Diptyqueov kultni parfem Do Son slavi 18. rođendan imaginarnim putovanjem u srce mirisa

Kultni miris Do Son legendarne francuske niche parfemske kuće Diptyque proslavio je ovih dana svoj 18. rođendan. Kako bi obilježili ovu veliku obljetnicu, u Diptyqueu su lansirali limitiranu kolekciju obojenu Do Son mirisnim notama, a poznati svjetski umjetnici proslavu su uveličali prekrasnim ilustracijama i kratkim filmom koji priča priču o nastanku ovog omiljenog mirisa.Diptyque Do Son Parfum Kerze

Kako miriši Do Son?

Do Son s pravom nosi epitet kultnog parfema, a do tog je statusa došao zahvaljujući jedinstvenoj i slojevitoj mješavini mirisnih nota koje nosi u sebi. U njegovoj neponovljivoj esenciji nalaze se narančin cvijet i jasmin koji mirisnoj kreaciji daju slatko-cvjetne note. Svježinu donosi miris tuberoze, a rezultat je magični, opijajući, a opet nenametljiv i svjež miris za kojega je Yves Coueslant, jedan od osnivača brenda Diptyque inspiraciju pronašao u slikovitom zaljevu u Vijetnamu, gdje je kao dječak provodio ljetne praznike.

Njegova osobna dječja sjećanja na tamošnji krajolik, obiteljske pagode i biljni svijet vodila su ga u smjeru kreiranja nježnog, ali i senzualnog mirisa koji istovremno pršti od svježine, ali i očarava svojom kompleksnošću.

Umjetnici kao najveći fanovi

Do Son je miris koji je naročito omiljen među umjetnicima i kreativcima. Tako je poznati modni fotograf Tim Walker prošle godine reinterpretirao vizualni identitet ovog parfema, dok mu je ove godine svoj hommage dao pariški studio Werlen Meyer, poznat po suradnji s redateljem Wesom Andersonom. Pomalo sanjivi, omamljujući Do Son svijet prikazali su kroz kratki film čiji soundtrack potpisuje britanski kompozitor i pjevač James Blake. 

https://www.youtube.com/watch?v=yk16PN1M1As

Savršena je to pratnja limitiranoj Do Son kolekciji, zahvaljujući kojoj uranjamo u dječja sjećanja na ljeta u Halong Bayu, u Vijetnamu. To jedinstveno mjesto nadahnulo je ovaj neponoviljivi miris koji ima milijune štovatelja diljem svijeta.

Sanjiva limitirana kolekcija

Nova limitirana kolekcija dolazi u sanjivoj, poput oceana modroj paleti boja, a sadrži eau de toilette, eau de parfum, gel za tuširanje, set mirisnih sapuna i, naravno, mirisnu  svijeću s notama tuberoze.

Zanimljivo je da su neki od ovih proizvoda već rasprodani pa stoga – požurite i poklonite si najljepše egzotično mirisno putovanje u kojemu možete uživati baš svakoga dana.

 

 

Pročitajte još i ...