Njega kože na skijanju

Svi već čekaju prve zimske pahulje i planiraju dugo očekivano skijanje. Ali ne zaboravite da se prilikom skijanja koža dodatno izlaže visinskom suncu, zbog čega se treba pravilno zaštititi. Dermatolozi podsjećaju da se sunčeve zrake odbijaju od snijega i zato intenzivnije utječu na kožu te se zbog toga brže stvaraju i opekline.

Iako UV zračenje ne vidimo i ne osjećamo, moramo biti svjesni da dulje zadržavanje na otvorenom za vrijeme zimskih mjeseci nije bez posljedica. Pa iako je preplanula koža lijepa i poželjna, često se nedovoljno razmišlja o negativnom i potencijalno nepovratnom štetnom utjecaju kojeg dnevno UV zračenje može imati na kožu, a posebno onu koja je u procesu zacjeljivanja. Izlaganje rana i ožiljaka suncu može izazvati nepovratne posljedice jer oštećena koža izložena suncu ima tendenciju potamnjeti i zadržati pigmentaciju koja može trajati zauvijek.

Ove godine La Roche-Posay predstavlja Cicaplast Baume B5 SPF 50, novu njegu koja istovremeno obnavlja i djeluje smirujuće te ju štiti od sunca.

2 u 1 obnova i zaštita od sunca

Cicaplast Baume B5 SPF 50 smirujući je balzam koji pruža višestruko djelovanje: trenutno smiruje kožu, djeluje na proces zacjeljivanja te štiti od UVA i UVB zraka i time pomaže u sprječavanju pojava pigmentacijskih mrlja. Cicaplast Baume B5 SPF 50 optimalno je rješenje za nadraženu ili ispucanu kožu upotpunjeno vrlo visokom UV zaštitom, SPF 50. Tekstura je bogata, nemasna i neljepljiva te je oštećeni dio kože trenutno smiren uz vraćeni osjećaj ugode. Sadrži termalnu vodu La Roche-Posay bogatu selenom koja sadrži smirujuća, obnavljajuća i antioksidativna svojstva.

Ne zaboravite i u zimskim mjesecima pratiti izvještaje o UV indeksu. Naime, UV zračenje mijenja se s obzirom na dio dana i najveće je između 11 i 15 sati, najjače za vedrog dana bez oblaka, ali je prisutno i kada je oblačno; na većoj nadmorskoj visini zračenje je veće jer tanja atmosfera apsorbira manje UV zraka (ozonski omotač apsorbira dio UV zračenja koje je stiglo do zemljine površine), a snježna površina može odbiti i do 80 posto zračenja.

Na snijegu je također jako važno odgovarajućim naočalama zaštititi i oči te najosjetljivije dijelove kože kao što su lice, usnice, vrat i ruke.

Pročitajte još i ...