Isprobali smo piling kremu koja smanjuje volumen i crvenilo prištića već od 1. dana korištenja. Da, moguće je!

Znamo da ponekad zvučimo poput “pokvarene ploče” stalno ponavljajući priču o aknama. Ali, da je to itekako važna tema, pokazuje i podatak kako svakih 40 sekundi (da, dobro ste pročitali) netko u tražilicu upiše taj pojam. Akne su, ukratko, jedan od najčešćih kožnih problema s kojima se susreću ljudi svih dobi, a posebno tijekom adolescencije. One mogu značajno utjecati na izgled kože, samopouzdanje, a u težim slučajevima i na kvalitetu života pojedinca.

Iako akne u odrasloj dobi najčešće povezujemo s masnim tipom kože, u pubertetu se mogu pojaviti na bilo kojem tipu kože. Pod utjecajem burnih hormonskih promjena koje se u tijelu događaju, može doći do pretjerane proizvodnje sebuma, orožnjavanja i zadebljavanja kože – što dovodi do začepljenih pora u kojima se pretjerano množe bakterije i razvijaju upale. 

Prema statistikama, akne pogađaju 83% djevojčica i 95% dječaka. Riječ je o stanju kože koje nastaje kada se folikuli dlake, odnosno pore, začepe masnoćom i odumrlim stanicama kože. To često dovodi do formiranja komedona (mitesera i bijelih mrlja), papula, pustula i u težim slučajevima cističnih formacija koje su bolne i mogu ostaviti ožiljke.

Kombinacija nekoliko faktora

Akne najčešće nastaju zbog kombinacije nekoliko faktora. Prekomjerna proizvodnja sebuma: lojne žlijezde proizvode više masnoće nego što je potrebno, što može dovesti do začepljenja pora. Nakupljanje mrtvih stanica kože: normalno odbacivanje starih stanica kože ponekad ne funkcionira kako treba, što rezultira začepljenjem pora. Bakterije: bakterija Propionibacterium acnes prirodno živi na koži, ali kada se pore začepe, bakterije se brzo razmnožavaju, uzrokujući upalu. Hormonalne promjene: Hormonske fluktuacije tijekom puberteta, menstruacije, trudnoće ili zbog upotrebe određenih lijekova mogu potaknuti akne.

Budući da je pojava akni nepredvidiva, treba je shvatiti ozbiljno i pravilno joj pristupiti. Za početak, važno je usvojiti rutinu njege koja uključuje korištenje blagih čistača kako bi se izbjeglo iritiranje kože, a jedan od ključnih koraka u toj rutini je piling. Iako mnoge osobe problematične kože izbjegavaju piling u strahu da će dodatno iritirati kožu, pravilno odabrani piling zapravo je saveznik u borbi protiv prištića i nepravilnosti. 

Blagodati eksfolijacije

Piling, kada je nježan i primjeren tipu kože, uklanja mrtve stanice s površine kože, sprječava začepljenje pora i potiče obnovu stanica. Za kožu sklonu aknama, redoviti piling pomaže spriječiti nakupljanje sebuma i nečistoća koje dovode do stvaranja novih prištića. Međutim, bitno je odabrati piling koji neće iritirati kožu ili je isušiti jer pretjerano agresivni proizvodi mogu pogoršati stanje kože i uzrokovati dodatne upale.

Ključ uspjeha kad je riječ o njezi problematične kože je u pravilnom odabiru proizvoda. Previše intenzivni piling može oštetiti zaštitni sloj kože, što vodi do povećane proizvodnje sebuma, a samim time i do novih izbijanja akni. Stoga je važno birati formulacije koje su nježne, ali učinkovite, a Dermatološki laboratorij Avène kombinira najbolje dermatološke sastojke kako bi osigurao brzo i učinkovito rješenje za akne, bez nepotrebnog stresa za kožu.

Avène Cleanance Comedomed Piling

Avène Cleanance Comedomed Piling Intenzivna krema smanjuje volumen i crvenilo prištića već od prvog dana korištenja, dok se u roku od 15 dana može primijetiti čak 92% smanjenje volumena prištića. Ova brza i vidljiva učinkovitost čini ga idealnim izborom za sve koji žele kontrolirati nepravilnosti i zadržati kožu zdravom i čistom.

Avène Cleanance Comedomed Piling kombinira nekoliko moćnih sastojaka koji ciljano djeluju na prištiće i nepravilnosti. Glikolna kiselina djeluje kao keratolitički agens, nježno uklanjajući mrtve stanice kože i potičući regeneraciju. Rezultat je glatka, obnovljena koža koja izgleda svježije i zdravije. Retinoid booster, patentirana kombinacija retinaldehida, najmoćnijeg oblika vitamina A, i Comedoclastina™ iz biljke čička, ubrzava resorpciju prištića i sprječava njihovo ponovno pojavljivanje.

Kako ga koristiti?

Ovaj proizvod nanosi se navečer na čistu i suhu kožu čim se pojave nepravilnosti, a može se koristiti do 15 dana uzastopno. Njegova kremasta tekstura osigurava brzo upijanje i ostavlja nemasni završetak, što ga čini idealnim za svakodnevnu uporabu. Preporučuje se primjena 1 do 3 puta dnevno, ovisno o potrebama kože.

Ako trebate dodatne argumente, za kraj ćemo vam reći samo kako je u testiranjima ova piling krema pokazala iznimne rezultate, smanjivši za 92% volumen prištića u roku 15 dana te za 78% crvenilo nakon samo dva tjedna. Osim toga, djeluje na mikrokomedone – male nepravilnosti ispod površine kože –  ograničavajući pojavu novih prištića i nepravilnosti. Impresivno, zar ne?! 

Pročitajte još i ...