Način aplikacije je presudan – kako koristiti proizvode u ampulama?

Nakon krema, seruma, esencija, tonika i maski, ljubiteljice kozmetike otkrile su novu formulaciju njege kože, a brzo stečena popularnost govori da je riječ o proizvodima koje vrijedi istražiti.

Koncentrirani sastojci prilagođeni tipu kože

Riječ je o proizvodima u ampulama, koji se od ostatka skincare svijeta razlikuje po koncentraciji, snazi, ali i načinu aplikacije.

Koncentrirane formule ovih moćnih proizvoda smještene su u male staklene bočice, a u engleskom jeziku za njih se ustalio naziv „problem solvers“, odnosno – rješavatelji problema. Jedna od najvećih prednosti ampula je iznimno visoka koncentracija snažnih sastojaka, koji se razlikuju ovisno o problemu kože i željenom cilju.

Inovativno pakiranje omogućava čišću formulu

Naizgled neobično pakiranje u malim staklenim ampulama omogućava proizvodima koji se u njima nalaze da budu mnogo čišći, a time i koncentriraniji. S obzirom na to je riječ o jednokratnim ambalažama, proizvod neće više puta dolaziti u kontakt sa zrakom i bakterijama, kao primjerice krema.

Samim time, pri formuliranju proizvoda izostavljeni su brojni aditivi i konzervansi koji se inače nalaze u proizvodima kako se ne bi pokvarili na zraku. Osim toga, zbog visoke koncentracije sastojaka, povećava se i tolerancija kože na snažne proizvode te ih s vremenom počinje sve brže apsorbirati.

Način aplikacije je presudan – kako pravilno nanijeti ampule?

Dok je neke ampule moguće otvoriti pomoću malih „krilaca“ na vrhu pakiranja, neki se proizvođači još uvijek drže originalnog koncepta koji podrazumijeva razbijanje, odnosno prelamanje sitnog staklenog vrha kako bi se proizvod mogao izliti na dlan i umasirati na kožu.

Za postizanje željenih rezultata, sadržaj ampule potrebno je nanijeti na očišćenu kožu lica, ali tek nanošenja tonika. Tonik je korak koji u ovom slučaju nikako ne biste smjeli preskočiti, jer je nužno koži nakon čišćenja vratiti prirodnu kiselost kako bi mogla upiti snažnu dozu sastojaka iz ampule.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Giambattista Valli Backstage Paris Ready to Wear. Autumn/Winter 2013/2014. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 223199266, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Nježno umasiravanje tekućine u lice vrhovima prstiju osigurat će postupno upijanje i spriječiti razlijevanje proizvoda po licu, a ne zaboravite rutinu završiti svojom uobičajenom kremom za njegu lica.

Najvažnije, ne zaboravite da su ampule namijenjene jednokratnoj aplikaciji. Pokušajte sav sadržaj ampule iskoristiti u jednom nanošenju, a ostane li vam ipak mala količina proizvoda koju lice ne uspije upiti, radije ga umasirajte u vrat ili dekolte nego da stoji u ampuli do drugog dana – manjak konzervansa mogao bi rezultirati kvarenjem proizvoda u otvorenoj ambalaži.

Učvršćivanje, smirivanje, obnavljanje i sjaj – raznolikost je glavna prednost

Naposljetku, možda se pitate kakve sve vrste ampula postoje i koje probleme mogu riješiti?

Las Vegas, NV - March 27: Leslie Mann and Cameron Diaz pictured arriving at 20th Century Fox Presentation at Cinemacon 2014 at Caesars Palace in Las Vegas. March 27, 2014, Image: 188686406, License: Rights-managed, Restrictions: NO Brazil, Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKM-GSI

Koža sklona nepravilnostima, masna koža, isušena i sklona ljuskanju, siva i beživotna ili pak ona koja pokazuje znakove starenja – ampule kriju rješenja za svaki od mogućih problema kože, a na vama je samo da odaberete idealnu kombinaciju sastojaka za sebe.

Neki su proizvodi u ovoj formi stvoreni za povećanje hidratacije i dubinske vlažnosti kože, drugi služe kao vitaminska kura za vraćanje blistavosti, dok se treći bore protiv bora, umora i drugih znakova starenja.

Dr. Barbara Sturm Hyaluronic Ampoules

Dr. Barbara Sturm Hyaluronic Ampoules iznimno su snažan tretman protiv isušene kože, čiji se aktivni kompleks hijaluronske kiseline kratkih i dugih lanaca bori protiv dubinske dehidracije i nastanka bora. Osim ove ključne anti-age kiseline, ampule sadrže i moćan antioksidans Purslane, koji u tenu umanjuje vidljivost sitnih bora i pruža lagani efekt učvršćivanja.

Osim učinka protiv starenja, hijaluronske ampule će pomoći u obnovi dubljih slojeva kože i vraćanju vlage dehidriranim stanicama. Netom prije nanošenja potrebno je prelomiti stakleni vrh kako bi se iz ampule oslobodila koncentrirana formula, a koža će odmah nakon nanošenja poprimiti blistaviji i svježiji izgled.

Janssen Cosmetics Anti-Wrinkle Booster

Kada je koži potreban snažniji tretman, iz Janssen Cosmeticsa dolazi nam Anti-Wrinkle Booster, sedmodnevna kura u ampulama. Sadrži peptide koji stimuliraju proizvodnju elastina, a koncentrat je namijenjen učvršćivanju kože. S obzirom na snažan anti-ageing učinak, preporučuje se proizvod nanijeti na područje lica i vrata te vrlo polagano umasirati, kako bi koža imala prilike upiti što veću količinu proizvoda.

Cilj je ovog moćnog tretmana u samo tjedan dana kožu vidljivo pomladiti i zagladiti njenu površinu. Aktivni koncentrat donosi koži maksimalnu količinu sastojaka koji djeluju na bore, a dvije vrste hijaluronske kiseline osiguravaju prodiranje čak i u dublje slojeve kože. Biopolimer Instensyl® djeluje na koži poput potporne mreže i pruža vidljivi efekt liftinga nakon samo tjedan dana.

Estée Lauder Advanced Night Repair Ampoules

Estée Lauder Advanced Night Repair Ampoules noćne su ampule na uljnoj bazi, čija je glavna uloga dubinski nahraniti kožu, omekšati je i umiriti sve iritacije. Naša se koža najbolje obnavlja dok spavamo, a svaka od ovih ampula djeluje poput obnavljajućeg tretmana koji pomaže osnažiti, umiriti i osvježiti lice tijekom noći.

Noćne ampule najbolje će djelovati na kožu koja je pod stresom, oštećena, iritirana i osjetljiva. Uljni tretman uključuje i ChronoluxAI tehnologiju brenda Estée Lauder, koja dokazano reducira iritacije i ujednačuje površinsku teksturu kože.

Pročitajte još i ...