Anti-age abeceda: Borba protiv starenja počinje antioksidansima

Naša koža je svakodnevno izložena nizu izvanjskih faktora – od sunčevih zraka, onečišćenja okoliša, smoga do slobodnih radikala – koji mogu prouzročiti oštećenja i ubrzati proces starenja. Recimo to ovako, da je koža filmska zvijezda, oksidativni stres bio bi njezin glavni negativac, a slobodni radikali njegovi pomagači u zločinu. S druge strane, imamo i superheroje – antioksidanse, koji stižu u akciju spašavanja. Zvuči kao scenarij za holivudski blockbuster, zar ne?

Kako bismo adekvatno zaštitili kožu i usporili pojavu prvih znakova starenja, važno je razumjeti ulogu antioksidansa. Riječ je o prirodnim spojevima koje se bore protiv slobodnih radikala, nestabilnih molekula koje mogu oštetiti stanice u tijelu, uključujući stanice kože. Kada je koža izložena suncu, zagađenju ili drugim stresorima, proizvodi se veći broj slobodnih radikala, što dovodi do oksidativnog stresa i oštećenja. Antioksidansi djeluju tako da neutraliziraju slobodne radikale, sprječavajući ih u uzrokovanju štete. Na koži, to znači manje oštećenja od UV zračenja, zagađenja i drugih izvanjskih faktora.

Prvi znakovi starenja često se manifestiraju kao sitne linije, neravnomjerni ten ili gubitak čvrstoće. Antioksidansi su ključni u borbi protiv tih promjena. Osim što štite kožu od potencijalnog oštećenja, antioksidansi mogu pomoći i u obnovi već oštećene kože. Vitamin C, primjerice, potiče proizvodnju kolagena, proteinu esencijalnom za elastičnost i čvrstoću kože. Vitamin E, s druge strane, pomaže u hidrataciji kože i obnovi oštećenih stanica.

Ukratko, antioksidansi su moćna oružja u borbi protiv starenja kože i štetnih izvanjskih utjecaja, stoga je iznimno važno uključiti ih u svakodnevnu rutinu njege kože. Filorga HYDRA-AOX [5] je intenzivni antioksidativni serum za zaštitu kože od vanjskih utjecaja i korekciju prvih znakova starenja, koji djeluje na 5 faktora kvalitete kože – pore, hidrataciju, sjaj, teksturu kože, bore. U skladu s imenom i beauty misijom, sadrži 5 snažnih antioksidansa – vitamin B5, ergotionein, vitamin E, vitamin C i astaksantin.

Vitamin B5, ergotionein i vitamin E zaslužni su za sinergijsko antioksidantno djelovanje na ciljane parametre kvalitete kože, vitamin C štiti kolagen od razgradnje i sprječava oštećenje stanica prouzročeno oksidativnim stresom, a astaksantin neutralizira slobodne radikale, daje proizvodu prirodnu boju marelice te štiti od plave svjetlosti. Tu su još i hijaluronska kiselina male molekularne težine i, naravno, dobro nam poznati NCEF kompleks (sadrži 50 aktivnih sastojaka), čija je jedna dnevna doza ekvivalentna 1 mezoterapijskoj injekciji.

HYDRA-AOX [5] divne je lagane teksture koja se lako razmazuje i ne masti kožu, a nanosi se ujutro i navečer na kožu lica i vrata. Učinak? Borice su zaglađene, tekstura kože pročišćena, a ten blistav.

Pročitajte još i ...