Dermatologinje su odlučne: tamni kolutovi nisu problem uz ovaj top proizvod!

Namreškani? Udubljeni? Tamni? Umorni? Koji je vaš tip podočnjaka?

I dok podočnjake uglavnom vežemo uz umor i iscrpljenost, sve češće se ta tema veže uz prve znakove starenja, gubitka masnog i mišićnog tkiva, ali i kao posljedica izgleda i oblika lica.

No, podočnjaci su uobičajeni “ukras” svakog lica bilo da je riječ o onima od umora ili onim natečenima. Koža ispod oka je jako tanka, pa je i nastanak podočnjaka lakši. Uz to područje oko očiju povezano je sa šest mišića koji naprave oko 100 tisuća pokreta dnevno. Dovoljno da se stvore i podočnjaci i bore smijalice.

Prozori u svijet

Nježno područje oko očiju prirodno je suho jer nema lojnih žlijezda, pa s vremenom dolazi do slabljenja hidrolipidnog sloja kože što pak dovodi do opuštanja kože i stvaranja borica, a to pak dovodi do umornog izgleda. I tu dolazimo do tamnih kolutova ispod očiju. Oni nisu posljedica ne spavanja već prirodne građe lica koja baca sjenu na područje oka, a uz to nastaju kao posljedica pigmentacije kože ispod oka. Kombinacija dvaju faktora daje im tamni izgled, pa ih zato i zovemo tamni kolutovi ispod očiju.

Nije jednostavan zadatak riješiti se takvih podočnjaka s obzirom da smo već i ranije napisali da se radi o vrlo nježnoj koži koja je uz to u blizini oka i sluznice. Stoga, proizvodi protiv podočnjaka trebaju biti vrlo nježni, ali i učinkoviti jer imaju važan zadatak – raditi preko noći.

Estetica Premium Products 2021 sastavio je stručni žiri od najboljih hrvatski dermatologinja koje su jednoglasno odabrale Dermalogica BioLumin-C Eye Serum kao ultimativnog ratnika protiv tamnih kolutova ispod očiju.

Dermalogica BioLumin-C Eye Serum

BioLumin-C za područje oko očiju bazira se na dva moćna i vrlo stabilna oblika vitamina C koji učvršćuju i zaglađuju kožu i vraćaju joj sjaj, no formula je dovoljno nježna da štiti, njeguje i obnavlja najosjetljivije područje lica. Kombinacija sastojaka pomaže ovom laganom serumu da prodre duboko u kožu i ondje uspješno zaustavi proces starenja, a ekstrakt bijele drhtalice (Tremella fuciformis), gljive koja predstavlja novi hit u industriji ljepote, hidrira i oživljava kožu.

Članica stručnog žirija dermatologinja dr. Marija Buljan na sebi je testirala proizvod i malo je reći da je oduševljena: “Moje iskustvo pokazuje da ovaj serum povećava sjaj kože već nakon jedne primjene, a vidljivo učvršćuje kožu i umanjuje tamne kolutove već za 6 do 8 tjedana. Izvrsno se upija i vlaži kožu”. 

Serum je pun antioksidacijskih prirodnih tvari poput ekstrakta algi, chia sjemenki i lišća arjune, biljke poznate po ljekovitosti u ajurvedskoj medicini, koji pojačavaju anti-age djelovanje vitamina C.

“Učvršćuje i zaglađuje kožu te joj vraća sjaj, prodire duboko u kožu, brzo se upija i ne nadražuje oči. Nakon seruma se može normalno nanijeti šminka” preporučuje članica žirija dr. Jelena Jakić. Klinička studija pokazuje da ovaj serum povećava sjaj kože već nakon jedne primjene, a vidljivo učvršćuje kožu oko očiju već za osam tjedana.

Pročitajte još i ...