Donosimo rezultate: Pomlađivanje kompletnog lica u kasnim 30-ima

Da vas pitaju u kojim godinama biste “ostali” jer je to najsretnije razdoblje vašeg života, što biste odabrali? Bi li to bilo djetinjstvo, rane 20-e ili biste uskočili u vremeplov i uživali u mirovini? Prema najnovijem istraživanju, najljepše doba u životu su 30-e. Mi ipak vjerujemo kako svako desetljeće nosi svoje.

U 20-ima bismo na sebi puno toga mijenjali, tako djevojke u tim godinama najčešće priželjkuju estetske tretmane povećanja usana i grudi, žene u 40-ima pak najčešće muči umoran izgled, ugasla koža i početak gubitka tonusa, dok se dame u 30-ima najčešće odlučuju na male “popravke” kako bi licu vratili mladenački izgled i sjaj koje s godinama blijedi.

dr. med. Vana Kljaković Gašpić

Dr. med. Vana Kljaković Gašpić u svojoj poliklinici Nova u Splitu specijalizirala je anti age tretmane hijaluronskom kiselinom, koja je jedna je od osnovnih komponenti uključenih u prirodni sastav kože. No, s godinama dolazi do smanjivanja udjela hijaluronske kiseline u sastavu kože, zbog čega gubi glatkoću i svježinu te postaje sklonija vidljivim borama.

Dermalni fileri koriste se za popunjavanje plitkih i dubokih bora, remodeliranje lica, vraćanje volumena obrazima i oblikovanje usana. Među najtraženijim tretmanima su popunjavanje nazolabijalnih bora (oko nosa i usta), potom remodeliranje obraza i čeljusti te ljepše i punije usne.

Upravo takav je slučaj “u ruke dobila” dr. med. Vana Kljaković Gašpić, specijalistica dermatovenerologije koju je pacijentica posjetila u Poliklinici Nova, u Splitu.

“Naša pacijentica s obzirom na kasne tridesete godine ima jako lijepu i njegovanu kožu. Međutim, s godinama je u koži došlo do smanjenja hijaluronske kiseline, kolagena, potkožnog masnog tkiva i posljedično elastičnosti kože. Kao posljedica toga došlo je do smanjenja volumena u srednjem dijelu lica, odnosno spuštanja obraza, a to je pak dovelo do izraženih bora oko usta. Uz to, smanjio se volumen u usnicama, a kao posljedica uobičajene mimike lica nastale su i vertikalne bore na čelu”, objašnjava dr. Kljaković Gašpić.

Zlatni standard ljepote

A zašto je upravo hijaluron najbolji odabir za dame u 30-ima, objasnila nam je dr. Kljaković Gašpić:

“Hijaluronski fileri su zbog svoje integracije u tkivo, biorazgradivosti i minimalne invazivnosti zahvata danas zlatni standard kad govorimo o popunjavanju bora, nadoknadi volumena te nekirurškom liftingu lica.”

U Poliklinici Nova koriste se najsuvremeniji fileri koji postoje na tržištu, a za ovaj zahvat dr. Kljaković Gašpić koristila je Belotero hijaluronske filere. Kombinirajući proizvode iz široke palete, filozofija brenda počiva na komplementarnom pristupu, prema kojemu lice uvijek treba promatrati kao cjelinu te se ne preporučuje znakove starenja tretirati izolirano od ostatka lica. Belotero fileri jedinstveni su po patentiranoj CPM tehnologiji koja omogućava optimalnu prilagodljivost individualnim potrebama, što omogućava iznimno prirodne rezultate.

“Belotero fileri jedinstveni su po svojoj ravnomjernoj integraciji u tkivo, što rezultira potpuno prirodnim izgledom”, kaže dr. Kljaković Gašpić te dodaje da jedino takvu kvalitetu nudi svojim pacijentima.

Kako bi osvježila izgled pacijentice i vratila joj volumen i sjaj lica, dr. Kljaković Gašpić koristila je različite Belotero filere na različitim dijelovima lica, a objasnila je i zašto:

“Kako bismo nadoknadili izgubljeni volumen u obrazima, koristila sam Belotero Volume, filer idealan upravo za nadoknadu volumena na ovom dijelu lica. Ovaj se filer, naime, zbog svojih reoloških svojstava toliko dobro prilagođava okolnom tkivu da je prijelaz između tretiranih i netretiranih područja vrlo nježan, neprimjetan i posve prirodan zahvaljujući kohezivnosti i elastičnosti injektiranog gela. Toliko se dobro uklapa da se – osim individualnim crtama lica – prilagođava čak i facijalnoj ekspresiji!

Za nazolabijalne bore korišten je Belotero Intense koji je filer srednje gustoće, a njime se postiže popunjavanje dubljih bora, a zbog potpune integracije u tkivo, nema neželjenih grudica te se postiže potpuno prirodan efekt. Belotero Revive skinbooster nam je poslužio za tretiranje plitkih bora na čelu nastalih mimikom lica.”

Upravo se korištenjem različitih gustoća hijaluronskih filera postižu različiti efekti. Tako je dr. Kljaković Gašpić za popunjavanje dubljih bora koristila gušći filer, dok je za nadoknadu volumena najbolji izbor rjeđi filer. Za usnice je dr. Kljaković Gašpić koristila Belotero Lip Shape kojim je pacijentici blago popunila volumen, popravila teksturu usnica, te u konačnici hidratizirala kožu.

Svjež i mladolik izgled u samo pola sata

Tretman hijaluronskim filerima traje samo pola sata, a nakon njega pacijenti odlaze kući sretni jer su dobili sve što su tražili – manje bora, svjež izgled i mladolikost. Kod pacijentice u kasnim 30-ima dr. Kljaković Gašpić Belotero filerima je postigla blagi lifting dodavanjem volumena jagodica, dok su bore koje su se protezale od nosa do kuta usana u potpunosti nestale. Usnice su filerom Belotero Lips Shape blago popunjene, koža je osvježena i hidratizirana, a koža na čelu revitalizirana s manje vidljivim borama.

Prije i poslije
Prije i poslije

Naravno, zadovoljstvo pacijenta je najbitnije, a ova mlada doma je otišla doma zadovoljna i, što je najbitnije, s potpuno prirodnim i osvježenim izgledom.

 

Foto: Franko Kelam

Pročitajte još i ...