Da, retinol možete koristiti i ljeti ako se pridržavate ovih pravila

Znate ono kada ste stalno u potrazi za jednom haljinom koju ćete moći nositi u svim prigodama? I na kraju završite s klasikom – malom crnom koju je proslavila slavna Coco? Tako je s retinolom. Koji god super sastojak pronašli, uvijek mu se vraćamo. Jer može sve. Naravno, neka se pravila moraju poštivati. Naročito tijekom vrućih ljetnih mjeseci!

Znamo da to ne trebamo ponavljati, ali krenimo od osnova – retinol je derivat vitamina A koji pomaže u smanjenju bora, poboljšava teksturu kože i potiče obnovu stanica, potiče sintezu kolagena i obnovu stanica, ublažava oštećenja od sunca, obračunava se s aknama… Međutim, retinol može učiniti kožu osjetljivom, prouzročiti suhoću, crvenilo i ljuštenje. Zato je važno biti oprezan prilikom njegova korištenja tijekom ljeta.

Koristite retinol samo noću

Retinol je ljeti najbolje koristiti u večernjim satima jer je tada manja izloženost suncu. Tijekom dana, izbjegavajte proizvode koji sadrže ovaj sastojak kako biste smanjili rizik od iritacija i hiperpigmentacija. Nanesite ga na čistu i suhu kožu prije spavanja kako bi imao vremena djelovati tijekom noći.

Obavezna krema sa SPF-om

Čak i ako koristite retinol samo noću, važno je i dalje koristiti zaštitni faktor tijekom dana. Retinol može povećati osjetljivost kože na sunce, pa je važno zaštititi je od štetnih UV zraka. Odaberite kremu sa zaštitnim faktorom SPF 30 ili više i nanesite je svakodnevno. Zaštita od sunca je ključna kako biste spriječili oštećenje kože i pojavu pigmentacijskih mrlja.

Započnite nižom koncentracijom

Ako tek počinjete koristiti retinol, preporučuje se početi s nižom koncentracijom da biste vidjeli kako koža reagira. Postupno povećavajte koncentraciju. To će omogućiti koži da se postupno prilagodi i smanjiti rizik od iritacije.

Hidratizirajte kožu

Retinol može isušiti kožu, stoga je važno koristiti hidratantnu kremu kako biste održali vlagu. Odaberite proizvode koji su posebno formulirani za suhu kožu kako biste spriječili nelagodu. Pazite i da je formula lagana te da se brzo upija, kako biste izbjegli osjećaj težine na koži tijekom vrućih ljetnih dana.

U skladu s ljetom i gore navedenim pravilima, priču o retinolu nastavljamo Kiehl’sovim Retinol Fast Release Wrinkle-Reducing Night Serumom, koji je proglašen najboljim u kategoriji Najbolji proizvod s retinolom. Ovaj serum pravi je noćni superjunak, a oduševio je članove našeg dermatološkog žirija, koji su mu dodijelili pohvale i visoke ocjene.

Kiehl’s Retinol Fast Release Wrinkle-Reducing Night Serum

Ovaj brzodjelujući noćni serum s 0,3% retinola ubrzava obnavljanje površinskih stanica kože pomoću retinola koji prodire do 15 površinskih slojeva kože. Doživite vidljivo smanjenje finih linija u samo 5 dana, a vidljivo smanjenje dubokih bora za 2 tjedna.

Kako bi se osigurala maksimalna učinkovitost, njegovo inovativno pakiranje izolira visoku koncentraciju čistog retinola u prahu tako da se može svježe umiješati u serum nakon prve upotrebe. Uz kontinuiranu upotrebu, ovaj noćni serum s retinolom pomaže koži da izgleda obnovljeno za vidljivo glatki i pomlađeni izgled kože.

Dr. Maja Kovačević iz Poliklinike Duduković

“Formuliran bez parabena, mineralnih ulja, boja, silikona i parfema, ovaj serum s retinolom odličan je izbor tijekom ljetnih mjeseci kada treba paziti jer je koža izloženija UV zrakama.

Čisti retinol postupno ubrzava obnavljanje površinskih stanica kože kako bi na površinu iznio novu, svježu kožu i pomogao pri rješavanju vidljivih znakova starenja”, kaže dr. Maja Kovačević.

Prim. dr. sc. Ružica Jurakić Tončić iz Poliklinike Tončić

“Ovaj snažni noćni serum bogat retinolom pomaže ubrzati obnovu površinskih stanica kože za vidljivo umanjene fine linije, bore i duboke bore.

Naravno, bez obzira na to što se koristi noću, tijekom dana ne smije se preskakati korištenje kreme s visokim zaštitnim faktorom”, savjetuje naša sugovornica.

Dr. Jelena Jakić iz Poliklinike dr. Jelena Jakić

“Ovaj anti-age serum zaglađuje i pomlađuje kožu, a kako bi se osigurala maksimalna učinkovitost, dolazi u inovativnom pakiranju s visokom koncentracijom čistog retinola u prahu tako da se može svježe umiješati u serum.

Kiehl’s Retinol Fast Release Wrinkle-Reducing Night Serum ugodne je teksture i brzo se upija”, zaključila je dr. Jakić.

Pročitajte još i ...