Formule i sastojci za glatke i pune usne na prijelazu godišnjih doba

Vaše usne, baš kao i prsti, imaju otiske koji su jedinstveni. Ne postoje dva ista para usana! Uz taj “jeste li znali” detalj, postoji nešto što znamo i što nam mami osmijeh. Da nema usana, ne bismo se smijali, ispijali omiljeni koktel, pjevušili najdražu melodiju, izgovarali najslađe riječi… Usne su dokaz da nam se najljepše stvari događaju ispred nosa. Ali, kada su suhe, ispucale i bolne, postaju sve manje privlačne. I trebaju hitne intervencije. Ljeto koje je doista bilo dramatično i nimalo nježno prema našoj koži prepušta palicu jeseni za koju se definitivno, kada je riječ o osjetljivoj koži usana, treba posebno pripremiti. Donosimo najpoželjnije savjete i sastojke!

Prvi korak: peeling

Peeling usana nježno će ukloniti ispucalu i suhu kožu te će se pobrinuti za zaglađenu površinu kože na koju ćete poslije puno lakše i uspješnije nanijeti ružu. Odaberite blagi peeling s najnježnijim granulicama – ovdje ne igraju enzimski peelinzi jer je odumrlu kožu potrebno mehanički odstraniti.

Malu količinu peelinga nanesite na usne i umasirajte ga starom, mekanom četkicom za zube, kružnim pokretima. Peelinzi za usne obično u sebi imaju njegujuća i hranjiva ulja koja će usnama pomoći da u sebi zadrže vlagu. Masiranjem ćete pospješiti cirkulaciju i usne će poprimiti prirodnu crvenu boju.

Prava njega za suhe usne

Prije nego što počnemo pričati o njezi suhih usana, važno upozorenje: zaboravite oblizivanje usana! Iako vam se čini da ćete im tako dati potrebnu vlagu, taj je učinak samo trenutan, dok će dugoročno prouzročiti puno više štete. Radije odaberite specifične proizvode za njegu usana koji će na koži napraviti svojevrsni štit i u njoj zadržati vlagu. Potražite proizvode s karite maslacem i vitaminom E.

Ne zaboravite lip primer

Nakon njege i prije ruža, na suhe i ispucale usne možete nanijeti još i primer, poznat i kao lip-base. On će djelovati slično kao i primer za kožu lica – zagladit će linije i male bore, ujednačiti kožu i usne učiniti mekanima. Tako će one bolje primiti ruž kojega ćete zahvaljujući primeru moći lijepo i ravnomjerno nanijeti.

Savršen ruž za suhe usne

Vjerujemo da znate da mat ruževi još više naglašavaju suhe usne, stoga je preporučljivo koristiti hidratantne i kremaste teksture jer se one neće tako brzo upiti u ispucalu kožu. Još bolja su opcija obojena ulja za usne, stickovi za njegu usana ili sjajila. Što je proizvod sjajniji, to će bolje optički prikriti pukotine.

Na kraju, važno je napomenuti kako je unutarnja njega jednako važna kao i izvanjska. Prehrana bogata vitaminima A, C i E pomoći će u očuvanju zdravlja i ljepote usana. Hrana poput mrkve, badema, avokada, špinata i naranči bogata je ovim vitaminima i antioksidansima koji će potaknuti obnovu stanica i održati usne hidratiziranima.

Avène Cicalfate balzam za usne

Priroda je proizvela neke biljne sastojke koji su savršeni za njegu dehidriranih usana i održavanje njihove podatnosti. Shea maslac, prirodni pčelinji vosak, karite maslac ili ricinusovo ulje, primjerice, idealni su za njegu usana, a sadržavaju ih brojni preparati brenda Eau Thermale Avène. Jedan je upravo Cicalfate obnavljajući balzam za jako ispucale usne, baziran na jedinstvenom aktivnom sastojku sukralfatu, koji olakšava obnovu površinskih oštećenja.

Cink sulfat smanjuje rizik od razvitka bakterijske infekcije, hidraciju osigurava glicerol, a hranjiva masna faza (biljna ulja i voskovi) intenzivno hrani oštećena područja. Formula voda u ulju stvara vodootporni zaštitni film koji traje čak do šest sati. Avène termalna izvorska voda – koju proizvod sadrži –  umiruje, djeluje antiiritirajuće i ostavlja trenutni osjećaj ugode na koži.

Kiehl’s Buttermask For Lips

Riječ je o proizvodu koji će pružiti kompletnu noćnu njegu oštećenim, ispucanim i dehidriranim usnama. Formula ovog inovativnog proizvoda obogaćena je kokosovim uljem, zahvaljujući kojem će do jutra suhu i grubu kožu usana pretvoriti u zaglađenu i svilenkastu. Kiehl’s Buttermask For Lips pruža luksuzni osjećaj dubinske obnove dok spavate.

Sastojci ove noćne maske pažljivo su odabrani kako bi usnama pružili hidrataciju, ojačali njihovu sposobnost zadržavanja vode i spriječili isušivanje. Kokosovo ulje, koje se u ajurvedskoj medicini koristi više od četiri tisuće godina, obiluje iznimno korisnim masnim kiselinama, a usne će omekšati u samo nekoliko sati. Još jedan sastojak kojeg nismo navikli vidjeti u proizvodima za njegu usana našao je svoj put do ovog inovativnog noćnog tretmana. Maslac od divljeg manga u Buttermask For Lips formuli zagladit će i obnoviti čak i najoštećenije usne.

uchka Lip Care Treatment

intenzivno obnavlja, hrani, hidratizira usne te ih štiti od štetnih izvanjskih utjecaja. Čini ih trenutno i dugoročno njegovanima, zdravima te zaštićenima uz divan osjećaj ugode te blagi biljni miris.

Proizvod sadrži blendove najpotentnijeg samoniklog ljekovitog bilja koje pomaže u obnavljanju kože i zaštiti od suhoće, iritacija te nepovoljnih utjecaja okoline, a ne sadrži parabene, umjetne boje ni štetne kemikalije.

Dior Addict Lip Glow Oil

Ovo sjajno ulje za usne dubinski štiti i naglašava usne, trajno ističući njihovu prirodnu boju. Zahvaljujući Color Reviver tehnologiji, Lip Glow Oil reagira na prirodnu razinu vlažnosti u usnama svake žene za jedinstvenu boju i neprekidnu hidrataciju usana. Nakon pet dana nanošenja usne su vidljivo ljepše, čak i bez šminke. Njegova neljepljiva i nemasna uljna tekstura kombinira zrcalni efekt sjajila i osjećaj ugode svojstven proizvodima za intenzivnu njegu usana.

Formula obogaćena uljem trešnje razmazit će vaše usne i zaštititi ih od utjecaja različitih uzročnika stresa i isušivanja. Opskrbljuje usne hranjivim tvarima i revitalizira ih s trenutnim i trajnim učinkom. Dolazi u prekrasnim, laganim nijansama, od nježno roza do boje šljive.

Jane Iredale LipDrink®

Lip Balm SPF 15 ne samo da hidratizira, već i osigurava UVA / UVB zaštitu širokog spektra sa SPF 15, zahvaljujući prirodnim mineralima. Antioksidansi i voskovi štite, a limun daje osvježavajući miris citrusa. Super je to što ga možete koristiti za obnovu suhih i ispucalih usana, kao i ispod ili iznad bilo kojeg ruža ili sjajila za prirodniji i zdraviji izgled.

Ako koristite trajni ruž, LipDrink® će spriječiti isušivanje, a na obrazima će osigurati boju i SPF zaštitu. Ukratko, sve može. A preporučuje ga i američka udruga za borbu protiv raka kože The Skin Cancer Foundation. Sada kada smo još jednom istaknuli važnost korištenja zaštitnog faktora širokog spektra tijekom cijeloga dana i pronašli sjajne formule koje ne samo da čuvaju i njeguju koži, nego je i uljepšavaju, nastavljamo s izvrsnim vijestima…

Pročitajte još i ...