Kako podignuti obješene kapke i zategnuti namreškanu kožu – bez operacije

Ljubiteljicama make-upa starenje pada još mrvicu teže nego ženama koje se ne šminkaju. Kozmetički preparati koji su nas uvijek uljepšavali počinju se, naime, uvlačiti među sitne bore i u proširene pore pa umjesto da nedostatke kože sakriju, oni ih još – istaknu. A problem nisu samo puder i ruž…

Učinak gravitacije posebno nervira žene koje vole naglasiti oči: kapak se spušta, na njemu se stvaraju neestetski nabori… I čak ni najdraža nijansa sjenila više ne može popraviti opći dojam.

Posebice to primjećuju žene nakon pedesete godine: čak i ako nemaju mnogo bora, a koža im je njegovana – pa onda i izgleda lijepo – spušteni kapci često vizualno postaraju osobu.

Spušteni kapci – estetska, ali i funkcionalna teškoća

Zašto su baš kapci problem? Odgovor je, zapravo, vrlo jednostavan: koža oko očiju je, naime, čak deset puta tanja od ostale, a ispod nje se nalazi i mnogo manje mišića, masnog tkiva i vlage nego bilo gdje drugdje na tijelu. Osim toga, treba uzeti u obzir i iznimnu aktivnost tog dijela lica. Koliko puta u danu, primjerice, trepnete?

Ni činjenica da zalihe kolagena i elastina opadaju već u tridesetima pedesetogodišnjakinjama ne ide u prilog kad su kapci u pitanju…

„Starenje tog područja vrlo često nije samo estetski, nego i funkcionalni problem“, otkriva dr. med. dent. Silvija Ćelić iz zagrebačkog estetskog centra Adora, naglašavajući da – zbog opuštanja kože i stvaranja namreškanih vrećica na kapcima – vidno polje može biti bitno suženo.

Poslije pedesete se često javlja i otežana pokretljivost vjeđa, objasnila nam je ova stomatologinja, koja tu pojavu neminovno primjećuje jer je s pacijentima uvijek u kontaktu „face to face“.

Revolucija u anti-ageingu

Premda se ovaj problem već dugo može riješiti blefaroplastikom, operacijom tijekom koje kirurg odstrani dio kože (opuštenih) kapaka, za poklonike manje invazivnih zahvata revoluciju u svijet anti-ageinga donio je – Plasmage.

„Uz pomoć ove inovativne metode moguće je postići rezultate koji su vrlo bliski rezultatima kirurškog zahvata, no bez operacije“, nastavlja dr. Silvija Ćelić, svjesna da je mnoge žene dosad u podizanju kapaka sprječavao upravo – strah od skalpela.

Također, najnovija tehnološka dostignuća omogućuju odlične rezultate bez ijednog šava, podljeva i potrebe za oporavkom.

„Glavni je cilj zategnuti kapke i smanjiti višak ovješene kože te otvoriti pogled, riješiti se umornog izgleda koji muči brojne žene u pedesetima, pa čak i prije“, objašnjava dr. Silvija Ćelić, u čiji estetski centar Adora brojne žene dolaze po svoju „dozu mladolikosti“. A kako, zapravo, funkcionira Plasmage?

Lifting učinak bez šavova

„Kod ovog inovativnog tretmana uređaj ne dodiruje kožu već, koristeći frakcijsku plazmu, na njoj stvara termička oštećenja, koja se očituju u obliku točkica. Takvo sitno, iznimno kontrolirano oštećenje potiče ubrzani proces zacjeljivanja, tijekom čega se odvija neokolageneza – stvaranje velike količine novog kolagena.

Drugi očiti efekt je mehaničko zatezanje, koje djeluje kao lifting i koristi sposobnost samoobnove tkiva: plazma u dodiru s kožom potiče biostimulaciju, zapravo procese prirodnog pomlađivanja i obnove kože.

Kako bi se, naime, nastale rupice popunile, koža se skuplja, a kapci se zatežu pa je izgled osvježen i automatski pomlađen“, objašnjava iskusna anti-ageing stručnjakinja dodajući kako je učinak ovog tretmana dugotrajan, što je – uz minimalnu invazivnost – još jedan veliki bonus Plasmagea.

Za razliku od oporavka nakon blefaroplastike – nakon koje se znaju javiti poprilično veliki podljevi – nakon ovog tretmana oporavak traje nekoliko dana. Oštećenja su, naime, vrlo sitna, a ne dolazi ni do oštećenja okolnog tkiva.

Dakle, ako ste već odustali od kupnje paleta sjenila jer vam kapci više nisu idealna podloga za make-up, vrijeme je da se ponovno bacite u proučavanje trendova. Boje jeseni – obećavaju.

Pročitajte još i ...