Inovativni serum koji djeluje poput blagog botoxa, a u kožu ulazi dublje od bilo koje kreme

French actress and model Laetitia Casta poses for Nina Ricci new fragante L'Extase., Image: 216405060, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Otkad su se pojavili u dermatološkim ordinacijama, tretmani koji stimuliraju proizvodnju prirodnog kolagena, zaglađuju teksturu kože i uklanjanju nepravilnosti tena razvili su se do nevjerojatnih razmjera, a njihova popularnost u današnje je vrijeme na vrhuncu.

Jedan od tretmana u čiju se djelotvornost kunu tisuće poznatih i nepoznatih dama oslanja se upravo na uklanjanje nedostataka tena, a riječ je o microneedlingu, čiju je poboljšanu verziju u svoju ponudu uvrstila zagrebačka Poliklinika Šebetić.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Paul Poiret Backstage Paris Ready to Wear. Autumn/Winter 2018. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 368791867, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Učinkovito i brzo pomlađivanje kože uz uklanjanje nepravilnosti

Zaljubljenici u ovaj tretman tvrde kako je njihovu kožu potpuno preobrazio, djelujući na najrazličitije probleme, od bora, ožiljaka i strija, pa sve do hiperpigmentacija i beživotnog, sivog tena.

Princip na kojem radi ustvari je vrlo jednostavan – oslanja se na mnoštvo sitnih iglica, koje prelaskom preko kože stvaraju stotina mikrooštećenja, izazivajući u tijelu reakciju zacjeljivanja.

Gwyneth Paltrow arriving to the InStyle presents the inaugural "InStyle Awards" held at the Getty Center. ©Chase Rollins/AFF-USA.COM, Image: 263989059, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights except USA, France, Germany, Spain, Italy, Australia & NZ, Switzerland, Holland, Poland and South Africa, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association

Ideja iza ovog postupka je da će ciljano nanesena oštećenja kože potaknuti prirodne procese pomlađivanja i obnove tena. Zbog načina izvođenja, ovaj tretman djeluje izrazito stimulirajuće na proizvodnju novog kolagena, jednog od najvažnijih proteina kad je u pitanju ljepota i zdravlje kože. S godinama ga naša koža proizvodi sve manje, zbog čega se većina anti-age tretmana fokusira upravo na poticanje proizvodnje kolagena, kako bi koža postala čvršća, zategnutija i blistavija.

što će nakon završetka procesa obnove rezultirati čvršćom, zaglađenijom i blistavijom kožom, uz bitno smanjene nepravilnosti i neravnina tena, a činjenica da je potaknuta povećana proizvodnja kolagena, daje ovom tretmanu i uvijek poželjan anti-age učinak.

Povećana prokrvljenost kože za bolju apsorpciju sastojaka

Iako je microneedling tretman sam po sebi vrlo učinkovit za poticanje prirodne obnove i poboljšanja teksture kože, njegovi se benefiti posebno ističu u kombinaciji s pomno odabranim aktivnim sastojcima koji se ovim putem mogu unijeti duboko u kožu, dopirući do slojeve u koje ih ne može unijeti niti jedna krema.

Sama činjenica da mikroiglice rade sitne pukotine u koži ne bi vas trebala uplašiti, jer je riječ o vrlo sitnim oštećenjima koja i jesu svrha čitavog tretmana – zahvaljujući njima, aktivni će sastojci mnogo lakše prodrijeti u dublje slojeve kože, u kojima su i najpotrebniji.

Osim što olakšava put aktivnim sastojcima do stanica kože i potiče proizvodnju novog kolagena, ovaj tretman jedan je od najčešćih koje dermatolozi preporučuju svojim pacijenticama, jer sitne traume na koži znatno povećavaju prokrvljenost tkiva.

Nevjerojatna sposobnost samoregeneracije tijela rezultira povećanjem prokrvljenosti područja na kojem se pojavila ozljeda, što potiče dopremu nutrijenata i kisika na ozlijeđeno područje. Ciljanim izazivanjem ovakve reakcije potiče se prirodna obnova kože, a rezultat je zaglađen, blistav i omekšan ten.

Jedinstvena kombinacija za nekirurško pomlađivanje

Oksigenacija koja je događa prilikom zacjeljivanja ozljede ima iznimno pozitivan učinak na kožu, a sam tretman microneedlinga znatno poboljšava apsorpciju nanesenih sastojaka, ali i omogućuje bitno dublje prodiranje seruma i preparata koji su namijenjeni rješavanju specifičnih problema kože.

Arkana Reti Fusion serum sadrži retinol, feruličnu kiselinu, vitamine C i E i biljni glicerol, a koristi se za snažno i učinkovito pomlađivanje zrele kože, kao i za posvjetljivanje i smanjivanje pora.

Nakon uobičajenih tretmana microneedlingom, na tržištu su se pojavile i jedinstvene kombinacije koje spajaju visokokoncentrirane serume prepune aktivnih sastojaka, kakve smo navikli viđati u topikalnim proizvodima, no od sada se kombiniraju s microneedling tretmanima, kako bi u kožu prodrli dublje no ikad. Arkana serumi, koji su u kombinaciji s microneedlingom u mogućnosti rješavati gotovo sve probleme kože – od bora i linija, opuštene kože lica, diskoloracija i ožiljaka, pa sve do proširenih pora i strija, postali su jedan od najpopularnijih izbora za nekirurško pomlađivanje lica, a isprobati ih možete u Poliklinici Šebetić.

Tehnološki napredni serumi – budućnost estetskih tretmana

Serumi branda Arkana izrazitu popularnost u svijetu su stekli zbog iznimno visoke tehnološke razvijenosti i izrazito snažnih koncentracija aktivnih sastojaka. Riječ je o liniji koja je rezultat najnovijih otkrića u polju farmacije, biokemije i kozmetologije, a svoje je mjesto pronašla u tretmanima pomlađivanja i regeneracije kože.

D 82866-10 Christy Turlington. . Christy Turlington attends Sotheby's (Red) Auction on Valentine's day to raise money for HIV/AIDS charities in Africa on 14/02/08, New York., Image: 54041855, License: Rights-managed, Restrictions: NOT FOR SALE IN: USA, FINLAND, GERMANY, ITALY, RUSSIA, SWEDEN, NORWAY, SPAIN, JAPAN, FRANCE, NETHERLANDS AND SOUTH AFRICA., Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Zbog visoke koncentracije aktivnih sastojaka ova linija približila se i mnogo invazivnijim tretmanima pomlađivanja u estetskoj medicini, bez neželjenih učinaka i bez opasnosti za pacijente. Izrazita učinkovitost Arkana seruma učinila ih je izvrsnim saveznikom ne samo microneedling tretmana, već i mezoterapije, mezoterapije bez igle i ultrazvučnih tretmana lica, a najbolje rezultate daju u tretiranju foto-starenja, diskoloracija, ožiljaka, sužavanja pora i smanjenju vidljivosti sitnih bora.

Jedan od proizvoda koji svakoj estetski osviještenoj dami posebno privlači pozornost jest serum popularno nazvan “botoxom bez igle”, a riječ je o snažnom serumu s efektom opuštanja mišića odgovornih za mrštenje.

Arkana Bo2Look serum osim klasičnih anti-age aduta poput hijaluronske kiseline, vitamina E i njegujućih ulja, sadrži i patentirani peptid XEP™- 018, a njegovo se djelovanje temelji na opuštanju mišića odgovornih za formiranje bora i linija, zbog čega je njegov učinak sličan blagom botox tretmanu.

Ljubiteljima PRP terapije posebno će odgovarati Arkana PRP linija, koja predstavlja alternativu klasičnim plazma tretmanima. Zvijezda linije je PRP serum, čiji je plazma-lift učinak namijenjen obnovi i regeneraciji zrele kože.

Arkana PRP linija sadrži W3 peptid, GHK-Cu peptide i Chia ulje, a zreloj koži pruža sveobuhvatno pomlađivanje – djeluje ne samo na regeneraciju kože, već i na foto-starenje, ali i prevenciju izraženim znakova starenja.

Čak i zahtjevni estetski problemi, poput opuštene kože i gubitak tonusa, ovim se inovativnom kombinacijom tretmana i koncentriranog seruma rješavaju s izvrsnim rezultatima.

Arkana Carbo V Elixir koncentrirana je formula sa snažnim učinkom pomlađivanja. Kombinacija ksimeninske kiseline i modelirajućih peptida u najvišim preporučenim dozama osiguravaju učinak liftinga, učvršćuju kožu i poboljšavaju konture lica u V zoni.

U moru naprednih tehnologija, preparata i tehnika kojima smo svakodnevno okruženi, uvijek nas raduje pronaći neki dosad neotkriveni tretman, koji, sudeći prema broju poklonika, itekako treba uvrstiti na listu tretmana koje se isplati probati.

Pročitajte još i ...