Besplatni stručni skup estetske medicine – pogledajte program i prijavite se!

ESTETICA DEMIK 2023.

3.11. 2023.

STRUČNI SKUP ESTETSKE MEDICINE I KIRURGIJE S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM

Hilton Garden Inn Zagreb hotel,  Radnička cesta 21, petak 3. studenog 2023. 

PRIJAVE:

FORMULAR ZA PRIJAVU

Početkom studenog stručni skup estetske medicine i kirurgije s međunarodnim sudjelovanjem Estetica Demik 2023 okupit će nekoliko stotina eminentnih plastičnih kirurga, estetskih liječnika, dermatologa, stomatologa i farmaceuta iz Hrvatske i regije.
Ove će se godine stručni skup održati u petak 3. studenog u kongresnom centru zagrebačkog hotela Hilton garden Inn Zagreb, na adresi Radnička cesta 21.
Stručni skup namijenjen je isključivo plastičnim i estetskim kirurzima, dermatolozima, liječnicima koje zanimaju najnoviji pristupi, metode i spoznaje o zdravlju i ljepoti kože te estetskoj medicini i kirurgiji, kao i farmaceutima u industriji kozmetike i medicinskih proizvoda.
Sve o prošlogodišnjem Estetica Demik stručnom skupu pročitajte OVDJE.
—————-
Rastući trendovi i inovacije u polju estetske i anti-age medicine nepresušna su tema razgovorima u liječničkim i farmaceutskim krugovima. Svake smo godine svjedoci novim naprecima koji nekad nemoguće čine mogućim: produljiti mladolikost, ublažiti znakove starenja i organizmu podariti dugovječnost! Kao i proteklih godina, u Estetica Demik stručnom skupu estetske medicine sudjeluju doktori medicine i stomatologije, farmaceuti te stručnjaci u polju estetskih tretmana i zahvata, kao i predvodnici inovacija na tržištu kozmeceutike.
Ove je godine Estetica Demik stručni skup okrenut “well-being” konceptu, dugovječnosti nasuprot mladolikosti, individualiziranom nasuprot masovnom pristupu – a kao odraz tog koncepta predavanja i panel diskusije usmjerene su na prirodne regeneracijske sposobnosti kože, neinvazivne načine održavanja zdravlja i ljepote kože, kao i komplementarni pristup koji je u današnje doba estetske medicine jedini ispravni put.
———————————————————————
Ulaz na stručni skup i izložbeni dio je besplatan, ali je moguć isključivo uz prethodnu prijavu – PRIJAVITE SE OVDJE:

FORMULAR ZA PRIJAVU 

Nakon prijave dobit ćete potvrdni barkod koji je potrebno pokazati prilikom registracije na ulazu stručnog skupa.
SVIM PRIJAVLJENIM LIJEČNICIMA ULAZ JE DOPUŠTEN BEZ KOTIZACIJE.Cilj ovog stručnog skupa je promicati kvalitetan edukacijski sadržaj, proizvode i usluge iz područja estetske medicine i kirurgije te kozmetologije, zbog čega je ulaz na ovaj stručni skup besplatan, uz obaveznu prijavu na navedenoj poveznici.

Renomirani liječnici, farmaceuti te stručnjaci iz anti-age, beauty i marketinške industrije razmijenit će iskustva i primjere iz prakse, a posjetitelji će – osim iskustva nekih od najboljih liječnika u polju estetske medicine, kirurgije i kozmetologije, imati priliku i poslušati savjete, postavljati pitanja te se uključiti u rasprave.

Generalni pokrovitelji Estetica Demik stručnog skupa je Vichy.

PROGRAM I PREDAVAČE POGLEDAJTE U NASTAVKU.

———-

Estetica Demik stručni skup ove ćemo godine otvoriti panel diskusijom na temu: REGENERATIVNA MEDICINA: WELL-AGEING KAO NOVI SMJER ANTI-AGEINGA

Vrijeme pretjerivanja je iza nas – slažu se estetski liječnici, a većina ljudi želi jednostavno stariti malo sporije te pritom zadržati svoju individualnost i prepoznatljivost. Regenerativna medicina u fokusu je anti-ageinga posljednjih godina, a glavni alati u postizanju cjelovitih rezultata pomlađivanja postale su prirodne regeneracijske sposobnosti organizma. Kombinacijom različitih pristupa i tretmana za svaku se osobu formira individualna well-ageing strategija – koja uključuje promjenu navika i životnog stila, ali i ciljane i specifične tretmane koji pružaju potporu procesu “kvalitetnog” starenja.

Kako djeluju tretmani biorevitalizacije, što su bioidentični hormoni, kako prehranom možemo utjecati na pomlađivanje, što podrazumijeva „kvalitetno“ starenje te kako kreirati individualnu strategiju za svakog pacijenta?

Panel diskusiju o well-ageing konceptu i njegovoj primjeni u praksi moderirat će dr. Jeannette Gjurić, a u raspravi će sudjelovati: dr. Sanja Toljan, dr. Ana Štanfel, dr. Nevia Delalle, dr. Ivana Pentz i mag. nutr. Ivana Barišić.

Uslijedit će Advanced Nutrition Programme predavanje mag. ing. biotechn. Ire Renko pod nazivom:  KAKO SUPLEMENTIMA I REGULIRANJEM MIKROBIOMA TRETIRATI UPALNE PROMJENE U KOŽI?

Veza crijevnog mikrobioma i zdravlja kože nije tajna – ljepota kože često je pokazatelj ukupnog zdravlja organizma. Čistu i zdravu kožu često možemo zahvaliti zdravom mikrobiomu crijeva, koji na razne načine “komunicira” s našom kožom – primjerice, način na koji naša crijeva reagiraju na hranu može potaknuti upalni odgovor tijela. Kako održati crijeva u balansu, kako suplementi utječu na mikrobiom i upalne procese u koži? Otkrit će nam mag. ing. biotechn. Ira Renko iz Centra za crijevni mikrobiom.

Sljedeće predavanje na ovogodišnjem Estetica Demik stručnom skupu održat će DR. SC. ŽELJANA BOLANČA, a predavanje nosi naziv: REDOSLIJED PRIMJENE KOZMETIKE U DNEVNOJ NJEZI

Napredak i inovacija na polju kozmetičke industrije suočavaju pacijente, liječnike i farmaceute s brojnim pitanjima – kojim redom koristiti proizvode, koje formule možemo međusobno kombinirati, kako kreirati skincare rutinu u kojoj će svaki korak djelovati sinergijski? Predavanje o mogućnostima, primjeni i kombiniranju kozmetičkih sastojaka u dnevnoj rutini njege održat će dr. sc. Željana Bolanča iz Poliklinike Bolanča, dermatologinja čiji je poziv zdravlje i ljepota kože – a praćenje noviteta na kozmetičkom tržištu jedna od najvećih strasti.

Nakon dr. sc. Bolanče, uslijedit će sponzorirano predavanje hrvatskog dermokozmetičkog brenda FRAKTAL Beauty: Primjena niacina na koži i njegovo djelovanje u regeneraciji kože od utjecaja ekstrinzičnih faktora starenja kože (UV zračenje i urbano zagađenje), koje će održati vlasnica brenda Tea Višek.

Iduće predavanje na stručnom skupu posvećeno je jednoj od najaktualnijih tema u polju estetske medicine i pomlađivanja – biostimulatorima. Predavanje pod nazivom BIOSTIMULACIJA – KLJUČ USPJEHA održat će ugledna dermatologinja i anti-age stručnjakinja dr. Nevia Delalle, koja će posjetiteljima otkriti sve detalje o najnaprednijem biostimulacijskom tretmanu na tržištu.

Kao nastavak tematske cjeline o retinolu, uslijedit će predavanje dermatologinje PRIM. DR. SC. RUŽICE JURAKIĆ TONČIĆ: SPECIFIČNOSTI TOPIKALNE PRIMJENE VITAMINA A U TRETIRANJU UPALA I AKNI .

Nakon predavanja prim. dr. sc. Jurakić Tončić, posjetitelji stručnog skupa ESTETICA DEMIK imat će prilike saznati sve o Retinolu u svakodnevnoj njezi na sponzoriranom predavanju dermokozmetičkog brenda VICHY, koje će održati dr. sc. Željana Bolanča.

 

Druga panel diskusija ovogodišnjeg ESTETICA DEMIK stručnog skupa posvećena je jednom od najčešćih problema današnjice, a nosi naziv DEBLJINA KAO BOLEST STILA ŽIVOTA.

Debljina je bolest stila života, a u Hrvatskoj gotovo dvije trećine odraslih osoba ima prekomjernu tjelesnu masu ili debljinu. Prvi i osnovni korak u liječenju debljine je promjena životnog stila, a nakon toga na raspolaganju su i brojne opcije liječenja. Kako se boriti protiv jedne od najbrže rastući bolesti današnjice, kako izgleda suradnja multidisciplinarnog tima u rješavanju ovog problema te kakve se mogućnosti tek pojavljuju u ovom segmentu? Panel diskusiju o debljini kao bolesti životnog stila moderirat će dr. Darko Granić, a u raspravi će sudjelovati: izv. prof. dr. sc. Sanja Klobučar, dipl. ing. nutr. Marija Andrijašević i dr. sc. Mirela Marić, mag. nutr.

Uslijedit će predavanje tvrtke Novonordisk, a nakon kraće pauze program se nastavlja predavanjem poznate dermatologinje:

DR. SC. JELENA MEŠTROVIĆ ŠTEFEKOV: NIACINAMID U TRETIRANJU HIPERPIGMENTACIJA

Niacinamid ili nikotinamid je derivat vitamina B3, a ovaj aktivni sastojak sa širokom lepezom djelovanja jedan je od glavnih boraca protiv mrlja i hiperpigmentacija na koži. Odlično funkcionira u kombinaciji s drugim aktivnim sastojcima, a dermatolozi ga često preporučuju i zbog snažnog protuupalnog djelovanja. Iako je u uporabi već dugi niz godina, novija istraživanja dodatno su potvrdila izuzetnost ovog sastojka i pokazala kako niacinamid pruža raznovrsne učinke pri različitim koncentracijama. Uglavnom se koristi u udjelu od 2 do 5% jer već pri tako niskim dozama pokazuje izvrsne rezultate, čak i kod reaktivne kože.

Kako koristiti niacinamid u tretiranju hiperpigmentacija – otkrit će dr. sc. Jelena Meštrović Štefekov u svom predavanju!

I iduće predavanje koje očekuje posjetitelje posvećeno je najtraženijem sastojku ove sezone, a sponzorirano predavanje brenda EAU THERMALE AVÈNE pod nazivom NIACINAMID U LJEKARNIČKOJ PRAKSI održat će MAG. PHARM. ANDREA KOŠČEC.

Treća panel diskusija na ovogodišnjem programu nosi naziv:

 MILENIJALCI I GENERACIJA Z: NOVI STANDARDI LJEPOTE!

Glavno pitanje koje se postavlja je: Kako udovoljiti zahtjevima pacijenata i sačuvati liječničku etiku?

Vrijeme u kojem su se estetski zahvati i tretmani skrivali daleko je iza nas, a generacije koje vladaju društvenim mrežama posjet estetskim liječnicima i kirurzima pretvaraju u sadržaj s višemilijunskim pregledima. Jesu li njihovi zahtjevi za estetskim intervencijama uvijek opravdani, treba li liječnik slušati pacijenta ili pacijent liječnika? Kako sačuvati liječničku etiku, a istovremeno osigurati zadovoljstvo pacijenata? Milenijalci i Generacija Z prve su generacije koje dermalne filere i botoks smatraju dijelom kozmetičke rutine, a operacije nosa česta su želja i kod maloljetnika. Panel diskusiju o novim standardima ljepote, željama pacijenata i očuvanju liječničke etike u estetskoj industriji moderirat će dr. Nikola Milojević, a u raspravi će sudjelovati dr. Tomica Bagatin, dr. sc. Mladen Duduković, dr. sc. Željana Bolanča, dr. sc. Bruno Cvjetičanin i dr. Ante Sučić.

Sljedeće predavanje bavi se jednom od najčešće spominjanih tema u skincare industriji: Kiseline u njezi kože – kako ih ispravno koristiti?, a predavanje će održati mag. pharm Tea Zebić u ime hrvatskog brenda Skintegra,

Na redu je i nova panel diskusija pod nazivom: OD TIK TOKA DO DIJAGNOZE – Društvene mreže kao izvor (dez)informacija – kako stati na kraj nestručnim „dijagnozama“ i pogrešnim preporukama?

Posljednjih su godina mnogima društvene mreže prva stanica u traženju savjeta i preporuka za njegu, zdravlje kože i estetske tretmane. U vladavini ere u kojoj se svatko može predstaviti kao stručnjak, kako odijeliti istinite informacije od onih pogrešnih, pa i štetnih? Što stoji iza pojmova „de-influencing“, „over-hyped“ i „don’t buy?“? Panel diskusiju o ulozi društvenih mreža u porastu broja pogrešnih samodijagnoza moderirat će Edina Pršić Babić, a u raspravi će sudjelovati: dr. Anđela Prolić, dr. Jelena Jakić, dr. Magdalena Ivić, Skinlosophy. prim. dr. sc. Ružica Jurakić Tončić, dr. Saida Rezaković i dr. Jelena Petković-Dabić.

Uslijedit će predavanje izv. prof. dr. sc. Marije Buljan: Njega nakon estetskih tretmana, koje će održati pod pokroviteljstvom brenda La Roche-Posay.

Nakon završetka otvorenog dijela programa, ovogodišnji Estetica Demik stručni skup zatvorit će V.I.P. predavanje dr. Ernesta Javier Perez Hernandeza: Rethinking Medical Aesthetics „Hybrid Fillers“: The new standard in face aesthetics; kojemu će biti moguće pristustvovati samo uz pozivnicu. 

Prijavite se  OVDJE na stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem ESTETICA DEMIK 2023.

Ispunjavanjem upitnika na poveznici, registrirate se kao posjetitelji stručnog skupa ESTETICA DEMIK. Nakon prijave, na svoju mail adresu dobit ćete bar kod koji je  ulaznica na skup. Svaki bar kod skenirat će se na ulazu – možete ga ili isprintati ili pokazati na mobilnom uređaju (ako ga pokazujete putem mobitela, ljubazno molimo da pripremite bar kod i svjetlost zaslona povećate na najjaču razinu kako bi se kod mogao očitati). Ulaz/kotizacija se NE naplaćuje!

U slučaju dodatnih pitanja, kontaktirajte nas na mia@estetica.hr ili na info@estetica.hr.

Generalni pokrovitelji Estetica Demik stručnog skupa je Vichy.

Pročitajte još i ...