Najbolji suplementi s antioksidativnim učinkom

Svi znamo da ljepota i zdravlje kože velikim dijelom ovise o zdravoj prehrani, za koju je posebno važno da je bogata antioksidansima. Oni su prva linija zaštite od štetnih učinaka djelovanja slobodnih radikala na kožu, a nalazimo ih u voću i povrću, ribi, orašastim plodovima, zelenom čaju, tamnoj čokoladi, maslinovom ulju…

No što ako smo svjesni da prehranom ne unosimo dovoljno antioksidansa u organizam? U tom slučaju, dragocjeni saveznici nam mogu biti suplementi s antioksidativnim učinkom.

Kako djeluju antioksidansi?

Slobodni radikali oštećuju membrane stanice, DNK molekulu stanice te proteinske strukture unutar stanice. Antioksidansi vežu slobodne radikale i umanjuju njihov negativan učinak, odnosno djeluju protiv oksidativnog stresa. Lista antioksidansa je dugačka, no među najpoznatijima su vitamin C i E, koji, među ostalim, štite kožu od oštećenja uzrokovanim pretjeranim izlaganjem suncu. Tu je i  vitamin A, odličan za regeneriranje stanica kože, dok kod problema s upalama i crvenilom uskaču vitamin E i polifenoli iz zelenog čaja.

Vitamin B3, odnosno niacinamid jača kožnu barijeru kože i pomaže u očuvanju njezine vlažnosti. Uz  nabrojene, tu je još cijela vojska moćnih antioksidansa: koenzim Q10, beta-karoten, skvaleni, selen, cink, astaksantin, lutein, zeaksantin, ulje boražine, flavonoidi… U svakom slučaju, suplementi s antioksidativnim djelovanjem čuvaju zdravlje kože i usporavaju njezino starenje. Bitno je samo pravilo odabrati koji vaša koža treba.

U nastavku donosimo izbor najboljih suplemenata s antioksidansima.

Glutaredox

Glutaredox je protein koji se nalazi u svim živim stanicama i igra ključnu ulogu u održavanju zdravlja i funkcije stanica. Glavna funkcija mu je antioksidativni učinak, što znači da štiti stanice od oštećenja prouzročenog molekulama nestabilnog kisika, odnosno slobodnih radikala.

U organizmu je većinom prisutan reducirani glutation – čak 90%. Osim što pomaže zaštititi stanice od učinka oksidativnog stresa i toksina, djeluje  kao imunomodulator, citoprotektor i  detoksikator. Kad smo mladi i zdravi tijelo sintetizira glutation u zadovoljavajućoj količini, no s godinama njegova proizvodnja opada. Dodatak prehrani na bazi reduciranoga glutationa, vitamina C, L-cistina i selena odlikuje se posebnom formulacijom i patentiranom tehnologijom ORO-FS-Release™ te jamči maksimalnu apsorpciju i bioraspoloživost GSH u svim stanicama.

SpermidineLIFE® Boost+

SpermidineLIFE Boost+ je prehrambeni dodatak koji nudi niz potencijalnih benefita za zdravlje, od podrške obnovi stanica do jačanja imunološkog sustava. Njegov glavni sastojak je spermidin, prirodni poliamin koji se nalazi u stanicama.

Razina spermidina opada s vremenom, što je povezano sa starenjem i različitim bolestima. SpermidineLIFE Boost+ dostavlja spermidin u obliku CelVio® kompleksa, ekstrakta pšeničnih klica bogatog spermidinom i drugim fitokomponentama. Istraživanja pokazuju da spermidin u CelVio Complexu intervenira u procesu autofagije, prirodnog procesa u organizmu kojim se regeneriraju naše stanice. Također, istraživanja su dokazala antioksidativna svojstva spermidina, kao i njegovu ulogu u smanjenju upala.

Almagea® Sunlove Skin+

Almagea® Sunlove Skin+ je inovativna, bogata formulacija aktivnih sastojaka, a zbog snažnih antioksidansa štiti od štetnog djelovanja slobodnih radikala. U samo jednoj kapsuli nalazi se moćna kombinacija antioksidansa: prirodni astaksantin (6,6 mg), vitamin E, selen, koenzim Q10, lutein i zeaksantin u kombinaciji s uljem boražine i argana koja štite hidrolipidnu barijeru, hrane kožu iznutra te sprječavaju njenu dehidraciju.

Uspoređujući učinak astaksantina s ostalim poznatim antioksidansima, zanimljivo je da protiv slobodnih radikala djeluje 10 puta jače od beta karotena te čak 500 puta jače od vitamina E. Sunlove Skin+ koristi se tijekom cijele godine, a posebno početkom toplijih mjeseci kako bismo pripremili kožu za sunce, brže adaptirali organizam na intenzivnije UV zračenje, smanjili hiperpigmentacije te poboljšali elastičnost i vlažnost kože.

Linerase Collagen Daily 

Linerase Collagen Daily ima formulaciju Peptan® hidroliziranog kolagena, koja potiče ljepotu kože i sprječava starenje kože.

Kada se konzumiraju, bioaktivni peptidi kolagena imaju dvostruko djelovanje. S jedne strane, slobodne aminokiseline pomažu u formiranju kolagenih vlakana, djelujući kao supstrat, dok s druge strane, mali peptidi potiču proliferaciju fibroblasta te se posljedično tome povećava i proizvodnja hijaluronske kiseline, kolagena i elastina. Uporaba ne može biti jednostavnija – uzmite jednu vrećicu Linerase Collagena dnevno, najbolje za doručak, otopljenu u velikoj čaši vode.

 

 

 

Pročitajte još i ...