Dermatolozi odlučili: ovo je najbolji čistač za lice i uklanjanje makeupa

Otkako je micelarna voda na tržištu, čišćenje lica i uklanjanje make up-a kao da je poprimilo novu dimenziju. Ništa više nije bilo isto u beauty svijetu.

A ipak, radi se o jednostavnoj stvari: pojednostavljeno rečeno, na kemijskoj razini – o sapuni i vodi. Da, toliko je jednostavno: čišćenje lica micelarnom vodom radi isto što i pranjem sapunom i vodom, no na mnogo sofisticiraniji i koži prilagođeniji način.

No, da prvo pojasnimo što su to micele. Radi se o malenim sferičnim molekulama estera masnih kiselina koje su ravnomjerno raspršene u vodi. Nalaze se u strogo definiranoj koncentraciji koju nazivamo micelarna kritična koncentracija. Micele u micelarnim otopinama nisu posve otopljene u vodi čime je omogućeno njihovo aktivno djelovanje.

Čisti, njeguje i hidratizira

A uspoređujemo ih sa sapunom za lice zato što funkcioniraju skoro pa jednako. Dakle, kada se molekule koje su vodonepropusne na jednoj strani, a privlače vodu na drugoj, urone u vodu – postaju sitne kuglice – micele. U micelama pak vodonepropusni repovi se drže podalje od vode, a polarni se dijelovi ističu, jer privlače vodu. Kada peremo lice sapunicom nepolarne čestice prljavštine uvlače se u micele, baš kao što to rade kada čistimo lice micelarnom vodom.

No, micelarna voda današnjice samo nalikuje na sapun i vodu jer sapun isušuje kožu, a micelarna voda, kako joj i ime kaže, hidratizira kožu. Osim toga, skida i šminku i višak sebuma, a zbog jednostavnog i neagresivnog sastava može se koristiti na osjetljivoj koži lica te na najdelikatnijim zonama kao što su oči i usne.

Zašto je toliko popularna?

Micelarna voda svoju popularnost, prema nekim navodim, duguje prljavoj vodi u Srednjem vijeku u Francuskoj. Tada su žene i muškarci na dvoru skidali šminku i prali lice u otopini vode, sapuna i ulja. Dugo je tako jednostavna “tehnologija” stajala zaboravljena u ropotarnici prošlosti sve do nekoliko desetljeća unatrag kada je pomela dermokozmetičku industriju.

Naime, jednostavnost, praktičnost i dugotrajnost su obilježja micelarne vode. Dovoljno je mala količina da se skine i teška šminka, a micelarna voda je sastavom i jednostavna i nježna tako da će odgovarati gotovo svim tipovima kože.

Bioderma Sensibio H2O micelarna voda – proizvod koji oduševljava dermatologe

Godine 1995. laboratorij Bioderma prvi je u svijetu proizveo micelarnu vodu, bez koje brojne žene ne mogu zamisliti beauty rutinu. Njihova Sensibio H2O prva je i jedina dermatološka micelarna voda koja je u potpunosti kompatibilna s kožom. Radeći od samih početaka s dermatolozima, Bioderma je osmislila proizvod koji je prilagođen prirodnoj biologiji kože za rješavanje problema osjetljive kože.

Ovaj izniman proizvod oduševio je i hrvatske dermatologinje, koje su nekoliko mjeseci testirale najbolje dermokozmetičke proizvode na tržištu, u sklopu Estetica Premium Product 2021 natječaja. (Pobjednike pogledajte OVDJE, a galeriju fotografija s dodjele nagrada OVDJE).

Bioderma Sensibio H2O micelarna voda zasluženo je odnijela pobjedu u kategoriji Najbolji čistač za lice i skidanje makeupa.

Bioderma micelarna voda sadrži i umirujuće aktivne sastojke koji ublažavaju iritacije kože, a kod čišćenja je vrlo učinkovita: uklanja 99 % make-upa, 98 % sitnih čestica te 78 % teških metala prisutnih u urbanim sredinama, i to s površine, ali i iz prvih slojeva kože. Sensibio H2O micelarnu vodu nije potrebno ispirati s obzirom na to da je farmaceutske čistoće te je puno čišća od vode iz slavine koju svakodnevno koristimo – vjerojatno se i zbog toga u svijetu proda svake dvije sekunde jedna.

Što su o njoj rekle dermatologinje koje su je testirale?

Dr. Nevia Delalle bila je vrlo jasna: “Bioderma Sensibio H2O micelarna voda provjerena je micelarna otopina, uvijek vrijedan saveznik na toaletnom stoliću, za kojim je dobro posegnuti i kod savršene kože, ali i kod onih koji ne mogu baš ništa drugo podnijeti”.

Na riječima hvale nije štedjela niti dr. Marija Buljan, koja je istaknula činjenicu da je Biodermina micelarna voda razvijena u suradnji s dermatolozima te sadrži kompleks aktivnih sastojaka posebno stvorenih za ispunjavanje potreba osjetljive kože.

“Pogodna je zaista za sve tipove kože, a idealna je za osobe s vrlo osjetljivom kožom – jer je hipoalergena te ne sadrži paraben, alkohol, mirise niti sapune. Pun pogodak!”, komentirala je dr. Buljan. 

—————————–

Generalni sponzor projekta Estetica Premium Products 2021. je Philips Lumea. Za rijetke koji još nisu upoznati s ovim revolucionarnim novitetom iz Philipsa, riječ je o IPL uređaju za kućnu upotrebu za dugotrajno i bezbolno uklanjanje dlačica iza kojeg stoji više od 15 godina istraživanja Philipsovih stručnjaka u suradnji s dermatolozima diljem svijeta. Intenzivno pulsirajuće svjetlo djeluje po jedinstvenom principu – impulsi visokonaponskog svjetla koje ima više valnih duljina usmjeravaju se u folikul dlake, pri čemu melanin (tamni pigment) u folikulu apsorbira tu svjetlost. Djelujući direktno na korijen dlake, svjetlost “uspavljuje” korijen za novi rast, čime se postiže dugotrajno glatka koža bez dlačica. Ovaj je uređaj prvi u svijetu sa zaobljenim nastavcima za određena područja na licu i tijelu, a SenseIQ senzor prepoznaje ton puti i automatski predlaže jačinu intenziteta svjetlosnih impulsa – što svaki tretman čini personaliziranim.

Pročitajte još i ...