Poslušajte predavanje o najmoćnijim anti-age sastojcima u njezi kože – kako ih odabrati i što očekivati?

U suvremenoj dermatologiji i dermokozmetici, pristupi borbi protiv starenja kože temelje se na naprednim formulacijama i znanstveno utemeljenim sastojcima, čija je učinkovitost dokazana u kliničkim studijama. Kako se proces starenja odvija na molekularnoj, staničnoj i tkivnoj razini, odabir odgovarajućih anti-age sastojaka od ključne je važnosti za dermatološke tretmane i kućnu njegu.

Primjena aktivnih supstanci može značajno ublažiti znakove starenja, poput bora, gubitka elastičnosti, neujednačenog tona kože i hiperpigmentacija, te potaknuti regenerativne procese u dermisu i epidermisu.

Regeneracija kože

Najmoćniji anti-age sastojci, poput retinoida, peptida, antioksidansa i hijaluronske kiseline, ciljano djeluju na ključne mehanizme starenja – od stimulacije sinteze kolagena i elastina, do neutralizacije oksidativnog stresa i poticanja stanične obnove.

Dermatolozi moraju pažljivo odabrati sastojke prilagođene specifičnim potrebama pacijenata, uzimajući u obzir tip kože, stanje i individualne reakcije na tretmane. Redovitom primjenom ovih moćnih komponenti može se postići znatno poboljšanje teksture i čvrstoće kože, a pacijenti mogu očekivati smanjenje vidljivih znakova starenja, uz dugoročno zdraviju i otporniju kožu. Farmaceuti se također, u preporukama proizvoda moraju voditi interesom pacijenta – koji će sastojci i preparati donijeti najbolji učinak?

Izbor odgovarajućih formulacija zahtjeva stručno znanje, jer kombinacija aktivnih sastojaka i njihova koncentracija igraju ključnu ulogu u optimizaciji rezultata, a o ključnim razlikama između retinola i prirodnog sastojka bakuchiola govorit će dr. sc. Jelena Meštrović Štefekov, na predavanju na Estetica Demik 2024. stručnom skupu, koje će se održati u 14:45 sati u petak, 18. listopada 2024. u Hilton Garden Inn Zagreb hotelu, Radnička cesta 21.

Ulaz na stručni skup je besplatan, ali je dopušten isključivo liječnicima, farmaceutima, stomatolozima i nutricionistima te je moguć isključivo uz prethodnu prijavu – PRIJAVITE SE OVDJE: FORMULAR ZA PRIJAVU.

Kako bismo saznali što nas očekuje na predavanju, upitali smo dr. sc. Jelenu Meštrović Štefekov.

„Iako su kemijski različite molekule, bakuchiol i retinol pokazuju velike sličnosti u genskoj ekspresiji, osobito nekih ključnih gena i proteina uključenih u procese starenja kože. Dijele slične učinke inhibicije procesa propadanja ECM-a i DES-a kao ključnih stavki starenja kože, zbog čega bakuchiol i nosi naziv funkcionalnog fitoanaloga retinola. No je li to uistinu tako, koje su prednosti, a koje mane bakuchiola kao kozmeceutika i može li parirati retinolu? Sigurnosni profil je svakako jedna od prednosti i predstavlja alternativu određenim skupinama korisnika kojima retinol nije opcija – osobama s osjetljivom kožom, onima koji ne podnose čak ni niske koncentracije retinola, trudnicama… No možemo li očekivati sličnu učinkovitost?“ odgovore ćemo saznati na predavanju.

Nakon izlaganja dr. sc. Meštrović Štefekov, slijedi predavanje Nikoline Marinić, univ. spec. pharm., koja će nam reći nešto o tome kako odabrati prave anti-age sastojke na predavanju „Eau Thermale Avene: njega s najmoćnijim anti – age sastojcima“ koje će se održati u 15:05 sati u petak, 18. listopada 2024. u Hilton Garden Inn Zagreb hotelu, Radnička cesta 21.

„Činjenica je da koži treba uravnotežena, elaborirana mješavina snažnih sastojaka za poboljšanje njezine teksture, oživljavanje blistavosti, vidljivo ujednačavanje tena, poboljšanje gubitka čvrstoće i vidljivo smanjenje drugih znakova starenja, uključujući pojavu bora. Kako bi proizvodi protiv starenja dali vidljive prednosti, moraju sadržavati određene vrste sastojaka. Našoj koži su potrebni sastojci koji podržavaju i održavaju njezinu otpornost, sprječavaju znakove onečišćenja iz okoliša i obnavljaju je sastojcima kojih mlada koža ima u izobilju“ navodi Nikolina Marinić, a s nama je podijelila neke od osnovnih anti-aging sastojaka bez kojih koža jednostavno ne može.

„Za zdravlje kože, ključni su antioksidansi (vitamini A, C, E) koji štite od oštećenja iz okoliša, umiruju kožu i poboljšavaju čvrstoću. Sastojci poput ceramida, hijaluronske kiseline i peptida pomažu koži da zadrži vlagu i ostane glatka, dok obnavljajući sastojci, poput retinola i niacinamida revitaliziraju kožu, smanjuju bore i ujednačuju ten. Najvažnija zaštita dolazi od krema za sunčanje s SPF 30+, koje sprječavaju oštećenja i usporavaju starenje“ ističe.

Snaga moderne dermokozmetike

Upitali smo je po čemu se ističu proizvodi moderne dermokozmetike i koja je njihova prednost.

„Dermokozmetički proizvodi nude nekoliko prednosti za kožu u usporedbi s tradicionalnim kozmetičkim proizvodima. Njihova snaga prvenstveno leži u njihovim formulacijama. Kod anti-aging njege, dermokozmetika pruža idealno rješenje za ljepotu kože budući da joj je cilj ponuditi i kozmetičku osjetilnu privlačnost i najnovija znanstvena dostignuća u dermatologiji. Zahvaljujući kombinaciji snažnih djelatnih tvari s formulacijama prilagođenim specifičnim potrebama svakog tipa kože, dermokozmetički proizvodi daju vidljive, visokokvalitetne rezultate na koži“ zaključuje naša sugovornica.

Stručni skup Estetica Demik 2024 održat će se u petak, 18. 10. 2024. u hotelu Hilton Garden Inn Zagreb, Radnička cesta 21. Ulaz na stručni skup je besplatan, ali je dopušten isključivo liječnicima, ljekarnicima, stomatolozima i nutricionistima te je moguć uz prethodnu prijavu – PRIJAVITE SE OVDJE: FORMULAR ZA PRIJAVU.

U slučaju dodatnih pitanja, kontaktirajte nas na info@estetica.hr.

Generalni pokrovitelj Estetica Demik stručnog skupa 2024. je L’Oréal Dermatological Beauty

Pročitajte još i ...