Beauty tajne lijepih Ruskinja

Ruskinje su već stoljećima poznate po svojoj ljepoti, eleganciji i istančanom modnom ukusu. Mladenačka koža i vitka figura zaštitni su znakovi ovih ljepotica sa sjevera, a danas vam otkrivamo neke od njihovih beauty tajni, u čiju se učinkovitost kunu generacije poznatih i nepoznatih Ruskinja.

Težnja ka ljepoti

Jedan od presudnih faktora zbog kojeg su Ruskinje lijepe je što one cijeloga života teže izgledati što bolje. Prosječne žene, koje se ne smatraju obdarene zanosnom prirodnom ljepotom, neprestano daju sve od sebe kako bi izgledale njegovano i atraktivno te time nadoknadile mogući nedostatak prirodne ljepote. Činjenica da ruska kultura smatra ljepotu važnom za uspjeh i sreću pojedinca, utječe i na pojačan trud žena da se tom idealu što više približe.

Adriana Lima attends the 'Loveless (Nelyubov)' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals on May 18, 2017 in Cannes, France, Image: 332750754, License: Rights-managed, Restrictions: Worldwide rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Crystal pictures

Eksperimentiraju s modom

Kaže se da je Ruskinju lako primijetiti u gomili, jer će se njen modni izričaj isticati gdje god se našla. Ne libe se koristiti mnogo nakita, pripijenu odjeću i sjajne materijale, a bez visokih peta rijetko izlaze u javnost. Na taj način pokazuju svoje vitke figure i naglašavaju svoju visinu, koju smatraju prednošću u odnosu na žene iz ostatka svijeta.

Russian fashion model Natalia Vodianova stars in David Yurman Fall Winter 2016-2017 collection., Image: 313281641, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Vrlo su aktivne

Fizička aktivnost sastavni je dio njihove kulture, pa je ženu s viškom kilograma mnogo teže pronaći u Rusiji nego drugdje. Jedan od njihovih omiljenih načina vježbanje je hodanje, a uobičajeno je vidjeti da ljudi hodaju do posla, umjesto da se voze autobusom ili automobilom. Osim toga, trude se što češće biti fizički aktivne, a održavanje vitke figure smatraju uobičajenim dijelom održavanja zdravlja i ljepote.

Jedu zdravo i poste

Njihova se prehrana u najvećem dijelu sastoji od svježeg povrća, juhi i variva. Tradicionalne povrtne juhe dio su ruske tradicije, a i danas su ostale omiljena hrana brojnih žena. Osim toga, brojne se poznate Ruskinja, poput Natalie Vodianove, kunu u moć redovitog posta.

Ruskinje ne poste iz religijskih razloga, već povremeno odricanje od hrane smatraju ključnim za čišćenje tijela od toksina i održavanje zdravog i lijepog tijela.

Kupke umjesto tuširanja

Dok je u zapadnim zemljama tuširanje uobičajen dio jutarnje higijene, Ruskinje preferiraju vruće kupke. Tradicionalne ruske parne kupelji jedna su od beauty tajna koje se u Rusiji prenose s generacije na generaciju.

Na ovaj način njihovo se tijelo znojenjem rješava toksina i viška tekućine, no osim toga, banje su izvrstan način za održavanje meke i glatke kože. Otvaraju začepljene pore, što u kombinaciji s eksfolijacijom, rezultira nevjerojatno podatnom i mladenačkom kožom cijelog tijela.

Elsa Hosk releases a photo on Instagram with the following caption: "ud83dudc81ud83cudffc"., Image: 347330556, License: Rights-managed, Restrictions: *** No USA Distribution *** For Editorial Use Only *** Not to be Published in Books or Photo Books *** Handling Fee Only ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

Neobična makeup rutina

Ruskinje obožavaju makeup i s njegovim korištenjem nisu stidljive. Smatraju opsežne makeup ritualne važnim dijelom postizanja i održavanja ljepote, a među omiljenim proizvodom im je maskara, koju nanose u obilnim količinama, kako bi im oči poprimile lutkast izgled.

Osim očiju, vrlo često istovremeno naglašavaju usne. Intenzivni, žarki ruževi izgledaju još izražajnije na njihovoj svijetloj puti, a ne libe ih se nositi i tijekom dana u ležernim kombinacijama.

Karolina Kurkova releases a photo on Instagram with the following caption: "A huge thank you to my behind the scenes team who work so hard at making me look so good. Glam is one of the most fun parts of any special night and I couldnu2019t do it without my people! @sashahere @kristinavidic_ @frankelfresh ud83dudcf7: @derekkettela #amfARCannes #BeEpic"., Image: 372138480, License: Rights-managed, Restrictions: *** No USA Distribution *** For Editorial Use Only *** Not to be Published in Books or Photo Books *** Handling Fee Only ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

Što se nanošenja makeup-a tiče, kriju i jednu neobičnu tajnu – kako bi im lice poprimili zdrav ružičasti sjaj, cirkulaciju potiču pljeskanjem po licu, i to najčešće dok nanose makeup. Ugledate li Ruskinju kako u toaletu popravlja šminku, ne čudite se ako se odjednom počne dlanovima udarati po obrazima – time potiče prirodnu cirkulaciju i mladolikost tena.

Vjeruju u prevenciju, ali se ne boje popravljanja

Opsežne beauty rutine, kupke i prehrana izvrsni su pomagači dugotrajne mladolikosti, a Ruskinje ih smatraju ključnim za prevenciju preranog starenja. Teže što je moguće duže zadržati svoju prirodnu ljepotu, umjesto da od rane mladosti korigiraju estetske nedostatke.

@victoriassecret @davidbellemere

Ipak, kada dođe vrijeme u kojem kreme, juhe i sauna više nisu dovoljne za održavanje željenog izgleda, Ruskinje se ne boje podvrgnuti estetskim zahvatima, koji su posljednjih godina sve popularniji. Težnja da uvijek i u svakoj prilici izgledaju lijepo i uređeno, dovela je do porasta broja estetskih tretmana i zahvata, posebice onih koji se odnose na ljepotu kože.

Pročitajte još i ...