Idealni proizvodi za zaštitu osjetljive kože tijekom zime

Vjerujemo da su mnogi pri pogledu na kalendar pomislili: konačno je stigao kraj godine! Ali nažalost ne iz istog razloga i u istom raspoloženju kao svih prijašnjih godina; predblagdansko ozračje, planiranje zimskih putovanja, uživanje u kuhanom vinu i ostalim adventskim delicijama na prekrasno ukrašenim ulicama i trgovima zamijenili su neizvjesnost i zima u skladu s epidemiološkim mjerama.

Ne znamo hoće li trenutne pandemijske okolnosti nepovratno naštetiti čaroliji zime, ali znamo da sasvim sigurno neće izostati njezin nepovoljni utjecaj na našu kožu. Hladnoća, vjetar, a naročito smanjenje vlažnosti zraka uslijed grijanja dovode do isušivanja kože. Naime koža slabije zadržava vodu te je njezin zaštitni hidrolipidni film oštećen. Osim toga, održavanje poželjne tjelesne temperature koncentrira cirkulaciju krvi u vitalnim organima što sužava krvne žile koje zbog toga kožu opskrbljuju s manje hranjivih sastojaka, pa se koža zbog toga jače ljušti.

Dodamo li toj jednadžbi još i „korona faktor“ zbog kojeg ćemo biti prisiljeni na dodatno vrijeme u zatvorenim prostorima, jasno je da je pravi trenutak da se opskrbite Eau Thermale Avène proizvodima za zimsku njegu kože po 30 % nižim cijenama.

Njega i higijena za suhu kožu cijele obitelji

Suhoća kože ne diskriminira na dobnoj osnovi, pa tako pogađa djecu i roditelje te bake i djedove. Stručnjaci iz Dermatoloških laboratorija Avène za svakodnevnu higijenu i njegu zdrave suhe kože cijele obitelji razvili su liniju proizvoda Trixéra NUTRITION, koja pruža optimalnu njegu i zaštitu uz trenutni osjećaj ugode nakon nanošenja. Zahvaljujući jedinstvenoj Nutri-fluid teksturi proizvodi iz TriXéra NUTRITION linije lako se nanose, ne ostavljaju masne i ljepljive tragove što omogućava oblačenje odmah nakon nanošenja, što će roditelji male djece naročito cijeniti.

Liniju čine Nutri-fluid Gel za čišćenje te Nutri-fluid mlijeko odnosno balzam za svakodnevnu njegu suhe kože cijele obitelji. TriXéra NUTRITION vrlo bogati sindet za čišćenje s Cold kremom nježno čisti osjetljivu kožu te obnavlja hidrolipidni zaštitni sloj kože.

Više nježnosti i umirenja za atopičnu kožu

XeraCalm A.D, Eau Thermale Avène linija za njegu suhe kože koja svrbi i kože sklonoj atopiji, nosi oznaku Emollient Plus Europskog Dermatološkog Foruma, što znači još učinkovitiju, ali jednako nježnu njegu atopične kože.

XeraCalm A.D linija razvijena je po načelima sterilne kozmetike, što znači da je riječ o proizvodima koji su sigurni i jednostavni za upotrebu te poštuju fiziologiju kože zahvaljujući minimalističkoj formuli.Avene

Liniju čine Relipidirajuće ulje koje nježno čisti kožu čak i u akutnoj fazi bolesti te Krema za relipidaciju (bogata tekstura) odnosno Balzam za relipidaciju (vrlo bogata tekstura) koji obnavljaju barijeru kože te trenutno ublažavaju osjećaj svrbeža atopične i vrlo suhe kože.

Cold Cream: Nježna zaštita spremna za ekstremnu hladnoću

Kao što samo ime kaže, Cold Cream je prava zimska linija koja obnavlja hidrolipidni zaštitni sloj suhe kože, umiruje ju, hidratizira i vraća joj mekoću. Liniju čine Cold Cream krema, koncentrirana krema za ruke te hranjivi balzam za usne. Budući da su zimi ruke i usne jako izložene nepovoljnim vremenskim uvjetima, upravo bi Cold Cream koncentrirana krema i Cold Cream hranjivi balzam za usne trebali pronaći svoje mjesto u svakoj torbici.

Sadrže dodatno aktivni sastojak  sukralfat koji potiče obnovu oštećene kože te pruža i fizičku zaštitu od vanjskih štetnih utjecaja. Za poseban doživljaj za sva osjetila i poseban užitak korištenja tu je Cold Cream maslac za usne koji hrani, obnavlja suhe usne i daje im neodoljiv sjaj.

Akérat: vraća nježnost i mekoću gruboj koži

Hiperkeratoza je zadebljanje površinskog sloja kože, epidermisa tj. njegova rožnatog sloja, kada visok udio keratina čini kožu izrazito suhom i tvrdom. Stručnjaci Dermatoloških laboratorija Avène za te su probleme razvili liniju Akérat: Akérat 10 krema za tijelo sadrži 10% uree te je namijenjena njezi hrapave i ljuskave kože tijela.

Akérat 30 krema sadrži čak 30 % uree, pa je pogodna za njegu lokaliziranih područja sklonih gomilanju mrtvih stanica kože kao što su stopala, laktovi, koljena, ruke i tjeme. Osim uree proizvodi sadrže mliječnu i salicilnu kiselinu koji kožu čine baršunastom i mekom, dok Avène termalna izvorska voda njeguje i umiruje kožu te djeluje antiiratacijski.

Do kraja mjeseca studenog potražite Eau Thermale Avène za njegu suhe kože po 30 posto u svim bolje opskrbljenim ljekarnama.

Pročitajte još i ...