Beauty rutina i omiljeni anti-age sastojci Sofije Vergare

Poznate po dugovječnoj mladolikosti, latino dive dame su od kojih rado saznajemo beauty tajne. Jedna od najpopularnijih ljepotica svakako je kolumbijska glumica Sofia Vergara koja je ove godine napunila 46 godina.  Prema 50. korača puna samopouzdanja i ljepša no ikad, a za Health i Shape magazine otkrila je svoju beauty rutinu koju ćemo rado prepisati.

Sofia Vergara is seen. Oct 23, 2017 Job: 171023PG1 Los Angeles, CA, Image: 353733907, License: Rights-managed, Restrictions: 000, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Bauer Griffin

Ključ je u jednostavnosti

Iako je u mladosti isprobavala različite beauty proizvode, lijepa glumica s vremenom je promijenila svoj režim njege kože. Pažljiva, ali jednostavna beauty rutina, recept je kojeg se drži posljednjih godina.

„Nekada sam koristila razne maske i pilinge i stalno to utrljavala u lice. Luda sam za beauty proizvodima, no s godinama sam ipak pojednostavnila rutinu njege kože“, otkrila je, priznavši da ima vrlo osjetljivo lice.

„Imam rosaceu, moja koža crvena je i osjetljiva. Lako se iritira koristim li previše proizvoda, stoga nastojim pratiti minimalistički režim njege kože.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara) on

Djelotvorni anti-age sastojci

Moćni anti-age sastojci dio su beauty rutine koji Sofia ne preskače, ali, naglašava, koristi ih oprezno i umjereno kako ne bi iziritirala svoju osjetljivu kožu.

„Kao i svi, i ja koristim retinol, ali u manjim količinama. Uz retinol, koristim i vitamin C, također umjereno, a dijelovi tijela na kojima isprobavam mnogo različitih proizvoda su prsa i vrat“, otkrila je Sofia.

Prije no što nanese makeup, nanosi kremu sa zaštitnim faktorom, a prije spavanja šminku uklanja  prirodnom morskom spužvom koju mijenja jednom tjedno, nakon čega lice čisti blagim sapunom.

Glumica  je naglasila i da njezina rutina ovisi o planovima za sljedeći dan ili tjedan.

„Ako sam slobodna cijeli tjedan, radim intenzivniji tretman retinolom, ali ako sljedeći dan radim, zbog čega ne smijem biti crvena, izbjegavam sastojke koji bi mogli iritirati kožu – jednostavno nanesem hidratantnu kremu. Također koristim i kaduljino ulje koje ima protuupalne učinke.“

Žličica kolagena

Kako bi ljepoti kože pristupila sveobuhvatno, Sofia pazi na prehranu, redovito vježba i nastoji unositi dovoljne količine vode.

Hidratacija je vrlo važan segment beauty rutine. U čaj od kamilice stavljam žličicu kolagena u prahu – ne znam kako točno kolagen doprinosi ljepoti, no konzumiram ga redovito“, otkrila je.

Pročitajte još i ...