klinički dokazano povećava vlažnost kože, čineći je mekšom, glađom i zdravijeg izgleda.

Trenutačno čini kožu dva do tri puta hidratiziranijom, čak i u najsušem okruženju. Daje joj vidljivo zdraviji izgled, bez masnog i ljepljivog osjećaja. Svilenkasta tekstura savršeno priprema kožu za šminku.

Vichy MINÉRAL 89 krema za intenzivnu hidraciju

Vichy MINÉRAL 89 Bogata krema za intenzivnu hidraciju tijekom 72 sata posebno je formulirana za suhu do vrlo suhu kožu koja zahtijeva dodatnu hidrataciju i obnovu zaštitne barijere kože.

Krema sadrži visoku koncentraciju prirodnih lipida koji pomažu u obnavljanju i jačanju zaštitne barijere kože. Aktivni sastojci prodiru kroz tri sloja epiderme, pružajući dubinsku njegu i obnavljajući kožu, koja izgleda revitalizirano, zdravo i sjajno.

Bioderma Hydrabio Gel-Creme

Hydrabio Gel-crème, s patentiranim kompleksnim spojem Aquagenium™, pruža intenzivnu hidrataciju, trenutačno i dugotrajno. Kožu ponovno uči aktivirati prirodne kapacitete hidratiziranja stimuliranjem proizvodnje akvaporina, vodenih kanala u koži, i zadržati vodu potrebnu za ravnotežu. Zahvaljujući emulziji inspiriranoj str

ukturom epiderme, aktivni sastojci patenta Aquagénium™ prodiru duboko i ciljano. Tako koža vraća svoj prirodni kapacitet hidratacije. Eliminacijom mrtvih stanica i progresivnim smanjivanjem gornjeg sloja kože, salicilna kiselina izjednačava i izglađuje površinu kože koja trajno postiže sjaj. Vitamin E pomaže u zaštiti kože od oksidativnog stresa i borbi protiv preranog starenja kože.

Pročitajte još i ...